Πώς να γράψετε ένα email που ζητά κάτι (και να το αποκτήσετε πραγματικά!)

Πώς να γράψετε ένα email που ζητά κάτι (και να το αποκτήσετε πραγματικά!)

Oktober 22, 2022 0 Von admin

Πώς γράφετε ένα email που ζητά κάτι από έναν καλλιτέχνη/VIP επιπέδου ελίτ με τρόπο που θα λάβει πραγματικά θετική απάντηση;

Η απάντηση είναι εκπληκτικά εύκολη:

Μετατοπίστε την εστίασή σας από την προοπτική «εγώ» σε μια προοπτική «εσύ».

Για παράδειγμα, πριν από χρόνια, έκανα παρέα Τσάρλι Χόενο οποίος έχει δουλέψει μαζί μου και με πολλούς ηγέτες σκέψης όπως ο Tim Ferriss.

Μου είπε πώς η εργασία στα παρασκήνια του έχει διδάξει πώς να συνεργάζεται με τέτοιου είδους ανθρώπους.

Εδώ είναι το μυστικό:

«Όλοι θέλουν κάτι από εσάς», είπε. «Τώρα ξέρω πώς να ξεχωρίζω. Απλά μην ζητάς τίποτα! Στην πραγματικότητα, προσθέστε πρώτα κάποια αξία.“

Αυτή η προσέγγιση «εσύ πρώτα» είναι ο τρόπος με τον οποίο μπόρεσα να λάβω τις συμβουλές συγγραφέων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, CEOs superstar και κάθε είδους συναρπαστικούς ανθρώπους.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό στην πράξη.

Μην ανακαλύπτετε ξανά τον τροχό. Μην αναρωτιέστε τι λόγια να πείτε. Μάθετε με βεβαιότητα χρησιμοποιώντας δοκιμασμένα σενάρια email για την επιχείρηση και την προσωπική σας ζωή. Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε τα 50 αποδεδειγμένα σενάρια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου — τα πραγματικά email που έχουν δημιουργήσει σχέσεις, έχουν αποφέρει εκατομμύρια δολάρια και μου εξοικονομούν χιλιάδες ώρες.

Πίνακας περιεχομένων:

Πώς να γράψετε ένα email ζητώντας κάτι ευγενικά

Ακολουθεί ένα αίτημα email που έλαβα από έναν αναγνώστη πριν από λίγο καιρό. Του τηλεφώνησα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από τότε που το διάβασα. Δείτε αν μπορείτε να μάθετε γιατί:

Ζητήστε email Ο Ramit πέτυχε

Ο αναγνώστης ήταν ευγενικός, προσεκτικός στις ανάγκες μου και με πούλησε για τα οφέλη της συνεργασίας μαζί του.

Ας αναλύσουμε την ανατομία αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο, για να σας δείξω ακριβώς γιατί λειτουργεί.

Βήμα 1: Εστιάστε στον παραλήπτη

Παράδειγμα για το πώς μπορείτε να είστε πλούσιοι με τα κομπλιμέντα σας

Θυμηθείτε: Το μήνυμά σας προς το σημαντικό πρόσωπο πρέπει να εστιάζεται σε ΑΥΤΟΥΣ. Αυτό είναι το κλειδί για κάθε ευγενικό email που προσελκύει τον αναγνώστη.

Ο παραπάνω αναγνώστης το έκανε αυτό με ένα ευφάνταστο και εντυπωσιακό θέμα: Θέλω να δουλέψω για σένα δωρεάν.

ΝΑΙ. Έχεις την προσοχή μου.

Συνεχίζει να μου κάνει κομπλιμέντα ενώ μοιράζεται ένα παράδειγμα για το πώς τον βοήθησαν οι συμβουλές μου.

Τι παρατηρείτε σε αυτό; Είναι ένα γνήσιο κομπλιμέντο. Δεν μου δίνει επιφανειακά καλούδια όπως, „Το ιστολόγιό σου είναι υπέροχο“ ή „Φοβερά βίντεο!“

Λέει ότι έχει πολλούς λογαριασμούς ING Direct, ένα Roth IRA και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα χρηματοδότησης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας μου. Έτσι γράφετε ένα email ζητώντας κάτι.

Χρησιμοποιήστε τις πρώτες μία έως δύο προτάσεις για να επαινέσετε το άτομο που στέλνετε email και τη δουλειά του. Πείτε τους πόσο καιρό τους ακολουθείτε, τι έχουν κάνει οι συμβουλές τους για εσάς ή/και την αγαπημένη σας ανάρτηση από αυτούς.

Αυτό θα τους καθηλώσει ώστε να διαβάσουν το υπόλοιπο email σας.

Βήμα 2: Πουλήστε τα οφέλη σας

Ας το παραδεχτούμε, προσπαθείς να πουλήσεις τον εαυτό σου εδώ.

Τι οφέλη μπορείτε να τους προσφέρετε; Γιατί να τους νοιάζει;

Μερικές φορές αυτό έρχεται με τη μορφή μιας ζεστής επαφής (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Εάν γνωρίζετε μια αμοιβαία σύνδεση, θα πρέπει να αναφέρετε το όνομα drop, ώστε το άτομο με το οποίο μιλάτε να γνωρίζει πώς το γνωρίζετε. Θα είναι πολύ πιο πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σας εάν γνωρίζετε και οι δύο το ίδιο άτομο.

Για αυτό το email, ο αναγνώστης μου ήξερε ότι έψαχνα για ταλαντούχους προγραμματιστές — έτσι με πούλησε σε αυτό.

Δελεάστε το VIP σας με τις δεξιότητες που πρέπει να προσφέρετε για παράδειγμα

Μάντεψε? Αυτό τον ξεχώρισε αμέσως από το 99,999% του πλήθους.

Θα πρέπει να κάνετε την εργασία σας εάν θέλετε να αξιοποιήσετε αυτήν την τεχνική. Πρέπει να γνωρίζετε τα σημεία πόνου του VIP σας και πώς μπορείτε να τα λύσετε.

Πήγαινε βαθιά. Μπείτε μέσα στο κεφάλι τους. Δείτε ποιες λύσεις μπορείτε να προσφέρετε στα μεγαλύτερα προβλήματά τους.

Γίνε σαν τον Δον Κορλεόνε.

Ο Don Corleone Λέγοντας θα του κάνω μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί το gif

Παρατηρήστε ότι ενισχύουν την παρουσία τους στο YouTube και είστε ειδικός στα βίντεο; Πες τους αυτό και κάνε το για αυτούς.

Μπορείτε να ανεβάσετε το παιχνίδι τους στα social media στο επόμενο επίπεδο; Πουλήστε τα σε όλους τους ακόλουθους και την επισκεψιμότητα που μπορείτε να δημιουργήσετε για αυτούς.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια συγκεκριμένη λύση, δείξτε στο άτομο στο οποίο στέλνετε email ότι διαθέτει ικανότητα XYZ που θα έχει όφελος για το ABC.

Βήμα 3: Κάνε αδύνατο να πεις «όχι».

Το τελευταίο σας βήμα είναι να προβλέψετε τυχόν αντιρρήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχουν.

Ο αναγνώστης μου ήξερε ότι είχα μερικά έργα στα οποία ήθελα να φτάσω, αλλά δεν είχε βρει ακόμα χρόνο για αυτά.

Πώς μπορείτε να κάνετε το να λέτε όχι αδύνατο παράδειγμα

Και ενώ μπορούσα να του πω Πραγματικά ήθελε αμειβόμενη εργασία, μου λέει ότι «θα ήταν χαρούμενος μόνο για την ευκαιρία να δικτυωθεί και να λάβει μια μικρή συμβουλή».

Αυτό με έκανε αδύνατο να του πω όχι!

Σεβάστηκε τη δυναμική της εξουσίας. Άλλωστε, άπλωσε το χέρι του μου ζητώντας μου χρόνος.

Και το έδειξε αυτό όντας προληπτικός, προσφέροντας τον αριθμό τηλεφώνου του και παρέχοντας επίσης δείγματα της δουλειάς του από τον ιστότοπό του.

Επίσης, αναγνωρίστε πόσα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λαμβάνουν τερματίζοντας το email σας με αυτό το σενάριο:

«Καταλαβαίνω ότι έχετε τεράστιες απαιτήσεις από το χρόνο σας και αν δεν έχετε χρόνο να απαντήσετε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν το κάνεις, ακόμη και μια πρόταση θα σήμαινε πολλά για μένα».

Αυτό είναι το κλειδί για να γράψετε ένα email ζητώντας κάτι. Δίνει στους VIP εύκολη πρόσβαση αν είναι πολύ απασχολημένοι. Αντιθετικά, ενισχύει επίσης το ποσοστό απόκρισής σας, καθώς δείχνετε ενσυναίσθηση στις απαιτήσεις του χρόνου τους.

Θυμηθείτε, αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον προγραμματιστή λειτούργησε τόσο καλά, που του τηλεφώνησα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από τη λήψη του μηνύματός του.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και μπορείτε να δείτε τα ίδια αποτελέσματα.

Στη συνέχεια σας ενθαρρύνω να χρησιμοποιήσετε το Τεχνική κλεισίματος βρόχου για να παρακολουθήσετε το VIP σας δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της απάντησής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο σενάριο:

«Γεια, μου είπες ABC. Έσκαψα. Ανακάλυψα ότι είχες δίκιο, και έτσι έλαβα τη συμβουλή σου και ήθελα απλώς να σε ευχαριστήσω. Θα σας κρατάω ενήμερους σε μερικούς μήνες από τώρα για το πώς πάει το νέο XYZ.”

ΒΗΜΑ ΔΡΑΣΗΣ: Επικοινωνήστε με το VIP σας

  1. Πληροφορηθείτε για ένα πολυάσχολο VIP με το οποίο θα θέλατε να επικοινωνήσετε και, στη συνέχεια, στείλτε του ένα email.
  2. Στα σχόλια παρακάτω, μοιραστείτε την ιστορία σας και την απάντηση που λάβατε.