Το RFD μπορεί να υπερηφανεύεται για χρονιά ρεκόρ το 2021 » Διεθνές Αεροδρόμιο Σικάγο Ρόκφορντ

Το RFD μπορεί να υπερηφανεύεται για χρονιά ρεκόρ το 2021 » Διεθνές Αεροδρόμιο Σικάγο Ρόκφορντ

März 17, 2023 0 Von admin

Το φορτίο, η εξυπηρέτηση επιβατών καταρρίπτει τα οργανωτικά αρχεία τον Δεκέμβριο

ROCKFORD, Ill. (31 Ιανουαρίου 2022) – Ο Διεθνές Αεροδρόμιο Σικάγο Ρόκφορντ (RFD) ανακοίνωσε ότι τελείωσε το 2021 με το βάρος του φορτίου που κατέρρευσε το ρεκόρ από το έτος μέχρι σήμερα και με την επιβατική κίνηση να σκαρφαλώνει σε αριθμούς σχεδόν πριν από την πανδημία. Τόσο η εξυπηρέτηση φορτίου όσο και η εξυπηρέτηση επιβατών γνώρισαν τον καλύτερο Δεκέμβριο στην ιστορία του οργανισμού.

Το Cargo Growth Shatters Record

Το 2021, ο αριθμός των φορτίων αυξήθηκε κατά 25%, με πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια λίβρες βάρους προσγείωσης να ταξιδεύουν μέσω RFD σε σύγκριση με 2,7 δισεκατομμύρια λίβρες το 2020. Ο Δεκέμβριος ήταν ο μεγαλύτερος μήνας ποτέ για φορτίο, με περισσότερα από 431 εκατομμύρια λίβρες φορτίου. Ο κύριος μοχλός της αύξησης του φορτίου ήταν η καθαρή αύξηση του αριθμού των πτήσεων εμπορευμάτων, επιπλέον των νέων διεθνών εργασιών φορτίου στο RFD. Ιατρικά όργανα/εξοπλισμός, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές ήταν μεταξύ των κορυφαίων εισαγωγών και εξαγωγών που πραγματοποιήθηκαν μέσω RFD το 2021.

Το έτος αντιπροσωπεύει συνεχή ανάπτυξη στο RFD. Το 2020, ο αριθμός των φορτίων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 15% σε σχέση με το 2019 με περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια λίβρες φορτίου να ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου. Συγκριτικά, ο αριθμός φορτίου του 2019 ήταν 2,3 δισεκατομμύρια λίβρες και το 2018 σημείωσε 2,1 δισεκατομμύρια λίβρες βάρους προσγείωσης στο RFD.

Το RFD φιλοξενεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κόμβο UPS στη Βόρεια Αμερική και μια σημαντική βάση επιχειρήσεων για την Amazon Air. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί περισσότερες από 15 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των DB Schenker, DSV, Senator International, ABX Air, ATI, National Airlines και Atlas Air. Με τη συνεχιζόμενη επέκταση φορτίου του αεροδρομίου, το Rockford έχει γίνει κόμβος Midwest για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές.

Καθώς περισσότερες διεθνείς εταιρείες εξετάζουν το αεροπορικό φορτίο ως μια επιλογή για να παρακάμψουν τις διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού στα λιμάνια, η RFD είναι έτοιμη να περιμένει άλλη μια επιτυχημένη χρονιά το 2022.

«Η RFD έχει βιώσει συνεχόμενα χρόνια ρεκόρ, γεγονός που είναι άμεσο αποτέλεσμα των σκόπιμων προσπαθειών μας να βελτιώνουμε και να επεκτείνουμε συνεχώς τις υποδομές και να φέρνουμε νέες εξελίξεις στην πανεπιστημιούπολη του αεροδρομίου», δήλωσε ο Mike Dunn, Εκτελεστικός Διευθυντής, RFD. «Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες θέσεις εργασίας, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και παροχή μακροπρόθεσμης υποστήριξης του εργατικού δυναμικού και της συνολικής οικονομίας της περιοχής μας».

Επιβατικό Ταξίδι Αναρρίχηση

Η RFD σημείωσε επίσης αύξηση στον συνολικό αριθμό επιβατών που εξυπηρέτησε το 2021, σε αριθμούς που μιμούνται αυτό που είδε το αεροδρόμιο πριν από την έναρξη της πανδημίας. Περισσότεροι από 103.000 επιβάτες πέταξαν εκτός RFD – αύξηση 22% σε σύγκριση με το 2020. Η RFD σημείωσε επίσης οργανωτικό ρεκόρ με τον πιο επιτυχημένο Δεκέμβριο που έγινε ποτέ για επιβάτες. Συγκριτικά, σημειώθηκε αύξηση 26% στις μετακινήσεις επιβατών τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019 (προ πανδημίας).

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από την Allegiant Air, η οποία προσφέρει πτήσεις προς επτά προορισμούς απευθείας, όπως το Λας Βέγκας, NV. Phoenix, AZ; και Orlando, Clearwater, Punta Gorda, Destin και Sarasota, FL.

«Οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν και να ταξιδέψουν πέρυσι, και είμαστε ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες που επέλεξαν το RFD ως ταξιδιωτικό συνεργάτη τους», είπε ο Dunn. «Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε άνετη και απροβλημάτιστη εξυπηρέτηση επιβατών και ανυπομονούμε να προσθέσουμε στη σειρά προορισμών μας στο μέλλον».