Πώς να σπάσετε μια κοτόπουλα

Πώς να σπάσετε μια κοτόπουλα

April 23, 2023 0 Von admin

Εάν έχετε κρατήσει κοτόπουλα για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, πιθανότατα έχετε συναντήσει μια γόνος κότας. Μερικές όρνιθες είναι πολύ επίμονες και αρνούνται να ξεγονατίσουν για αρκετό καιρό. Εάν έχετε μια γενναιόδωρη κότα ίσως αναρωτιέστε πώς να σπάσετε μια γόνος κότας και να την επαναφέρετε στην ωοτοκία!

Τι είναι μια γόνος κότα

Την άνοιξη και το φθινόπωρο/φθινόπωρο (και μερικές φορές και το καλοκαίρι) μερικά κοτόπουλα παίρνουν το κάλεσμα της φύσης να γίνουν μαμά.

Παρακαλώ διαβάστε: Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για τη θεραπεία, τη διάγνωση ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Σας ενθαρρύνουμε να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις για την υγειονομική περίθαλψη σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κάνουμε προμήθεια από τις πωλήσεις. Διαβάστε τη Δήλωση Αποκάλυψης

Μια γενναιόδωρη κότα είναι αυτή που επιλέγει να καθίσει στη φωλιά της και να επωάσει τα αυγά της. Μια γενναιόδωρη κότα θα καθίσει σε οτιδήποτε της πετάξεις, θα χάσει φαγητό και νερό και θα υπερασπιστεί τη φωλιά της με δυνατές μπουκιές.

Μπορεί να είναι δύσκολο για το ανεκπαίδευτο μάτι να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ μιας γενναιόδωρης κότας και μιας κότας που απλώς κάθεται στο κουτί φωλιάς περιμένοντας να φτάσει το καθημερινό της αυγό.

Ο τρόπος για να ξεχωρίσεις μια γενναία κότα από μια καθιστή κότα είναι πώς συμπεριφέρεται. Εάν διακόψετε ένα κοτόπουλο που ετοιμάζεται να γεννήσει ένα αυγό, συνήθως θα φύγει από τη φωλιά ή τουλάχιστον θα σηκωθεί όρθιο ενώ μαζεύετε τα αυγά από κάτω του.

Μια γενναιόδωρη κότα από την άλλη θα φουσκώσει, θα απλώσει τα φτερά της και θα γυρίσει προς το μέρος σας. Θα κάνει έναν ευδιάκριτο προειδοποιητικό ήχο – ένα μακρόσυρτο brrrrrruuuuuuuuuk και πιθανότατα θα σας ραμφίσει αν μπείτε να πάρετε τα αυγά.

Θα κάθεται μέρα με τη μέρα μόνο αφήνοντας τη φωλιά μία ή δύο φορές την ημέρα για να κάνει κακά και γρήγορα να αρπάξει ένα σνακ και ένα ποτό, ενώ φουσκώνει και προειδοποιεί τα άλλα κοτόπουλα ότι είναι σε αποστολή με λίγο πιο κοντό αλλά εξίσου ξεχωριστός ήχος.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να εκκολάψετε τα αυγά χωρίς θερμοκοιτίδα

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να επωάζετε τα αυγά

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να φτιάξετε μια θερμοκοιτίδα DIY

Γιατί θα θέλατε να σπάσετε μια γενναία κότα

Εάν δεν έχετε γόνιμα αυγά, τότε μια γενναιόδωρη κότα είναι απλώς μια μικρή ενόχληση. Εάν μια κότα είναι γενναιόδωρη και κάθεται σε μια φωλιά, τότε δεν γεννά αυγά.

Πιθανώς, εάν έχετε κοτόπουλα, πιθανότατα ελπίζετε να πάρετε αυγά από αυτά, επομένως μια μη ωοτοκία κοτόπουλα δεν είναι χρήσιμη.

Οι όρνιθες κότες μπορεί επίσης να είναι αρκετά δύσκολο να διαχειριστούν σε ένα κοτέτσι με άλλα πουλιά, ειδικά με περιορισμένα κουτιά φωλιάς.

Ένα κοτόπουλο που κάθεται σε μια φωλιά δεν θα τρώει καλά ή δεν θα φροντίζει τον εαυτό του όπως συνήθως και μπορεί να χάσει αρκετά την κατάσταση εάν επιμένει ότι πρέπει να κάτσει σε μια φωλιά ακόμα κι αν είναι άδεια.

Συνήθως ένα κοτόπουλο θα κάθεται σε γόνιμα αυγά για 3 εβδομάδες και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο να τρώει και να πίνει όπως θα έπρεπε όταν αυτά εκκολάπτονται. Αλλά χωρίς να εκκολάψουν τα αυγά, μια γόνος κότας μπορεί να καθίσει για πολλές εβδομάδες περισσότερο και να γίνει αρκετά αδύναμη, οπότε αν δεν σκοπεύετε να την αφήσετε να καθίσει στα αυγά, τότε το να σπάσετε τον γόνο της είναι το πιο ευγενικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Τι είναι καλύτερο; Κότα ή θερμοκοιτίδα;

Πώς να σπάσετε μια γενναία κότα με τον γρήγορο τρόπο

Όταν μια κότα είναι γενναιόδωρη, βιώνει μια ορμονική αλλαγή (όπως οι έγκυες γυναίκες) που αυξάνει ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματός της και την κάνει να θέλει να χουχουλιάσει και να φωλιάσει. Επιβραδύνει την πέψη της για να εξασφαλίσει ότι παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερο από το φαγητό της και μειώνει τον αριθμό των φορών την ημέρα που χρειάζεται να αφήσει τη φωλιά για να κάνει κακά.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να σπάσετε μια γόνος κότας είναι να την βάλετε σε ένα μέρος που δεν μπορεί να γεννήσει και αυτό βοηθάει να χαμηλώσει ξανά τη θερμοκρασία της.

Βρήκαμε ότι η καλύτερη επιλογή είναι ένα κλουβί για σκύλους. Μερικοί λένε ότι το κλουβί πρέπει να έχει ένα συρμάτινο πάτωμα και να το κρεμάει κάπου δροσερό και γεμάτο ρεύμα, ωστόσο δεν βρήκα ότι χρειάζεται να κάνω κανένα από αυτά τα πράγματα.

Στήσαμε ένα μεγάλο κλουβί για σκύλους κάπου μέσα σε αυτό το φωτεινό και ελαφρύ χωρίς τοίχους ή καλύμματα γύρω του. Προσθέτουμε 2 κούρνιες χαμηλά και δεν υπάρχουν μέρη για να χαζέψουμε ή να φωλιάζουμε. Αυτή (ή μερικές φορές πολλές φορές) παίρνει φαγητό και γλυκό νερό και αυτό είναι.

Μερικά κοτόπουλα θα σπάσουν τον γόνο τους σε 1-2 ημέρες, άλλα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Μου αρέσει να τους βλέπω να κουρνιάζουν για ύπνο και εσύ να ξέρετε ότι ο γόνος τους έχει σπάσει αν ξαναρχίσουν να γεννούν αυγά.

Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσετε μια γόνος κότας και όσο πιο γρήγορα κινείστε για να σπάσετε τον γόνο, τόσο πιο εύκολο θα είναι.

Μια πολύ επίμονη γέννα μπορεί να χρειαστεί να μπει σε ένα συρμάτινο κλουβί που είναι πάνω από το πάτωμα – δεν χρειάζεται να κρεμαστεί ψηλά, απλά από το έδαφος, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να βολευτεί και να βολευτεί πουθενά.

Ποιες είναι οι άλλες επιλογές αν η κότα μου είναι γενναιόδωρη και δεν θέλω να τη σπαταλήσω ή να τη σπάσω;

Υπάρχουν μερικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε εάν δεν θέλετε να σπάσετε τον γόνο των κότας σας ή εάν θέλετε να αφήσετε τη φύση να ακολουθήσει τον δρόμο της.

Στην άγρια ​​φύση/φύση μια κότα θα φτιάξει μια φωλιά κρυμμένη από παντού σε ένα σκοτεινό, προστατευμένο, ασφαλές μέρος και θα γεννήσει εκεί τα αυγά της για 7-15 μέρες. Στη συνέχεια θα αποσυρθεί από το κοπάδι και θα καθίσει στα αυγά της για 3 εβδομάδες μέχρι να εκκολαφθούν. Μετά θα φέρει σιγά σιγά τους νεοσσούς να ενταχθούν στο κοπάδι.

Εάν μαζεύετε τα αυγά της κάθε μέρα, τότε δεν θα έχει κρυψώνα για να καθίσει, αλλά αυτό δεν θα αποτρέψει τα ένστικτα μιας γενναιόδωρης κότας. Θα κάτσει σε μια άδεια φωλιά, θα κάτσει στα αυγά όλων των άλλων, θα κάνει ό,τι χρειαστεί.

Δώστε γόνιμα ωάρια

Εάν έχετε έναν κόκορα με το κοπάδι σας, μπορείτε απλά να δώσετε στην κότα σας μερικά από τα αυγά της (ή κάποιου άλλου) πίσω. Χρειάζεστε έναν κόκορα για να είναι γόνιμα τα αυγά και δεν μπορείτε να εκκολάψετε αγορασμένα αυγά.

Εάν δεν έχετε κόκορα με τις κότες σας, μπορείτε να ρωτήσετε γύρω σας και να δείτε αν μπορείτε να πάρετε κάποια γόνιμα αυγά τοπικά. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε μερικά ηλεκτρονικά και να τα στείλετε σε εσάς. Αυτό μπορεί να είναι ακριβό, επομένως θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι αυτή η ανόητη συμπεριφορά κολλάει και δεν είναι απλώς μια ιδιοτροπία για μια ή δύο μέρες. Συνήθως μια κότα που κάθεται για 3 ημέρες είναι σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε δεν συνιστώ να δώσετε αυγά σε μια κότα τις πρώτες δύο μέρες του γόνου της σε περίπτωση που αποφασίσει ότι δεν είναι για αυτήν και πηδήξει από τη φωλιά.

Αν περιμένετε να παραδοθούν αυγά μπορείτε να της δώσετε εικονικά αυγά σαν αυτά, αληθινά αυγά που μπορείτε να τα απορρίψετε αργότερα ή ακόμα και μπάλες του γκολφ θα τα κάνουν σε λίγο. Αυτό θα τη βοηθήσει να παραμείνει στη φωλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Οφέλη και αρνητικές πλευρές στη διατήρηση ενός κόκορα

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο απόλυτος οδηγός για το τι μπορούν να τρώνε και να μην τρώνε τα κοτόπουλα

Δώστε νεοσσούς

Μια γενναιόδωρη κότα δέχεται συνήθως νεοσσούς μιας ημέρας που κρύβονται από κάτω της.

Αυτό γίνεται καλύτερα με κότες που έχουν αποδείξει ότι είναι καλές μαμάδες στο παρελθόν και ορισμένες ράτσες είναι καλύτερες σε αυτό από άλλες. Οι μπαντάμ, ειδικά οι μεταξένιες είναι σχεδόν πάντα υπέροχες μητέρες, ενώ τα εμπορικά υβρίδια που γεννούν αυγά είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γενναιόδωρα αρχικά και όχι τόσο πιθανό να γίνουν σπουδαία μητέρα.

Λέγοντας αυτό, η καλύτερη μητέρα μας κότα ήταν ένα υβριδικό στρώμα!

Για καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε κρυφά τα κοτοπουλάκια μιας ημέρας (ή το πολύ δύο ημερών) κάτω από τη μαμά τη νύχτα. Αφαιρέστε όλα τα εικονικά αυγά από τη φωλιά ταυτόχρονα. Κρατήστε τη μαμά και τα μωρά για λίγες μέρες όσο δένουν και μετά αφήστε τα σιγά-σιγά να φύγουν για να κυμανθούν περαιτέρω.

Αφήστε τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της

Εάν δεν έχετε τον χώρο ή τη διάταξη για ένα κλουβί για το σπάσιμο των γεννητικών ορνίθων, δεν έχετε γόνιμα αυγά και δεν θέλετε νεοσσούς, μπορείτε να ακολουθήσετε την προσέγγιση χαμηλής παρέμβασης.

Αυτό είναι απλά κάθε φορά που τη βλέπετε να κάθεται στη φωλιά, αφαιρέστε την και βγάλτε την έξω με τα άλλα κοτόπουλα. Το να την κλειδώνετε έξω από τα κουτιά της φωλιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί επίσης να βοηθήσει και φροντίστε να καθαρίσετε τα κουτιά φωλιάς από τα αυγά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Συνήθως με αυτή τη θεραπεία, ο γόνος θα περάσει σε λίγες μέρες έως μια εβδομάδα και μετά θα συνεχίσει τη ζωή της.

Δεν συνιστάται να αφήνετε μια γόνος όρνιθας για εβδομάδες μετά την τελική ωοτοκία καθώς θα αρχίσει να χάνει σημαντικό βάρος και μπορεί να γίνει αρκετά αδύναμη και αδιαθεσία.

Εάν έχετε μια γενναιόδωρη κότα, υπάρχουν πολλές επιλογές για να σπάσετε ή να αγκαλιάσετε τη γενναιόδωρη συμπεριφορά της. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε τι θα λειτουργούσε για εσάς και την κατάστασή σας.

πώς να ταΐζετε κοτόπουλα με λιγότερα χρήματα

αρχάρια κοτόπουλα 2

Τα κοτόπουλα διατηρούνται εύκολα, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν ταΐζετε τα κοτόπουλα σας με αυτές τις 3 τροφές!  #backyeardchickens #keepingchickens #κοτόπουλα #homesteading #homesteads #piwakawakavalley

Γνωρίζατε ότι τα κοτόπουλα αγαπούν το μπάνιο με σκόνη;  Το χρησιμοποιούν για να απωθούν φυσικά ψύλλους, ακάρεα, τσιμπούρια και ψείρες.  Αυτή είναι η δική μας συνταγή για το Ultimate Chicken Dust Bath

Ένας οδηγός για αρχάριους για την ανατροφή νεοσσών, η ανάπτυξη νεοσσών στο σπίτι δεν είναι πολύ δύσκολη.  Ρίξτε μια ματιά στον DIY οδηγό μας για την εκτροφή κοτόπουλων #piwakawakavalley #chicks #chickens #backyardchickens

5 καλύτερα βότανα για να διατηρήσετε τα κοτόπουλα της αυλής σας υγιή.  #backyardchickens #chickens #chickencoop #healthyhens #homesteading #homestead #piwakawakavalley