Το 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγου ανακοινώνει τους νικητές των βραβείων

Το 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγου ανακοινώνει τους νικητές των βραβείων

März 17, 2023 0 Von admin

Το 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο, το μακροβιότερο ανταγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Βόρειας Αμερικής, ανακοίνωσε σήμερα τους νικητές της έκδοσής του για το 2022 σε κατηγορίες όπως Διεθνής Διαγωνισμός Ταινιών μεγάλου μήκους, Διαγωνισμός Νέων Σκηνοθετών, Διεθνής Διαγωνισμός Ντοκιμαντέρ, Διαγωνισμός OutLook και Διαγωνισμοί Ταινιών Μικρού Μήκους. ως το Βραβείο Σικάγο για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο πρόγραμμα City & State του Φεστιβάλ, και το Βραβείο Roger Ebert, που απονέμεται σε μια ταινία που διαγωνίζεται στο Διαγωνισμό Νέων Σκηνοθετών ως αναγνώριση ενός σκηνοθέτη με φρέσκο ​​και ασυμβίβαστο όραμα.

Το Gold Hugo στον Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών μεγάλου μήκους πηγαίνει στο Godland, Η ισχυρή, εμπνευσμένη κριτική του Hlynur Pálmason για τον καταστροφικό αντίκτυπο της αποικιακής προσπάθειας. Η ταινία, εμπνευσμένη από μια συλλογή φωτογραφιών υγρής πλάκας της αγροτικής Ισλανδίας που τραβήχτηκε από έναν ιερέα στα τέλη του 1800, ακολουθεί έναν αλαζονικό, αφελή Δανό ιερέα σε μια αποστολή να ιδρύσει μια απομακρυσμένη ενορία για οικοδεσπότες στην Ισλανδία, τότε μια αποικία της Δανίας, και να μετατρέψουν τους ντόπιους στον Χριστιανισμό.

Η παραλαβή του Silver Hugo του Φεστιβάλ στον Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών μεγάλου μήκους είναι Κλείσε, η οποία λαμβάνει επίσης το Gold Hugo στον Διαγωνισμό OutLook. Το συναρπαστικό οπτικό στυλ του Lukas Dhont βυθίζει τους θεατές στον κόσμο του Leo και της Remi, δύο δεκατριάχρονων καλύτερων φίλων, καθώς η στενή τους φιλία δοκιμάζεται από τις κοινωνικές πιέσεις της νέας σχολικής χρονιάς.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο έχει μια ιστορία 58 ετών στο να τιμάει τα πιο συναρπαστικά, πιο πρωτότυπα ταλέντα και οι φετινοί νικητές αντικατοπτρίζουν μια ποικιλία αφήγησης και κινηματογραφικής δημιουργίας με αξιοσημείωτους και επίκαιρους τρόπους», δήλωσε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο, Mimi Plauché. «Με οπτικές γλώσσες τολμηρές και λεπτές, πλούσιες και περίπλοκες, οι ταινίες μας μεταφέρουν σε διαφορετικούς κόσμους, τόσο οικείους όσο και μακρινούς, και βυθίζοντάς μας σε νέα μέρη και νέες εμπειρίες διευρύνουν τους τρόπους με τους οποίους βλέπουμε και κατανοούμε τον δικό μας κόσμο. μεταμορφώνοντάς μας στη διαδικασία».

Στο Διαγωνισμό Νέων Σκηνοθετών, ο τρυφερά παρατηρημένος συλλογισμός της Σαρλότ Λε Μπον για την ανησυχία της ανεκπλήρωτης νεανικής αγάπης και της αλλιώτικης λαχτάρας Falcon Lake παίρνει το Gold Hugo? ενώ της Αν Όρεν Piaffe παίρνει το Silver Hugo, ακολουθώντας μια εσωστρεφή καλλιτέχνιδα Foley, η οποία, ενώ δουλεύει σε μια διαφήμιση, αναζωογονείται όταν το σώμα της αρχίζει να μεταμορφώνεται με απροσδόκητους, μεθυστικούς τρόπους.

Το φετινό βραβείο Roger Ebert, που απονεμήθηκε στο Διαγωνισμό Νέων Σκηνοθετών, απονέμεται σε δύο ταινίες: Ένα κομμάτι του ουρανού, ο συγκινητικός διαλογισμός του Michael Koch στην υπομονετική φύση της διαρκούς αγάπης. και η Katrine Brocks‘ Η Μεγάλη Σιωπήμια στοιχειωμένη ιστορία αγάπης, εξαπάτησης και συγχώρεσης.

Το βραβείο του Σικάγο πηγαίνει στο King of Kings: Chasing Edward Jonesμια συναρπαστική ιστορία ζωής ενός θρυλικού αφροαμερικανού ισχυρού μεσολαβητή που έχτισε μια αυτοκρατορία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που τρέχει το Policy, την παράνομη λοταρία, στο South Side του Σικάγο τη δεκαετία του 1930 και του 1940, σε σκηνοθεσία της εγγονής του Χάριετ Μάριν Τζόουνς.

Δείτε όλους τους νικητές των βραβείων