10 Καλύτερες ράτσες κοτόπουλου

10 Καλύτερες ράτσες κοτόπουλου

April 23, 2023 0 Von admin

Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε πιο πρόσφατα στις 10 Μαρτίου 2021

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα αυτοβιώσιμο κοπάδι κοτόπουλου, πιθανότατα θα το ψάχνετε καλύτερες ράτσες κοτόπουλου. Η γενναιοδωρία ποικίλλει τόσο στις ράτσες όσο και στα μεμονωμένα πουλιά και θα κυμαίνεται κατά τη διάρκεια των εποχών.

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις για την υγειονομική περίθαλψη σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Τι είναι μια γόνος κότας;

Μια γενναιόδωρη κότα είναι αυτή που θέλει να καθίσει στα αυγά και να τα εκκολάψει. Οι κότες γίνονται γόνοι όταν βιώνουν ορμονικές αλλαγές που τις κάνουν να θέλουν να γεννήσουν (κάθονται) αυγά.

Μια κότα θα γίνει γόνος ακόμα κι αν δεν υπάρχει κόκορας τριγύρω, και θα κάθεται στα αυγά της, στα αυγά κάποιου άλλου, στα μπαλάκια του γκολφ ή ακόμα και σε μια άδεια φωλιά.

Γιατί θέλουμε μια κότα για να γελάσει

Μια καλή γενναιόδωρη κότα θα κάθεται επιμελώς στη φωλιά της για 3 εβδομάδες και θα εκκολάπτεται και θα μεγαλώνει νεοσσούς. Αυτό συμβαίνει συνήθως την Άνοιξη.

Στη συνέχεια θα μεγαλώσει τους νεοσσούς μέχρι να γίνουν ανεξάρτητοι και στη συνέχεια θα συνεχίσει συχνά να γεννήσει για δεύτερη φορά το Φθινόπωρο/Φθινόπωρο.

Εάν διαθέτετε αξιόπιστο γόνο, μπορείτε να μεγαλώσετε και να εκκολάψετε τους δικούς σας νεοσσούς χωρίς να χρειάζεται να αγοράζετε συνεχώς νέους νεοσσούς από τα καταστήματα αγροτικών προμηθειών.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το κοπάδι σας να ανανεώνεται κάθε χρόνο και μπορεί να σας δώσει επιπλέον κοκόρια για το δοχείο και ανταλλακτικά πουλάκια για να τα πουλήσετε. Το να έχετε μια ράτσα κότας που γεννιέται στο σπίτι σας είναι ο πιο αυτάρκης τρόπος για να μεγαλώσετε νεοσσούς.

Εάν έχετε τον δικό σας κόκορα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας γόνιμα αυγά ή μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε μια ποικιλία γόνιμων αυγών από κάποιον που πουλά τις ράτσες που σας ενδιαφέρει να μεγαλώσετε.

Το να έχετε μια κοτόπουλα σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία και τα έξοδα της εγκατάστασης θερμοκοιτίδας και εκτροφής.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Τι είναι καλύτερο, θερμοκοιτίδα ή κότα;

ΣΧΕΤΙΚΟ: Φτηνή θερμοκοιτίδα DIY

ΣΧΕΤΙΚΟ: Εύκολη επεκτάσιμη τροφοδοσία

Μια από τις καφέ ξυριστικές μηχανές μας με τους νεοσσούς ορπινγκτον που εκκολάπτει

Ποια είναι η αρνητική πλευρά σε μια γενναιόδωρη κότα

Το μειονέκτημα του να έχεις μια γόνος κότας όταν εκτρέφεις κοτόπουλα για αυγά είναι ότι ενώ είναι γενναιόδωρη και μεγαλώνει νεοσσούς δεν θα γεννά αυγά για σένα.

Αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 3 μήνες κάθε φορά που γεννιέται, οπότε αν το κάνει αυτό δύο φορές το χρόνο, καθώς και εκτός ωοτοκίας μια φορά το χρόνο, μπορείτε να δείτε ότι μειώνει σημαντικά τον αριθμό των αυγών που παράγει.

Εξαιτίας αυτού, πολλές ράτσες που έχουν σχεδιαστεί για ωοτοκία έχουν εκτραφεί η γονιμότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν ή δεν είναι χαζοί, αλλά ότι η πιθανότητα να συμβεί είναι ΠΟΛΥ μικρότερη.

Μια γενναιόδωρη κότα μπορεί να είναι επιθετική στα κουτιά φωλιάσματος τόσο σε άλλες κότες όσο και σε ανθρώπους που προσπαθούν να μαζέψουν τα αυγά, και αν δεν θέλετε να κάθεται στα αυγά, μπορεί να είναι ένα πραγματικό παράσιτο για να την αντιμετωπίσετε μέχρι να σπάσει ο γόνος της.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να σπάσετε μια γόνος κότας

10 καλύτερες ράτσες κοτόπουλων για το κοπάδι της αυλής σας

Εδώ είναι οι 10 καλύτερες ράτσες που έχω βρει για να γεννούν εύκολα και να κάνουν εξαιρετικές μητέρες.

1. Μεταξωτές

Τα Silkies είναι μια μοναδική ράτσα μπαντάμ που έχουν χνούδι περισσότερο από φτερά. Γνωστά για τη χτένα τους από μπιζέλια που μοιάζει με εγκέφαλο και χνουδωτά μαλλιά, τα μεταξένια έχουν κερδίσει τη φήμη ότι είναι τα καλύτερα κοτόπουλα που γεννούν εύκολα και κάνουν υπέροχες μητέρες.

Είναι μικρά και διατηρούνται εύκολα. Τα μεταξένια είναι φιλικά και ευγενικά, ακόμα και τα κοκόρια κάνουν καλά κατοικίδια και οι κότες θα γεννούν εύκολα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

2. Πεκίν μπαντάμ

Τα Pekin bantam είναι χαριτωμένα μικρά floof που είναι εύκολο να διατηρηθούν, πολύ γλυκά και απαλά. Δεν είναι τα καλύτερα στρώματα και τα αυγά που γεννούν είναι μικρότερα από ένα κοτόπουλο κανονικού μεγέθους, αλλά αυτό που τους λείπει σε μέγεθος αυγού το αναπληρώνουν στην καρδιά.

Οι μπαντάμ Πεκίν κάνουν πιστές και αξιόπιστες μητέρες και οι περισσότερες θα γεννήσουν δύο φορές το χρόνο.

3. Cochin

Το cochin είναι μια ανθεκτική στο κρύο φυλή που διατίθεται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Γνωστή για τη στρογγυλεμένη φτερωτή ουρά της και τα μητρικά της ένστικτα, η κοχίνα είναι μια θαυμάσια γενναιόδωρη μητέρα κότα.

Δεν είναι γνωστά για την ωοτοκία τους, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η κότα σας είναι πιθανό να κάθεται σε δύο αυγά το χρόνο για εσάς.

Είναι γλυκά και φιλικά και κάνουν υπέροχα κατοικίδια.

4. Orpingtons

Οι κότες Orpington είναι ένα υπέροχο πουλί διπλής χρήσης για το σπίτι. Είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και τα επιπλέον νεαρά κοκόρια κάνουν ένα καλό σε μέγεθος γεύμα.

Οι κότες Orpington είναι καλές στρώσεις και οι κότες θα γεννήσουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Γνωστά για την ευγενική τους διάθεση και τις μητρικές τους ικανότητες, τα orpington διατίθενται σε μια σειρά χρωμάτων και είναι άμεσα διαθέσιμα στα περισσότερα μέρη.

5. Μπράχμα

Οι Μπράχμα είναι μια ανθεκτική στο κρύο και στη ζέστη φυλή γνωστή για το ότι είναι καλά στρώματα. Αυτές οι κότες συχνά γεννιούνται και κάνουν φανταστικές μητέρες. Οι Μπράχμα είναι ευγενικοί γίγαντες που δεν τους πειράζει να περιορίζονται σε μια μικρότερη αυλή.

Να γνωρίζετε ότι τα χνουδωτά πόδια και τα πόδια τους δεν αναμειγνύονται καλά με λασπώδεις αυλές. Τα Brahma είναι πιο δύσκολο να βρεθούν από τα orpington, αλλά αξίζει να τα αναζητήσετε.

6. Light Sussex

Το ελαφρύ σάσεξ είναι μια από τις αγαπημένες μου ράτσες για το σπίτι. Χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως πτηνά με βάση το κρέας, το ελαφρύ σάσεξ αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τις περισσότερες ράτσες και μεγαλώνουν σε καλό μέγεθος.

Βρήκα ότι τα κοκόρια είναι ευγενικά και οι κότες είναι υπέροχες στρώσεις από ένα μεγάλο ανοιχτό καφέ/ροζ αυγό. Οι κότες κάνουν υπάκουες αλλά φροντισμένες μητέρες.

7. Ευημερία των παιδιών

Η Barnevelda είναι μια μεσαίου μεγέθους όμορφη κότα. Γεννούν καλά, ένα μικρότερο καφέ αυγό σχεδόν κάθε μέρα. Οι περισσότεροι θα γελούν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και κάνουν υπέροχες μητέρες.

Μια ήρεμη και φιλική φυλή με πολλά να προσφέρει στον εκτροφέα της αυλής.

8. Ντόρκινγκ

Το Dorking είναι μια παλιά αγγλική ράτσα κοτόπουλου. Είναι κοντές και παχουλές, που εκτρέφονται για διπλή χρήση με έμφαση στην παραγωγή κρέατος από στήθος και μπούτια.

Η μητρική ικανότητα του Dorking βελτιώνεται με την ηλικία, μια κότα γεννά περίπου 4-5 αυγά την εβδομάδα για τα πρώτα δύο χρόνια, στη συνέχεια θα επιβραδύνει και θα γεννάει 1-2 φορές το χρόνο.

9. Ισλανδικά

Τα Ισλανδικά κοτόπουλα είναι μια εξαιρετικά ανθεκτική ράτσα κοτόπουλων. Αρχικά εκτράφηκε στην Ισλανδία, η ισλανδική είναι μια φυλή του εδάφους που σημαίνει ότι έχει εκτραφεί για τον χαρακτήρα της και όχι για την εμφάνισή της.

Τα Ισλανδικά διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, σχημάτων και τύπων χτενών, αλλά είναι όλα πολύ ανθεκτικά στο κρύο, καταπληκτικά στην αναζήτηση τροφής για την τροφή τους, πολύ προσεκτικά για τα αρπακτικά, μικρό βάρος και καλές στρώσεις όλο το χρόνο. Επίσης, θα έχουν τουλάχιστον μερικά που θα είναι άγνωστα σε κάθε κοπάδι κάθε εποχή.

Τα Ισλανδικά είναι ακόμα δύσκολο να τα βρεις διεθνώς και κοστίζουν πολύ αν μπορείς να τα αποκτήσεις.

10. Ροκ Πλύμουθ

Γνωστό και ως Barred Rock, το Barred Rock Plymouth είναι μια μεγάλη υπάκουη ράτσα διπλού σκοπού που συνήθως φυλάσσεται σε αγροκτήματα. Είναι πραγματικά εύκολο να βρεθούν και είναι δημοφιλείς εάν έχετε επιπλέον να πουλήσετε.

Έχουν εκτραφεί για πολλές γενιές για να γεννούν καλά, να μεγαλώνουν γρήγορα και να είναι εξαιρετικές μητέρες.

Σε πόσα αυγά μπορεί να κάτσει μια γενναία κότα;

Ο αριθμός των αυγών στα οποία μπορεί να καθίσει μια κότα και να εκκολαφθεί με επιτυχία εξαρτάται κυρίως από το μέγεθός της. Μια κότα μπαντάμ μπορεί να αναμένεται να κάθεται σε 6-8 από τα δικά της μικρότερα αυγά ή 4-5 μεγαλύτερα αυγά κότας. Μια μεσαίου μεγέθους κότα μπορεί να κάθεται σε 6 από τα δικά της αυγά άνετα και μια μεγαλύτερη κότα όπως ένας ραβδωμένος βράχος, ελαφρύ σάσεξ ή ορπινγκτον μπορεί συνήθως να κάθεται σε 6-8 αυγά με καλούς ρυθμούς εκκόλαψης.

Εάν μια κότα πρέπει να καλύψει πάρα πολλά αυγά για το μέγεθος του σώματός της, τα αυγά θα χάσουν τη δυνατότητα να διατηρηθούν αρκετά ζεστά και μπορεί να χάσετε ολόκληρο τον συμπλέκτη. Μερικές φορές λιγότερο είναι περισσότερο.

Πώς να φροντίσετε μια γόνος κότας

Μια γενναιόδωρη κότα θα βάλει σε δεύτερη μοίρα τις δικές της ανάγκες για τους επόμενους μήνες ενώ γεννάει και μεγαλώνει νεοσσούς.

Το πρώτο πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι η κότα σας διατηρείται κάπου ζεστό, σκοτεινό και προστατευμένο. Μπορείτε να την αφαιρέσετε από το κύριο κοπάδι για να μειώσετε την αναστάτωση που προκαλεί στο κοπάδι και να κρατήσετε αυτήν και τα αυγά/τα κοτόπουλα της ασφαλή και ανενόχλητα.

Αυτό εξασφαλίζει επίσης ότι υπάρχει άφθονο φαγητό και νερό για όταν βγαίνει έτοιμη να φάει.

Εάν δεν θέλετε η κότα σας να γεννήσει, είναι καλύτερο να σπάσετε τον γόνο της όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν έχει γόνιμα αυγά από κάτω, θα καθίσει για 3 εβδομάδες περιμένοντας να εκκολαφθούν. Συνήθως μπορείτε να εκκολάψετε παπάκια κάτω από ένα κοτόπουλο, αλλά χρειάζονται 4 εβδομάδες. Ευτυχώς οι κότες δεν μπορούν να διαβάσουν ένα ημερολόγιο, οπότε θα συνεχίσει να κάθεται μέχρι να εκκολαφθούν.

Οι ράτσες των ορνίθων είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν

Υπάρχουν φορές που θέλετε οι κότες να γεννούν όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην γεννούν.

Οι κότες που εκτρέφονται για ωοπαραγωγή είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν.

Τα υβριδικά κοτόπουλα που χρησιμοποιούνται στο εμπόριο για να γεννήσουν αυγά είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν. Στη Νέα Ζηλανδία πρόκειται για ξυριστικές μηχανές Brown και Hyline. Στις ΗΠΑ είναι γνωστοί ως Golden Comet, Warren, ISA Brown, Goldline, Gold Star, Lohmann, Gingernut Ranger και πολλά άλλα.

Όλα αυτά είναι βασικά το ίδιο κοτόπουλο που εκτρέφεται από leghorn και Rhode Island red foundation. Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα υβρίδια που εκτρέφονται για ωοτοκία.

Έχετε κάποια από τις καλύτερες ράτσες κοτόπουλων;

Εάν προσπαθείτε να έχετε αυτάρκεια, είναι καλή ιδέα να προσθέσετε τουλάχιστον μερικές από τις καλύτερες ράτσες όρνιθες στο κοπάδι σας. Οποιοδήποτε από αυτά θα λειτουργούσε, αλλά αν σκοπεύετε να προσθέσετε απλώς ένα με μοναδικό στόχο την εκκόλαψη αυγών, θα έπαιρνα ένα μεταξένιο ή δύο.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα αυτοβιώσιμο κοπάδι κοτόπουλου, πιθανότατα θα αναζητάτε τις καλύτερες φυλές κοτόπουλου.  Η γενναιοδωρία ποικίλλει τόσο στις ράτσες όσο και στα μεμονωμένα πουλιά και θα κυμαίνεται κατά τη διάρκεια των εποχών.