Rachael’s Story – Worcester Student Life

Rachael’s Story – Worcester Student Life

August 10, 2018 0 Von admin

Η εκκαθάριση είναι το τελικό στάδιο της διαδικασίας αίτησης UCAS, που ξεκινά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων A Level. Είναι η ευκαιρία σας να βρείτε ένα πανεπιστήμιο εάν δεν έχετε προσφορές. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ακούσετε την ιστορία της Rachael για το Clearing…

Γεια, είμαι η Rachael, είμαι από το Χέρεφορντ και μόλις τελείωσα το τρίτο μου έτος στο Πανεπιστήμιο του Worcester για το πτυχίο BSc (Hons) Animal Biology, καταλήγοντας με 2.1 – με καθιστά έμπειρο βιολόγο ζώων!

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματά μου, διάβασα με έναν ελαφρύ πανικό ότι δεν ήταν αυτό που περίμενα. Αυτό σήμαινε ότι δεν θα έμπαινα στις πανεπιστημιακές μου επιλογές και θα έπρεπε να περάσω από την εκκαθάριση. Δεν είχα ακούσει καλά λόγια για το ξεκαθάρισμα και με ανησύχησε πολύ η επικείμενη άφιξή του. Ήταν τρομακτικό και ενοχλητικό να γνωρίζω ότι μπορεί να μην έχω θέση σε ένα μάθημα που ήθελα – αλλά αν ήθελα να πάρω κάτι, η εκκαθάριση ήταν η μόνη μου επιλογή.

Οι καθηγητές μου μού είχαν πει ότι θεωρούσαν ότι ήταν άδικη η βαθμολόγηση, και θα μπορούσα να τη βαθμολογήσω ξανά, αλλά ήξερα ότι μέχρι να είχα επαναλάβει τις εξετάσεις μου, ούτως ή άλλως θα είχαν μείνει λιγότερες επιλογές, οπότε βιάζομαι να να τακτοποιήσω κάτι – οτιδήποτε –, αποφάσισα να πάω με τα σημάδια που είχα και να περάσω από το ξεκαθάρισμα για να πάρω ό,τι μπορούσα. Νομίζω ότι εκ των υστέρων θα έπρεπε να είχα πάρει το όλο θέμα λίγο πιο σοβαρά – δεν είχα πάει σε καμία ανοιχτή μέρα για κανένα πανεπιστήμιο (ούτε καν την πρώτη μου επιλογή!) και έτσι πραγματικά δεν είχα ιδέα πού θα ήθελα να πάω.

Έτσι, το πρωί που άνοιξε το Clearing, ξύπνησα πολύ νωρίς και πήγα στον υπολογιστή μου, πατώντας το refresh κάθε λεπτό περίπου μέχρι να ανοίξει. Το βλέμμα μου πέρασε πάνω από τα ονόματα των πανεπιστημίων ….Kent… Exeter… Nottingham… αλλά το βλέμμα μου τράβηξε το Worcester. Μένω όχι πολύ μακριά από αυτό, και είχα ξαναπάει εκεί και μου άρεσε η πόλη. Έτσι, πέντε λεπτά αργότερα, με δολωμένη ανάσα, κάλεσα τον αριθμό τηλεφώνου για το Πανεπιστήμιο του Worcester.

Ήμουν νευρικός να τηλεφωνήσω σε περίπτωση που αντιμετώπιζα απόρριψη. Η γυναίκα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν πολύ ωραία, και όταν της είπα τα αποτελέσματά μου και ρώτησα αν μπορούσα να συμμετάσχω είτε στο μάθημα της βιολογίας των ζώων είτε στο μάθημα βιολογίας, μου είπε ναι. Ήμουν πολύ χαρούμενος και άφησα το τηλέφωνο κάτω ενθουσιασμένος για να ξεκινήσω τη νέα μου πορεία. Μόνο που μετά συνειδητοποίησα ότι δεν είχε πει αν είχα μόλις μπει στη βιολογία ή στη βιολογία των ζώων, οπότε μετά από ένα άλλο γρήγορο τηλεφώνημα, ήμουν στο μάθημα της βιολογίας των ζώων και όλα ήταν καλά!

Ακολούθησε η Ημέρα του Clearing Open Day. Μέχρι τώρα είχα συνειδητοποιήσει το λάθος που είχα κάνει με το να μην είχα επισκεφτεί τα πανεπιστήμια εκ των προτέρων, και αποφάσισα να το επανορθώσω τώρα. Έτσι πήγα στην πρώτη ανοιχτή μέρα στο νέο μου πανεπιστήμιο και μίλησα με μερικούς από τους ομιλητές που θα είχα για τα επόμενα 3 χρόνια. Μίλησα επίσης με μια γυναίκα που μιλούσε για διαμονή, που ήταν το επόμενο μεγάλο εμπόδιο. Μου προσφέρθηκε διαμονή σε ένα κοινόχρηστο σπίτι φοιτητών, το οποίο διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο. Η κυρία μου μίλησε για το πώς να ψάξω για ένα μέρος για να ζήσω και μετά από λίγη συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι το διαδίκτυο ήταν ίσως ο καλύτερος τρόπος.

Έψαξα στο Διαδίκτυο και κάλεσα τον ιδιοκτήτη μετά τον ιδιοκτήτη για να ρυθμίσω μερικές προβολές. Δεν ήμουν πολύ έμπειρος στο να ψάχνω για σπίτια, οπότε ζήτησα από τη μαμά μου να έρθει μαζί μου. Κάπως η μαμά μου κάλεσε τη νονά μου, και κάπως η νονά μου κάλεσε τον σπιτονοικοκύρη φίλο της (έναν άνθρωπο που δεν είχα ξανασυναντήσει!) Οι 4 από εμάς πήγαμε στο Worcester μια μέρα και φτάσαμε στο πρώτο σπίτι. Το βλέμμα στο πρόσωπο των εκπροσώπων του συλλόγου στέγασης ήταν ανεκτίμητο, καθώς εντόπισε εμένα, τη μαμά μου, τη νονά μου και τη φίλη του ιδιοκτήτη της να βγαίνουμε από το αυτοκίνητο – αλλά προσαρμόστηκε γρήγορα στην ασυνήθιστη κατάσταση και μπήκαμε μέσα.

Ήταν ένα μεγάλο σπίτι, ένα σπίτι για 8, αλλά ευτυχώς κανείς δεν ήταν σπίτι εκείνη την ώρα (επειδή ήταν καλοκαίρι) – αυτό θα ήταν πάρα πολύ για μια μέρα! Κοίταξα τριγύρω και έκανα το ίδιο λάθος που έκανα όλο αυτό το διάστημα. Μόλις πήγα με το πρώτο που είδα, αν και μου βγήκε καλά αυτή τη φορά! Πλήρωσα το τέλος κτήσης, την προκαταβολή και υπέγραψα το μίσθωμα, εξασφαλίζοντας το νέο μου σπίτι για τον επόμενο χρόνο της ζωής μου. Έπειτα έπρεπε να τηλεφωνήσω σε όλους τους άλλους ιδιοκτήτες και να ακυρώσω τις προβολές μου, αλλά μου βγήκε καλά – ήταν ένα ωραίο σπίτι, τα δωμάτια ήταν μεγάλα, δεν είχε υγρασία και είχα μερικούς υπέροχους συγκατοίκους. Και μετά, αφού ασχολήθηκα με το Student Finance, ήμουν έτοιμος για τα επόμενα τρία χρόνια – ένα πτυχίο έμεινε για να κερδίσω!

Οι συμβουλές μου για την επιβίωση της εκκαθάρισης:

1) Συνεχίστε Ιστότοπος εκκαθάρισης UCAS όσο πιο νωρίς το πρωί μπορείτε.

2) Προσπαθήστε να μην πανικοβάλλεστε όταν ο ιστότοπος Εκκαθάρισης διακόπτεται επειδή τον χρησιμοποιούν πάρα πολλοί άνθρωποι – κανείς δεν κλέβει τις ευκαιρίες σας ενώ δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν – κοιτάζουν επίσης τη σελίδα που έχει καταστραφεί με απόγνωση.

3) Πραγματικά επισκεφθείτε τα πανεπιστήμια πριν από την ημέρα εκκαθάρισης – ξέρω ότι τουλάχιστον με το Πανεπιστήμιο του Worcester μπορείτε να στείλετε email ή να τηλεφωνήσετε και να το επισκεφτείτε (ακόμα κι αν δεν είναι επίσημη ανοιχτή ημέρα) – ώστε να γνωρίζετε πού θα θέλατε να πάτε πριν από την εκκαθάριση ανοίγει.

4) Εξακολουθήστε να πηγαίνετε στο Clearing Open Day όταν επιλέξετε το πανεπιστήμιό σας, γιατί θα υπάρχουν άλλα διαθέσιμα πράγματα που δεν είναι πάντα διαθέσιμα (π.χ. καθηγητές με τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε, άτομα με καταλύματα για να μιλήσετε και χρηματοδοτήστε άτομα για να μιλήσουν σε όλους σε ένα δωμάτιο ).

5) Μην πάρετε το πρώτο κατάλυμα που θα δείτε – επισκεφθείτε μερικά, αποκτήστε μια αίσθηση – μπορείτε πάντα να επιλέξετε το πρώτο σπίτι που είδατε αφού επισκεφτείτε μερικά, αν πιστεύετε ότι ήταν το καλύτερο.

6) Μην πάρετε τη νονά σας και τη φίλη της σπιτονοικοκύρη μαζί σας – θα είναι μόνο ντροπιαστικό!

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το Εκκαθάριση σελίδων στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου του Worcester! Για να σας προετοιμάσουμε για τη μεγάλη μέρα, υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης μαθήματα στο Clearing, Εκκαθάριση καταλυμάτων και κορυφαίες συμβουλές για εκκαθάριση.