Τα επιτόκια των φοιτητικών δανείων θα αυξηθούν φέτος – εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα επιτόκια των φοιτητικών δανείων θα αυξηθούν φέτος – εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

April 22, 2020 0 Von admin

Στο 5,6% αυξάνεται από τον Σεπτέμβριο το επιτόκιο στα Φοιτητικά Δάνεια. Αναρωτιέστε πώς θα επηρεάσει πραγματικά την αποπληρωμή του δανείου σας; Θα τα εξηγήσουμε όλα…

μεταπτυχιακό emoji με γράφημα

Συγγνώμη που ανακοινώνω όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό με μια ιστορία που δεν είναι ακριβώς αυτή πλέον αναζωογονητικό – αλλά η άνοδος των επιτοκίων των φοιτητικών δανείων δεν είναι τόσο κακή όσο μπορεί να ακούγεται αρχικά (υποσχόμαστε).

Τα επιτόκια των φοιτητικών δανείων αλλάζουν κάθε Σεπτέμβριο με βάση εν μέρει τις αλλαγές στο RPI Μαρτίου (Δείκτης Λιανικής Τιμής) από εκείνο το έτος. Και σήμερα, ανακοινώθηκε ότι ο RPI για τον Μάρτιο του 2020 αυξήθηκε κατά 0,2% από πέρυσι έως 2,6%.

Έτσι, για φοιτητές στην Αγγλία και την Ουαλία (όπου είναι τόκοι Φοιτητικού Δανείου RPI + 3%), το ενδιαφέρον θα αυξηθεί 5,6%. Για φοιτητές στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, είναι απίθανος ότι θα αυξηθεί το επιτόκιο του Φοιτητικού Δανείου σας, αλλά υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες στους οποίους θα αναφερθούμε παρακάτω.

Αλλαγές στα επιτόκια των φοιτητικών δανείων

Ενώ το RPI επηρεάζει τον τρόπο υπολογισμού του τόκου του Φοιτητικού Δανείου σας, ένα σημαντικό μέρος του να γνωρίζετε πόσους τόκους θα χρεωθείτε εξαρτάται από όταν πήγες στο uni και από ποιο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου είστε.

Δείτε τι να περιμένετε από τα επιτόκια φοιτητικών δανείων το 2020:

Είστε στην Αγγλία και την Ουαλία και ξεκινήσατε στο πανεπιστήμιο μετά το 2012

Το επιτόκιο αρχίζει να προστίθεται στο Φοιτητικό Δάνειό σας όσο είστε ακόμα στο πανεπιστήμιο (😢) και για τους Αγγλους και τους Ουαλούς φοιτητές, το επιτόκιο του δανείου σας ορίζεται σε RPI + 3%. Προς το παρόν, αυτό το ποσοστό είναι 5,4% (καθώς ο RPI ήταν 2,4% τον Μάρτιο του 2019), αλλά τον Σεπτέμβριο θα ανέλθει στο 5,6%.

Έτσι, εάν είστε ακόμα στο πανεπιστήμιο, θα αρχίσετε να λαμβάνετε επιτόκιο 5,6% στο δάνειό σας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Μόλις αποφοιτήσετε, το επιτόκιο αλλάζει σε RPI + έως 3%.

Απόφοιτοι που κερδίζουν λιγότερο από £26.575

Εάν έχετε αποφοιτήσει και κερδίζετε κάτω από το όριο αποπληρωμής του 26.575 £θα χρεωθείτε τόκο με το επιτόκιο RPI.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνετε ότι δεν ξεκινάτε να αποπληρώνετε το Φοιτητικό Δάνειό σας μέχρι τον Απρίλιο μετά την αποφοίτησή σας, και ακόμη και τότε δεν θα αποπληρώσετε τίποτα έως ότου κερδίσετε πάνω από 26.575 £ ετησίως.

Επιπλέον, εκτός και αν ξεκινήσετε με μισθό πτυχιούχων περίπου 30.000 £ ή περισσότερο, είναι απίθανο να αποπληρώσετε το δάνειό σας και τους τόκους σας στο ακέραιο προτού διαγραφούν μετά από 30 χρόνια (στην πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι μόλις το 17% θα).

Απόφοιτοι που κερδίζουν πάνω από 26.575 £

Μόλις αρχίσετε να κερδίζετε πάνω από το όριο αποπληρωμής, θα χρεωθείτε με τόκο RPI + έως και 3%.

Όποιος κερδίζει πάνω από £47.835 χρεώνεται το πλήρες RPI + 3%. Οι απόφοιτοι με μισθό μεταξύ αυτών των δύο μεγεθών θα συγκεντρώσουν τόκους για α συρόμενη κλίμακα από RPI έως RPI + 3%.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το RPI + 3% είναι αυτή τη στιγμή 5,4%, αλλά τον Σεπτέμβριο θα ανέβει στο 5,6%. Αυτό σημαίνει ότι ο μέγιστος τόκος που θα χρεωθεί ένας πτυχιούχος θα είναι 5,6%, με όποιον κερδίζει μεταξύ 26.575 £ και 45.000 £ χρεώνεται μεταξύ 2,6% (RPI) και 5,6% ανάλογα με τον μισθό του.

Αγγλικοί και Ουαλοί φοιτητές που ξεκίνησαν το πανεπιστήμιο πριν από το 2012, ή οποιοσδήποτε Σκωτσέζος και σπουδαστής NI

γυναίκα που μελετά από φορητό υπολογιστή

Credit: Atanas Bezov – Shutterstock

Για φοιτητές από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ή οποιουσδήποτε Άγγλους και Ουαλούς φοιτητές που πήγαν στο πανεπιστήμιο μεταξύ 1998 και 2011, τα φοιτητικά δάνεια είναι σε αυτό που είναι γνωστό ως σύστημα αποπληρωμής του Σχεδίου 1 (σε αντίθεση με το Πρόγραμμα 2 στο οποίο ισχύουν επί του παρόντος τα Αγγλικά και τα Ουαλικά Φοιτητικά Δάνεια) .

Το επιτόκιο του δανείου σας είναι επί του παρόντος ορίζεται σε μόλις 1,1% και, σε αντίθεση με τους πρόσφατους Αγγλους και Ουαλούς φοιτητές, θα γίνει πιθανός παραμείνετε το ίδιο τον Σεπτέμβριο – αλλά είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα σε αυτό το σημείο.

Αυτό συμβαίνει επειδή το επιτόκιο σας ορίζεται σε όποιο είναι το χαμηλότερο από το RPI ή το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας + 1%. Καθώς το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας είναι επί του παρόντος 0,1%, φαίνεται ότι η αλλαγή στο RPI είναι απίθανο να επηρεάσει τις αποπληρωμές του Φοιτητικού Δανείου σας.

Όμως, το τρέχον οικονομικό κλίμα είναι πολύ αβέβαιος. Τον Μάρτιο του 2020, το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας άλλαξε δύο φορές ως απάντηση στο ξέσπασμα του κορωνοϊού, επομένως δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν θα αλλάξει ξανά πριν από τον Σεπτέμβριο.

Σημείωση: Εάν βρίσκεστε στο Σχέδιο 1, έχετε κατά νου ότι δεν θα ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου σας μέχρι να κερδίσετε πάνω από 19.390 £.

Πρέπει να ανησυχείτε για τους τόκους Φοιτητικού Δανείου;

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να είναι ανησυχητικά νέα για πολλούς φοιτητές και πτυχιούχους, και πολλοί θα βρουν ανησυχητικά τα αυξανόμενα στοιχεία στα τιμολόγια αποπληρωμής των δανείων τους.

Όμως, όπως αναφέραμε νωρίτερα, εκτιμάται ότι το 83% των φοιτητών δεν θα αποπληρώσουν ποτέ τα δάνειά τους πλήρως πριν από την εκκαθάριση του χρέους. Επομένως, καθώς είναι απίθανο να εξοφλήσετε το δάνειο πλήρως προτού διαγραφεί, ο πρόσθετος τόκος θα πρέπει να έχει πολύ μικρή διαφορά στο συνολικό ποσό που αποπληρώνετε.

Για παράδειγμα, εάν είναι απίθανο να αποπληρώσετε το δάνειό σας ούτως ή άλλως, δεν έχει σημασία αν το επιτόκιο είναι 5,6%, 56% ή 56.000.000% – ακυρώνεται μετά από 30 χρόνια, ανεξάρτητα από το πόσο ή πόσο λίγο. πλήρωσα πίσω.

Ωστόσο, εάν έχετε υψηλό μισθό και έχετε καλές πιθανότητες να αποπληρώσετε το δάνειό σας στο ακέραιο, αξίζει να έχετε κατά νου ότι το αυξημένο επιτόκιο θα μπορούσε να παρατείνει ελαφρώς το χρονικό διάστημα που ξοδεύετε για να το επιστρέψετε.

Δείτε πώς απάντησε στην είδηση ​​ο ειδικός των φοιτητών μας, Jake Butler:

Τζέικ Μπάτλερ

Ενώ η αύξηση του ενδιαφέροντος για Φοιτητικά Δάνεια μπορεί να φαίνεται ανησυχητική, ειδικά δεδομένου του τρέχοντος οικονομικού κλίματος λόγω του COVID-19, είναι πολύ σημαντικό οι φοιτητές και οι απόφοιτοι να θυμούνται ότι είναι όχι τόσο σημαντικό όσο φαίνεται.

Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αλλαγές των τόκων έχουν πολύ μικρή διαφορά στο τι θα καταλήξουν να πληρώσουν πίσω.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η πλειονότητα των αποφοίτων δεν θα αποπληρώσει ποτέ ολόκληρο το δάνειό τους πριν γίνει σκουπίστηκε μετά από 30 χρόνιαοπότε τυχόν μικρές διακυμάνσεις των τόκων απλώς προσθέτουν ή αφαιρούν από ένα σωρό χρήματα που δεν θα επιστραφούν ούτως ή άλλως.

Αντί για χρηματικό πρόβλημα, είναι περισσότερο ψυχολογικό και αυτή η αλλαγή θα κάνει πολύ λίγα για να κάνει τους μαθητές, που είναι ήδη αγχωμένοι, να αισθάνονται άνετα.

Για άλλη μια φορά αυτό τονίζει α χαλασμένο σύστημα φοιτητικών δανείωνένα που φαίνεται να βρίσκεται συνεχώς «υπό εξέταση».

Εάν υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο δεν είστε σίγουροι, ο πλήρης οδηγός μας για την αποπληρωμή του Φοιτητικού σας Δανείου έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.