Παιχνίδια κοινότητας για μάθηση που βασίζονται σε σύννεφο

Παιχνίδια κοινότητας για μάθηση που βασίζονται σε σύννεφο

April 15, 2023 0 Von admin

Παιχνίδια κοινότητας για μάθηση που βασίζονται σε σύννεφο

Αρχική > Ιστολόγιο > Παιχνίδια κοινότητας για μάθηση που βασίζονται σε σύννεφο

Κοινοτικά παιχνίδια

Όταν σκέφτεστε τα παιχνίδια της κοινότητας, ποια εικόνα σας έρχεται στο μυαλό; Θα μπορούσε να είναι αμερικανικό ποδόσφαιρο ή μπέιζμπολ; Αυτό είναι συνήθως αρκετό για να καταλήξει ακόμα και ένας απλός θεατής να φωνάζει αθλητές στο γήπεδο, ακόμα κι αν είναι μόνο στην τηλεόραση. Πού ταιριάζει λοιπόν το Cloud σε αυτήν την εικόνα;

Το „Cloud“ είναι ένα τσιτάτο στην κοινότητα της πληροφορικής από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αναφέρεται ευγενικά στη μάζα των καλωδίων, καλωδίων και κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του σύγχρονου Διαδικτύου και παρέχουν υπολογιστικούς πόρους κατ‘ απαίτηση. Η ανάγκη επέκτασης των υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud αυξάνεται καθημερινά και η επέκτασή της στο gaming σήμερα δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Πώς σας βοηθά λοιπόν ένα σύννεφο να παίξετε ένα παιχνίδι; Δεν χρειάζεστε υπολογιστή παιχνιδιών ή φορητό υπολογιστή ή ίσως μια κονσόλα επόμενης γενιάς; Όχι, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το Cloud gaming γνωστό και ως gaming on demand, γνωστό και ως gaming-as-a υπηρεσία αναφέρεται στην απομακρυσμένη λειτουργία ενός διακομιστή παιχνιδιών σε αρχιτεκτονική που βασίζεται σε σύννεφο και στη συνέχεια στη ροή του σε υπολογιστή ή κινητή συσκευή.

Τι υπέροχο έχει το παιχνίδι που βασίζεται σε σύννεφο;

Λοιπόν, ξεκινώντας από το προφανές, οι χρήστες δεν χρειάζεται να επενδύσουν σε ακριβό υλικό για να τρέξουν ένα παιχνίδι της επιλογής τους. Αντίθετα, οι χρήστες πληρώνουν ένα τέλος συνδρομής για πρόσβαση στους διακομιστές που βασίζονται σε σύννεφο για να μεταδώσουν το περιεχόμενο σε αυτούς. Αυτό είναι πολύ παρόμοιο με το πώς το Netflix ή το Amazon Prime μεταδίδουν βίντεο ποιότητας HD σε μια έξυπνη τηλεόραση ή φορητή συσκευή χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε για τη λήψη του περιεχομένου τοπικά.

Η ροή εξαλείφει την ανάγκη για μεγάλο τοπικό χώρο αποθήκευσης σε μια συσκευή καθώς τα παιχνίδια αποθηκεύονται στο Cloud. Η αγορά αναπτύσσεται γρήγορα και ακόμη και οι μεγαλύτεροι παίκτες του κλάδου θέλουν όλοι ένα κομμάτι της δράσης. Το PlayStation NOW της Sony, το XCloud της Microsoft και το Stadia της Google, για να αναφέρουμε μερικά, έχουν μπει στη μάχη.

Εκμάθηση με παιχνίδια κοινότητας που βασίζονται σε σύννεφο

Όσον αφορά τη μάθηση, το cloud gaming προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες. Για παράδειγμα, το cloud gaming θα μπορούσε να προσφέρει στους μαθητές πρόσβαση σε λεπτομερή τρισδιάστατα γραφικά και προσομοιώσεις μαζί με δυνατότητες πολλών παικτών για ένα ευρύ κοινό. Βοηθά στην αύξηση της συμμετοχής των μαθητών και βελτιώνει την ομαδική εργασία.

Απαιτούνται μονάδες χαμηλής ισχύος επεξεργασίας, όπως smartphone και tablet, για την εμφάνιση ροών βίντεο και την καταγραφή των εισόδων των χρηστών. Η ροή ενός παιχνιδιού σε μια φορητή συσκευή εξαλείφει την ανάγκη για βαριά σχολικά βιβλία για τους μαθητές. Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να μάθουν εν κινήσει, οποτεδήποτε και οπουδήποτε και ως εκ τούτου, ο φυσικός περιορισμός μιας τάξης μειώνεται.

Δημιουργήστε την επόμενη ενότητα εκμάθησής σας με παιχνίδια που βασίζονται σε σύννεφο

Μπορούν λοιπόν οι χρήστες να μάθουν ένα σοβαρό θέμα, όπως τα μαθηματικά ή την επιστήμη, παίζοντας ένα παιχνίδι; Ναι, εάν το παιχνίδι επιτρέπει στους μαθητές να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους, να δημιουργήσουν ομάδες και να προωθήσουν την κριτική σκέψη.

Το μοντέλο Play-Practice-Perfect (P3) προσφέρει αφοσίωση μέσω του παιχνιδιού, μεγαλύτερη διατήρηση μέσω της εξάσκησης και αποτελεσματικότητα μέσω της τελειότητας για να εξασφαλίσει μετρήσιμα αποτελέσματα. Αξιολογήστε εάν το μαθησιακό σας περιεχόμενο θα παρουσιαζόταν καλύτερα ως παιχνίδι αντί για μια εκπαιδευτική ενότητα που βασίζεται στο διαδίκτυο. Αν ναι, το περιεχόμενο μπορεί είτε να παιχνιοποιηθεί είτε να μετατραπεί σε ένα πλήρες σοβαρό παιχνίδι που εμπλέκει τους μαθητές σε δραστηριότητες περιπέτειας ή εξερεύνησης.

Λάβετε υπόψη ότι το κόστος ανάπτυξης τέτοιων παιχνιδιών μειώνεται λόγω της ανάπτυξης για μια ενιαία πλατφόρμα και μέσω επαναχρησιμοποιήσιμων στοιχείων.

Συμπερασματικά, τα παιχνίδια κοινότητας που βασίζονται σε σύννεφο έχουν μια σοβαρή δυνατότητα να επηρεάσουν τόσο την εκπαίδευση όσο το Netflix στους κινηματογράφους. Με τις απομακρυσμένες ομάδες και τους χώρους εργασίας ως τον νέο κανόνα, η ανάγκη για περισσότερες ψηφιακές πλατφόρμες εκμάθησης δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Το σημερινό κοινό λαχταρά επίσης για νεότερα και μικρού μεγέθους μέσα εκμάθησης. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί ήθελε να μάθει για τον Εμφύλιο Πόλεμο, οι πιθανότητες να παίξει το παιχνίδι θα ήταν πολύ πιο ελκυστικό και θα ενθάρρυνε μεγαλύτερη διατήρηση από ένα παραδοσιακό εγχειρίδιο ή μια διαδικτυακή διάλεξη. Το παιχνίδι ξεκίνησε!

Η MPS έχει εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων eLearning που μπορούν να παιχνιοποιηθούν και να βασίζονται σε cloud. Μιλήστε με τους ειδικούς μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε το μαθησιακό σας περιεχόμενο πιο ελκυστικό μέσω των παιχνιδιών κοινότητας που βασίζονται σε σύννεφο.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας στο [email protected].

Με Darren Patel, Ανώτερο στέλεχος – Περιεχόμενο στο MPS Interactive

The post Παιχνίδια κοινότητας για μάθηση που βασίζονται σε σύννεφο εμφανίστηκε πρώτα στο MPS Interactive.