Τι είναι μια ερευνητική πρόταση;  Απλός ορισμός + Παραδείγματα

Τι είναι μια ερευνητική πρόταση; Απλός ορισμός + Παραδείγματα

Juni 11, 2020 0 Von admin

Το ΓΙΑΤΙ

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, δεν είναι αρκετά καλό να προτείνετε απλώς ένα θέμα έρευνας – πρέπει να αιτιολογήσετε γιατί το θέμα σας είναι πρωτότυπο. Με άλλα λόγια, τι το κάνει μοναδικός? Ποιο κενό στην τρέχουσα βιβλιογραφία καλύπτει; Εάν πρόκειται απλώς για επανάληψη της υπάρχουσας έρευνας, πιθανότατα δεν πρόκειται να λάβει έγκριση – πρέπει να είναι φρέσκο.

Αλλά, πρωτοτυπία μόνο δεν αρκεί. Αφού σημειώσετε αυτό το πλαίσιο, πρέπει επίσης να αιτιολογήσετε γιατί είναι το προτεινόμενο θέμα σπουδαίος. Με άλλα λόγια, τι αξία θα προσθέσει στον κόσμο αν καταφέρετε να βρείτε απαντήσεις στα ερευνητικά σας ερωτήματα;

Για παράδειγμα, ας δούμε το δείγμα έρευνας που αναφέραμε προηγουμένως (παράγοντες που επηρεάζουν την υπεράσπιση της επωνυμίας). Σε αυτήν την περίπτωση, εάν η έρευνα μπορούσε να αποκαλύψει σχετικούς παράγοντες, αυτά τα ευρήματα θα ήταν πολύ χρήσιμα για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ στη βιομηχανία καλλυντικών και, ως εκ τούτου, θα είχαν εμπορική αξία. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη αιτιολόγηση της έρευνας.

Έτσι, όταν δημιουργείτε την ερευνητική σας πρόταση, να θυμάστε ότι δεν αρκεί ένα θέμα να είναι απλώς μοναδικό. Πρέπει να είναι χρήσιμο και να δημιουργεί αξία – και πρέπει να μεταφέρετε αυτή την αξία στην πρότασή σας. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα θέμα έρευνας που να κάνει το κόψιμο, παρακολουθήστε το βίντεό μας που καλύπτει πώς να βρείτε ένα θέμα έρευνας.