Ο υπουργός Πανεπιστημίων αμφισβήτησε τα δάνεια συντήρησης, τη χρηματοδότηση ψυχικής υγείας και άλλα

Ο υπουργός Πανεπιστημίων αμφισβήτησε τα δάνεια συντήρησης, τη χρηματοδότηση ψυχικής υγείας και άλλα

Mai 14, 2021 0 Von admin

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, μιλήσαμε με τον Υπουργό Πανεπιστημίων για τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε φέτος στην ευημερία των φοιτητών, καθώς και για τις οικονομικές τους ανησυχίες.

Save the Student που παίρνει συνέντευξη από τη Michelle Donelan

Αν και η πανδημία ήταν σκληρή για όλους μας, πολλοί μαθητές ένιωσαν ότι ήταν από τις ομάδες που αγνοήθηκαν περισσότερο από την κυβέρνηση.

Μετά την επιβεβαίωση ότι επιτέλους θα επιτραπεί στους φοιτητές να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 17 Μαΐου και ως απάντηση στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, μιλήσαμε με την Υπουργό Πανεπιστημίων, Michelle Donelan.

Την ψήναμε στα κάρβουνα για τα πάντα, από την ψυχική υγεία των μαθητών μέχρι το εκπληκτικό στατιστικό ότι 1 δισεκατομμύριο λίρες έχουν σπαταληθεί σε καταλύματα που το lockdown κατέστησε απρόσιτο – και να τι είχε να πει.

Κακή επικοινωνία με μαθητές κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού

Νεαρός σοβαρός άνδρας στο τηλέφωνο στο γραφείο

Πίστωση: GaudiLab – Shutterstock

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι οι φοιτητές θα επιτρέπεται να επιστρέψουν αυτοπροσώπως στα πανεπιστήμια τη Δευτέρα 17 Μαΐου. Όμως, για πολλούς φοιτητές, η χρονιά έχει ήδη τελειώσει – οι διαλέξεις έχουν τελειώσει και πολλοί μπορεί να έχουν τελειώσει ακόμη και τις εξετάσεις μέχρι εκείνο το σημείο.

Αν και όλοι καταλαβαίνουμε ότι το να μείνουμε στο σπίτι ήταν απαραίτητο για την καταστολή του COVID, πολλοί μαθητές αισθάνθηκαν ότι, καθ‘ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η επικοινωνία μαζί τους από την κυβέρνηση ήταν αρκετά κακή.

Έχουμε ακούσει αμέτρητα παράπονα μαθητών που αισθάνονται ότι αγνοούνται από τους υπεύθυνους, γι‘ αυτό ρωτήσαμε τη Michelle Donelan ποια είναι η γνώμη της για την πρόταση ότι οι μαθητές φαίνεται να είναι πάντα μια εκ των υστέρων σκέψη:

headshot της Μισέλ Ντόνλαν

Λοιπόν, το πρώτο μου μήνυμα θα ήταν ότι δεν είναι καθόλου εκ των υστέρων σκέψη.

Αναγνωρίζω ότι ορισμένα μαθήματα έχουν ήδη τελειώσει ή έχουν γίνει αξιολογήσεις. Την ίδια στιγμή, κάποιοι δεν έχουν.

Και επίσης θέλαμε να δώσουμε στους φοιτητές την ευκαιρία να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο για την ευρύτερη πανεπιστημιακή εμπειρία, όπως τη στέγαση στο πανεπιστήμιο εάν το ήθελαν, και γι‘ αυτό είναι πολύ σημαντικό να το επιτρέψουμε από τις 17.

Θέλαμε να επιστρέψουμε φοιτητές νωρίτερα, οπωσδήποτε. Κανείς δεν ήθελε καν το lockdown, αλλά έπρεπε να το έχουμε για να προστατεύσουμε το NHS και επίσης για να καταπολεμήσουμε την εξάπλωση του ιού. Αυτά ήταν απαραίτητα μέτρα που ελήφθησαν για να επιτευχθεί αυτό.

Ήταν μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για τους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου στην ψυχική υγεία και την ψυχική τους ευεξία, που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους από την αρχή ενθάρρυνα και πραγματικά ώθησα τα πανεπιστήμια να προχωρήσουν περαιτέρω στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας και της ευημερίας, και συνεργαστείτε με το OfS σε ένα έργο Student Space ύψους 3 εκατομμυρίων λιρών.

Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ψυχική υγεία για να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές έχουν πλήρη επίγνωση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Οικονομική στήριξη των φοιτητών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

χρήματα σε ένα πορτοφόλι

Credit: Yevgen Kravchenko, kamui29, Bell Photography 423 – Shutterstock

Η κυβέρνηση τόνισε ότι 85 εκατομμύρια λίρες έχουν διατεθεί για τη βοήθεια των φοιτητών, επιπλέον των 256 εκατομμυρίων λιρών που είχαν ανακοινώσει στην αρχή της πανδημίας. Αρκεί όμως αυτό;

Στην τελευταία μας Εθνική Έρευνα για τη στέγαση φοιτητών, το NUS επεσήμανε ότι εάν η αγγλική κυβέρνηση επρόκειτο να ταιριάξει με την κυβέρνηση της Ουαλίας όσον αφορά τη χρηματοδότηση των δυσκολιών ανά μαθητή, το απαιτούμενο ποσό θα ήταν πάνω από 700 εκατομμύρια £.

Αυτό είναι υπερδιπλάσιο αυτό που έχει δεσμευτεί από την αγγλική κυβέρνηση.

Εκτός από αυτό, η έρευνα διαπίστωσε ότι εκτιμάται £1 δις έχει σπαταληθεί από φοιτητές σε καταλύματα που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, και αυτό περιλαμβάνει τυχόν επιστροφές χρημάτων που είχαν δοθεί.

Με τους φοιτητές να φωνάζουν για επιπλέον υποστήριξη, γιατί αντιμετώπισαν αντίθετα τα ίδια δίδακτρα 9.000 £ ετησίως και την έλλειψη οικονομικής υποστήριξης από την κυβέρνηση;

headshot της Μισέλ Ντόνλαν

Τα πανεπιστήμια σε αυτή τη χώρα είναι νομικά αυτόνομα. Ως κυβέρνηση, ορίσαμε το μέγιστο επίπεδο διδάκτρων που μπορούν να χρεώνουν τα πανεπιστήμια.

Κάθε πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποφάσισε να συνεχίσει να χρεώνει αυτό το μέγιστο, επομένως ήμασταν πολύ σαφείς εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, τότε αναμένουμε ότι η ποσότητα της παροχής θα παραμείνει η ίδια, η ποιότητα της παροχής θα παραμείνει ίδια και Επίσης για να είναι προσβάσιμο για όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σπουδάζουν εξ αποστάσεως – το OfS το παρακολουθεί.

Ο Donelan στη συνέχεια τόνισε ότι οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν επίσημη καταγγελία εάν έχουν ανησυχίες για το πανεπιστήμιό τους. Εξηγούμε τη διαδικασία για το πώς να παραπονεθείτε και να λάβετε ενδεχομένως αποζημίωση στον πλήρη οδηγό μας.

Όσον αφορά τη στέγαση, έχουμε ακούσει από φοιτητές που έχουν λάβει επιστροφές χρημάτων ή/και μερικές εκπτώσεις ενοικίων.

Όμως, όπως αναφέραμε προηγουμένως, έχει ακόμη δαπανηθεί περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες από φοιτητές σε αχρησιμοποίητα καταλύματα αυτό το ακαδημαϊκό έτος. Τι κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτό;

headshot της Μισέλ Ντόνλαν

Σχετικά με το θέμα της στέγασης, καλέσαμε όλους τους παρόχους φοιτητικών καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων, να επιστρέψουν χρήματα ή να κάνουν εκπτώσεις όταν οι φοιτητές δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Έχουμε δει αρκετούς από αυτούς να βγαίνουν μπροστά και να το κάνουν αυτό.

Έχουμε βάλει εκεί χρηματοδότηση για τις δυσκολίες, αλλά ιδιαίτερα για εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Έτσι, ορισμένοι φοιτητές μπορεί να έχουν έναν ιδιωτικό ιδιοκτήτη που έχει μόνο ένα ή δύο ακίνητα, που βασίζεται σε αυτό για το εισόδημά τους, [and] δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν χρήματα στους φοιτητές. Και αν αυτό έχει παρουσιάσει οικονομική δυσπραγία στον φοιτητή, θα τον προέτρεπα να πάει στο πανεπιστήμιο, να κάνει αίτηση για τη χρηματοδότηση δυσκολίας.

UUK εκτιμούν ότι ο μέσος όρος [amount of] Τα χρήματα που απονέμονται σε έναν φοιτητή είναι περίπου 1.000 £, επομένως μιλάμε για σημαντικά νούμερα. Και είπαμε καθ‘ όλη τη διάρκεια ότι οι μαθητές θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση με προβλήματα δυσκολίας – δεν θα πρέπει να μοιάζει καθόλου με μια πολιτική μιας αίτησης.

Υποστήριξη ψυχικής υγείας σε μαθητές

γυναίκα στο φορητό υπολογιστή που γράφει ένα δοκίμιο

Credit: Atanas Bezov – Shutterstock

Στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία 2021, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα υποστήριξη ψυχικής υγείας για φοιτητές πανεπιστημίου. Αλλά από ό,τι μπορούσαμε να δούμε, αυτό φαινόταν να συνίσταται απλώς σε μια στρογγυλή τράπεζα για την πρόληψη των αυτοκτονιών, παρά σε απτές αλλαγές, όπως η αύξηση της χρηματοδότησης για τις υπηρεσίες υποστήριξης.

Εάν η ψυχική υγεία και η πρόληψη των αυτοκτονιών είναι μια τέτοια προτεραιότητα για την κυβέρνηση, γιατί δεν έχει υπάρξει σημαντική –ή σε ορισμένες περιπτώσεις– επιπλέον χρηματοδότηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας;

Η Michelle Donelan μας διαβεβαίωσε ότι υπήρξε χρηματοδότηση:

headshot της Μισέλ Ντόνλαν

Σίγουρα υπήρξε κάποια επιπλέον χρηματοδότηση. Έτσι, η κυβέρνηση υποσχέθηκε 500 εκατομμύρια λίρες για να στηρίξει την ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων.

Τα 13 εκατομμύρια λίρες από αυτά ανακοινώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες, τα οποία θα υποστηρίξουν νέους έως 25 ετών, όπως θα μπορούσαν να είναι και φοιτητές πανεπιστημίου με τη μετάβαση από την υποστήριξη ψυχικής υγείας των παιδιών, μέχρι την υποστήριξη ψυχικής υγείας των ενηλίκων. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της πρόσθετης χρηματοδότησης που έχει δοθεί.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα, η Donelan αναφέρθηκε επίσης στο Student Space, το έργο των 3 εκατομμυρίων λιρών το οποίο, όπως είπε, «προσθέτει και συμπληρώνει μερικά από τα κενά κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Ο Donelan συνέχισε:

headshot της Μισέλ Ντόνλαν

Και επίσης κοιτάζοντας το μέλλον για το επόμενο έτος, έχουμε συμπεριλάβει σε αυτήν την επιχορήγηση στρατηγικών προτεραιοτήτων.

Αυτά είναι τα χρήματα που έρχονται από τους φορολογούμενους στα πανεπιστήμια, όπως ένα δοχείο 15 εκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας ειδικότερα, με τη μετάβαση από το σχολείο ή το κολέγιο στα πανεπιστήμια, έχοντας κατά νου πόσο δύσκολο θα είναι φέτος, δεδομένης της πανδημίας.

Είναι το Δάνειο Συντήρησης αρκετά μεγάλο;

γυναίκα που κοιτάζει στο πορτοφόλι συνοφρυωμένος

Πίστωση: Pormezz – Shutterstock

Χρόνο με το χρόνο, οι έρευνές μας διαπιστώνουν ότι τα Δάνεια Συντήρησης δεν εκτείνονται αρκετά ώστε να καλύψουν το κόστος διαβίωσης των φοιτητών, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Στην πραγματικότητα, η τελευταία μας Εθνική Έρευνα Χρημάτων Φοιτητών το διαπίστωσε αυτό 71% ανησυχείτε για το τέλος των συναντήσεων και κατά μέσο όρο, το κόστος διαβίωσης των μαθητών λειτουργεί όπως 223 £ επιπλέον το μήνα από αυτά που λαμβάνουν από το Δάνειο Συντήρησής τους.

Πανω απο αυτο, 58% των μαθητών στην έρευνα είπαν ότι η ψυχική τους υγεία υποφέρει ως αποτέλεσμα χρηματικών ζητημάτων.

Στη Save the Student, μας είναι ξεκάθαρο ότι το Δάνειο Συντήρησης δεν είναι αρκετά μεγάλο και χρειάζονται επειγόντως αλλαγές.

Ρωτήσαμε τη Michelle Donelan εάν η κυβέρνηση δέχεται ότι το μέγιστο δάνειο συντήρησης δεν είναι αρκετά μεγάλο; Και πιο σημαντικό, σχεδιάζουν να κάνουν κάτι γι‘ αυτό?

headshot της Μισέλ Ντόνλαν

Αναγνωρίζαμε πάντα ότι δεν έχει σχεδιαστεί για να πληρώνει για όλα τα έξοδα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μαθητής – είναι συνεισφορά και γι‘ αυτό ελέγχεται με βάση το εισόδημα των γονέων ή των φροντιστών.

Ωστόσο, λέγοντας, κρατάμε όλα αυτά τα πράγματα υπό εξέταση, απολύτως.

Αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μιλάμε για πραγματικές συγκεκριμένες και διαφορετικές προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει οι φοιτητές. Όπως επισήμανες, [there have been] πιέσεις γύρω από τη στέγαση ή πιθανή αδυναμία εργασίας αυτή τη στιγμή, επειδή οι τομείς έχουν κλείσει στο lockdown.

Και γι‘ αυτό ακριβώς δώσαμε στα πανεπιστήμια 85 εκατομμύρια λίρες επιπλέον χρήματα, ώστε να μπορούν να στηρίξουν φοιτητές με δύσκολα χρήματα αυτή τη στιγμή.

Αυτό δεν καθήλωσε τις ανησυχίες μας. Εξετάζοντας το μέγιστο δυνατό Δάνειο Συντήρησης (για έναν φοιτητή που ζει στο Λονδίνο, μακριά από τους γονείς του), δηλαδή να δίνει ή να παίρνει, περίπου το ίδιο με τον ετήσιο κατώτατο μισθό εργασίας για κάποιον ηλικίας 18 ετών και άνω.

Και για κάποιον ηλικίας 21 ετών και άνω, το εισόδημα από μια εργασία κατώτατου μισθού θα ήταν υψηλότερο.

Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, το ποσό του Δανείου Διατήρησης που παίρνει ένας φοιτητής, ακόμα κι αν είναι τελείως αποξενωμένος από τους γονείς του, δεν είναι το ίδιο με τον κατώτατο μισθό. Πώς αναμένεται να επιβιώσουν οι μαθητές σε αυτό;

headshot της Μισέλ Ντόνλαν

Έτσι, όπως είπα, έχει σχεδιαστεί για να είναι μια συνεισφορά με συμπληρώσεις που δίνονται από τους γονείς των ανθρώπων ή από τους ίδιους που κάνουν δουλειές μερικής απασχόλησης.

Δεν προορίζεται να είναι ολόπλευρη. Το κόστος που θα αντιμετωπίσει κάθε φοιτητής θα ποικίλλει ακόμη και εντός του Λονδίνου ή εντός της ίδιας πόλης, ανάλογα με τις επιλογές διαμονής και τη φύση των μαθημάτων τους κ.λπ.

Αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι μαθητές αντιμετώπισαν πρόσθετες προκλήσεις και δυσκολίες οικονομικά. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για τη σχέση μεταξύ οικονομικών πιέσεων και ψυχικής υγείας, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θέσαμε ως προτεραιότητα να πάρουμε γρήγορα αυτά τα 85 εκατομμύρια λίρες, ώστε τα πανεπιστήμια να μπορούν να βοηθήσουν τους φοιτητές αυτήν τη στιγμή.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξή μας με τη Michelle Donelan: