6 τρόποι για να μοιραστείτε το Seed

6 τρόποι για να μοιραστείτε το Seed

November 30, 2022 0 Von admin

Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί λόγοι για να σώσετε τους σπόρους. Νωρίτερα φέτος, δημοσιεύσαμε μια ανάρτηση ιστολογίου με 22 λόγους για να εξοικονομήσετε σπόρους το 2022. Βοηθά στη διατήρηση της γενετικής ποικιλότητας, σας εξοικονομεί χρήματα, αυξάνει την αυτάρκειά σας και πολλά άλλα. Είναι επίσης απαραίτητο να μοιράζεστε σπόρους. Αυτό συμβάλλει περαιτέρω στη διατήρηση των αγαπημένων σας ποικιλιών και μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της διατροφικής κυριαρχίας στην κοινότητά σας. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να μοιραστείτε τους σπόρους.

Δώστε σπόρους για διακοπές, γενέθλια και άλλες περιστάσεις

Οι σπόροι κάνουν υπέροχα δώρα αν γνωρίζετε άλλους κηπουρούς ή ίσως ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν! Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει, αλλά τα γενέθλια και άλλες ειδικές περιστάσεις είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

Μπορείτε να συσκευάσετε τους σπόρους σε βάζα ζελέ 1/4 ή 1/2 pint με λίγο ύφασμα πάνω από το καπάκι για μια ιδιαίτερη πινελιά. Εναλλακτικά, πολλά εκτυπώσιμα πακέτα σπόρων DIY είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή υπάρχουν έτοιμα πακέτα στο κατάστημα SESE.

Εγγραφείτε στο Seed Savers Exchange

Το Seed Savers Exchange φιλοξενεί μια ανταλλαγή σπόρων από το 1975! Χρησιμοποιώντας αυτό εικονική ανταλλαγή, μπορείτε να αναφέρετε σπόρους φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, λουλουδιών και βοτάνων που έχετε μαζέψει και θα θέλατε να μοιραστείτε με άλλους. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε σπόρους.

Κάντε δωρεά στις βιβλιοθήκες Seed

Όπως οι μικρές δωρεάν βιβλιοθήκες με βιβλία, οι βιβλιοθήκες σπόρων επιτρέπουν στα μέλη της κοινότητας να κάνουν σπόρους δωρεάν ή μερικές φορές με ονομαστική αμοιβή. Συχνά βρίσκονται σε βιβλιοθήκες, κοινοτικά κέντρα ή άλλους δημόσιους οργανισμούς. Επί του παρόντος, υπάρχει ένα δίκτυο περίπου 200 βιβλιοθηκών σπόρων που είναι εγγεγραμμένα στις ΗΠΑ. Μπορείτε να βρείτε μία κοντά σας για να δωρίσετε ή να ξεκινήσετε τη δική σας. Ελέγξτε το Ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης σπόρων ή δείτε αυτό χάρτης βιβλιοθήκης σπόρων.

Φασόλια Λίμα Χρωματιστά Φύλλα Ιτιάς (κοινός σπόρος)Συνδεθείτε με το τοπικό σας πρόγραμμα Master Gardener

Πολλές περιοχές, τόσο αστικές όσο και αγροτικές, έχουν μάστερ προγράμματα κηπουρού. Τα προγράμματα Master Gardener εκπαιδεύουν εθελοντές να είναι κοινοτικοί ηγέτες που εργάζονται σε περιβαλλοντικά και κηπευτικά έργα. Η τοπική σας ομάδα κηπουρού μπορεί να γνωρίζει τοπικές πρωτοβουλίες για να μοιραστεί σπόρους ή να ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην οργάνωση κάτι.

Ξεκινήστε μια ανταλλαγή σπόρων

Εάν δεν έχετε πρωτοβουλίες κοινής χρήσης σπόρων στην περιοχή σας, αυτή είναι μια εξαιρετική μέρα για να ξεκινήσετε! Πολλοί κοινοτικοί οργανισμοί μπορεί να είναι πρόθυμοι να δανείσουν έναν χώρο για να φιλοξενήσουν μια ανταλλαγή σπόρων ή μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι εικονικό, όπως στο Facebook.

Ρίξτε μια ματιά στο Πρόγραμμα Πόρων της Κοινότητας

ο Κοινοτικό Πρόγραμμα Πόρων Σπόρων «Πιστέψτε ολόψυχα[s] ότι η μη εμπορική αποθήκευση και η κοινή χρήση σπόρων με ανοιχτή επικονίαση κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους». Ο ιστότοπός τους είναι εξαιρετικός για τη δικτύωση και την εύρεση πόρων για την αποθήκευση σπόρων και τη δημιουργία ανταλλαγών σπόρων, βιβλιοθηκών σπόρων και άλλων εκδηλώσεων με επίκεντρο τους σπόρους.

Ο σπόρος είναι καλύτερος όταν μοιράζεται. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ιδέες για να ξεκινήσετε να μοιράζεστε σπόρους στην κοινότητά σας, είτε μέσω μιας ανταλλαγής σπόρων, μιας πρωτοβουλίας για να βοηθήσετε κηπουρούς με χαμηλό εισόδημα ή απλώς με την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονες!