Gamification για τη νίκη

Gamification για τη νίκη

April 14, 2023 0 Von admin

Gamification για τη νίκη!

Αρχική > Ιστολόγιο > Gamification για τη νίκη!

Κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών mps interactive

Η παιχνιδιοποίηση ορίζεται παραδοσιακά ως η χρήση μηχανικών παιχνιδιών σε επιχειρηματικά σενάρια εκτός παιχνιδιού για την αλλαγή της συμπεριφοράς των χρηστών για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Καταργήστε την ορολογία και αυτό που έχετε είναι ένας φαινομενικά μαγικός τρόπος για να παρακινήσετε τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που θέλετε να κάνουν. Ουτοπικό πράγματι, αλλά λειτουργεί πραγματικά αυτό; Ας ανακαλύψουμε.

Ένας χρήστης επιλέγει ένα avatar για να ξεκινήσει το παιχνίδι στο Επίπεδο 0 και πρέπει να προχωρήσει στο Επίπεδο 3 σε καθορισμένο χρόνο. Στην πορεία για την επίτευξη της αποστολής, ο χρήστης θα αντιμετωπίσει προκλήσεις, θα συγκεντρώσει ή θα χάσει πόντους, θα κερδίσει κονκάρδες και θα πετύχει ένα συγκεκριμένο σκορ, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την πρόοδό του στην οθόνη. Ο χρήστης λαμβάνει επίσης σχόλια για το ταξίδι του. Οι βαθμολογίες όλων των χρηστών θα αναρτηθούν σε έναν πίνακα κατάταξης και θα δημιουργηθεί μια κοινότητα παικτών που μπορούν στη συνέχεια να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αξιοποιήσουν τη μάθησή τους.

Έτσι μοιάζει μια τυπική ιστορία παιχνιδιού. Τι είναι λοιπόν τόσο περίπλοκο; Όποιος γνωρίζει τη βασική ιδέα του παιχνιδιού μπορεί να το κάνει, σωστά; Λανθασμένος. Όπως λέει ο Ντάμπλντορ, στο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά, «Οι επιλογές μας είναι αυτές που δείχνουν ποιοι είμαστε πραγματικά, πολύ περισσότερο από τις ικανότητές μας». Ένα καλό παιχνίδι επίσης δεν έχει να κάνει τόσο με αυτό που ξέρεις όσο με το πώς εφαρμόζεις αυτή τη γνώση για να κάνεις λογικές επιλογές. Το παιχνίδι χαρτογραφεί αυτές τις επιλογές και, όπως θα έκανε ένας Pensieve, συλλέγει σχετικές πληροφορίες και τις αποθηκεύει για να τις αναλύσει και να αντλήσει μοτίβα αργότερα. Αυτές οι ιδέες επιτρέπουν στους οργανισμούς να αναλύουν θέματα παραγωγικότητας, κινήτρων και δέσμευσης και να δημιουργούν και να βελτιώνουν τα κίνητρα του πραγματικού κόσμου και να εμφυσούν τα εργασιακά περιβάλλοντα με «κουλτούρα».

Μερικά προστατευτικά κιγκλιδώματα για την ανάπτυξη του gamification σε ένα οργανωτικό περιβάλλον:

 1. Να είστε σαφείς σχετικά με τα κριτήρια επιτυχίας:

  Τι θα δείξει ότι το πρόγραμμα ήταν αποτελεσματικό – 100% συμμετοχή ή 50% δέσμευση εργαζομένων ή 25% βελτίωση της παραγωγικότητας σε μια μετρήσιμη περίοδο;

 2. Δημιουργήστε ένα αποτελεσματικό άγκιστρο:

  Η αρχική επιτυχία μιας παιγνιοποιημένης λύσης εξαρτάται από την επίγνωση. Η αποστολή email ή εσωτερικών ενημερωτικών δελτίων που συζητούν το παιχνίδι θα αυξήσει την περιέργεια και την εγγραφή. Για να γλυκάνετε τη συμφωνία, μπορείτε επίσης να δώσετε στους χρήστες ένα προβάδισμα δίνοντάς τους ένα σήμα.

 3. Προσπαθήστε να κάνετε το gamification πέρα ​​από το σύστημα πόντων:

  Το gamification έχει ως αποτέλεσμα οφέλη στον πραγματικό κόσμο για τον χρήστη και τον οργανισμό, και η νίκη στον εικονικό κόσμο θα πρέπει να οδηγήσει σε πραγματικά αποτελέσματα, καθώς και στην πραγματική εσωτερίκευση της μάθησης και στην παροχή κινήτρων στη συμπεριφορά.

 4. Εστιάστε στο περιεχόμενο και το σχεδιασμό, όχι στην τεχνολογία:

  Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να υποθέσουμε ότι η ραχοκοκαλιά του gamification είναι η τεχνολογία, καθαρά επειδή είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Η πραγματικότητα είναι ότι, όπως με όλες τις άλλες μορφές ηλεκτρονικής μάθησης, η ραχοκοκαλιά ενός καλού προγράμματος gamification είναι το καλό περιεχόμενο και ο σχεδιασμός και ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνονται οι μαθησιακοί στόχοι μέσω αυτών.

 5. Χρησιμοποιήστε την ανθρώπινη φύση και το ένστικτο του επιζώντος προς όφελός σας:

  Όταν οι χρήστες έρχονται αντιμέτωποι με τυχαία γεγονότα σε ένα οικείο περιβάλλον, υπάρχει μια αίσθηση άνεσης και μπορούν να αισθάνονται πρόκληση με θετικό τρόπο και να απολαμβάνουν την εκπαίδευση. Αυτό με τη σειρά του ενισχύει την απόδοσή τους, γεγονός που οδηγεί σε έναν κύκλο ανταγωνιστικότητας και επιτυχίας.

 6. Τονίστε την ελευθερία να αναλαμβάνετε ρίσκα ενώ αντιμετωπίζετε μηδενικό κίνδυνο στην πραγματικότητα:

  Μια παιχνιδοποιημένη λύση προσθέτει ένα στοιχείο κινδύνου για να κάνει το έπαθλο πραγματικά πολυπόθητο, ενώ απομακρύνει τον φόβο της αποτυχίας. Η πιθανότητα να χάσετε πόντους ή κέρματα, ή ακόμα και μια ζωή δημιουργεί ένα κύμα ντοπαμίνης όπως κανένα άλλο, και ενθαρρύνει τον χρήστη να σχεδιάσει στρατηγική και να επιχειρήσει στόχους που μπορεί να φαίνονται ανέφικτοι στην πραγματική ζωή.

 7. Συνδυάστε τους περιορισμούς για να το διατηρήσετε πραγματικό:

  Περιορισμοί όπως χρονόμετρα, προϋπολογισμοί ή ζωές αναγκάζουν τους χρήστες να σταθμίσουν προσεκτικά τις επιλογές τους και να σκεφτούν την επιτυχία ή την αποτυχία τους προτού διαλέξουν μία.

Ο μοναδικός σκοπός του gamification στη μάθηση είναι να κάνει την επίτευξη των στόχων εθιστική. Δεν πρόκειται πλέον μόνο για θετική ενίσχυση, αλλά για την αποκάλυψη αρνητικών προτύπων συμπεριφοράς και την επινόηση τρόπων για να μπορέσουν οι χρήστες να τα ξεπεράσουν. Στο τέλος της ημέρας, όλοι χρειάζονται αυτονομία, κυριαρχία, σκοπό, πρόοδο και κοινωνικές αλληλεπιδράσεις για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν στο χώρο εργασίας. Το gamification καθιστά εφικτό καθένα από αυτά, αν και εικονικά.

Σε μια σημείωση αποχωρισμού, αν θέλετε να δείτε την καινοτομία του gamification σε δράση, δώστε μια ευκαιρία στον Bandersnatch στο Netflix. Η ταινία επιτρέπει στον θεατή να χτίσει την ιστορία καθώς προχωρούν, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις για λογαριασμό του πρωταγωνιστή. Το Bandersnatch είναι γεμάτο με περίπλοκους αφηγηματικούς βρόχους που οδηγούν τον θεατή πίσω στην κύρια ιστορία όταν ξεφεύγει πολύ, 5 πιθανές καταλήξεις και σαφώς, έναν ανεξιχνίαστο αριθμό μεταθέσεων για το συνολικό δέντρο αποφάσεων του θεατή. Εφαρμοσμένες σε ένα οργανωτικό πλαίσιο, αυτές οι γνώσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της παροχής επιλογών στους χρήστες, της ενίσχυσης των σωστών αποφάσεων τους και της ώθησής τους να επενδύσουν στην αφήγηση της δικής τους απόδοσης.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας στο [email protected].

Με Charulata Razdan, Senior Manager – Instructional Design στο MPS Interactive

The post Gamification for the Win εμφανίστηκε πρώτα στο MPS Interactive.