Οι καταγγελίες μαθητών έφτασαν σε ΡΕΚΟΡ πέρυσι – μάθετε αν θα μπορούσατε να λάβετε αποζημίωση

Οι καταγγελίες μαθητών έφτασαν σε ΡΕΚΟΡ πέρυσι – μάθετε αν θα μπορούσατε να λάβετε αποζημίωση

April 30, 2020 0 Von admin

Πέρυσι, ένας Διαμεσολαβητής έλαβε τις περισσότερες καταγγελίες φοιτητών που είχαν ποτέ. Ακολουθεί μια επισκόπηση των παραπόνων, καθώς και πληροφορίες για το πώς να παραπονεθείτε στο uni (και ίσως να λάβετε αποζημίωση!).

άντρας που φαίνεται δυσαρεστημένος με τα emojis

Πίστωση: Koldunov- Shutterstock

Ας το παραδεχτούμε – δεν ήταν τα πιο εύκολα δύο χρόνια για τους φοιτητές.

Ακόμη και πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού ανατρέψει τη ζωή του πανεπιστημίου, οι απεργίες της UCU έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη διδασκαλία και τα μαθήματα από το 2018.

Έτσι, ίσως δεν είναι περίεργο που το 2019 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών φοιτητών στο Γραφείο του Ανεξάρτητου Διαιτητή για την Ανώτατη Εκπαίδευση (ΟΙΑ). Οι φοιτητές στην Αγγλία και την Ουαλία μπορούν να προσεγγίσουν το OIA αφού παραπονεθούν στο πανεπιστήμιό τους, εάν δεν είναι ευχαριστημένοι με την απάντηση του πανεπιστημίου.

Ακολουθεί μια σύνοψη ορισμένων βασικών πληροφοριών από την έκθεση του OIA, μαζί με συμβουλές στο τέλος για όποιον σκέφτεται να κάνει παράπονα για το πανεπιστήμιό του – ιδιαίτερα για την απάντησή του στην τρέχουσα πανδημία.

Καταγγελίες φοιτητών στην Αγγλία και την Ουαλία το 2019

γυναίκα που μελετά από φορητό υπολογιστή

Credit: Atanas Bezov – Shutterstock

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέο ρεπορτάζ από την ΟΙΑ για τις καταγγελίες που δέχτηκαν πέρυσι. Το 2019 η ΟΙΑ έλαβε 2.371 καταγγελίες, αυξημένες κατά 21% από τις 1.967 καταγγελίες που είχαν λάβει το 2018.

Ενώ οι αριθμοί των καταγγελιών είναι ακόμα πολύ μικροί σε σύγκριση με το συνολικό φοιτητικό σώμα, δίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα για τα είδη των πραγμάτων για τα οποία οι μαθητές διαμαρτύρονται και για το πόσο αποζημιώνονται ως αποτέλεσμα…

Όχι από Αγγλία ή Ουαλία; Μαθητές σε Σκωτία μπορεί να υποβάλει καταγγελίες στον Διαμεσολαβητή Δημόσιων Υπηρεσιών της Σκωτίας (SPSO) και σε Βόρεια Ιρλανδίαεπικοινωνήστε με τον Διαμεσολαβητή Δημοσίων Υπηρεσιών της Βόρειας Ιρλανδίας (NIPSO).

Πόση αποζημίωση πήραν οι μαθητές;

Όταν ο ΟΙΑ κλείνει τις καταγγελίες, τις ταξινομεί είτε ως Δικαιολογημένες, Μερικώς Δικαιολογημένες, Μη Δικαιολογημένες, Διευθετημένες, Μη Επιλέξιμες ή Αποσυρθείσες. Για παράπονα που πιστεύουν ότι είναι Δικαιολογημένα ή Μερικώς Δικαιολογημένα, θα συστήνουν συχνά στον φοιτητή να λάβει ένα συγκεκριμένο ποσό αποζημίωσης από το πανεπιστήμιό του.

Το 2019, υπήρχαν συνολικά 745.388 £ συνιστάται ή/και προσφέρεται σε φοιτητές μέσω οικισμών αφού η ΟΙΑ εξέτασε καταγγελίες.

Σε 23 φοιτητές απονεμήθηκε αποζημίωση £5.000 ή περισσότερο και η υψηλότερη μεμονωμένη σύσταση είχε μόλις τελειώσει 53.000 £.

Στην περίπτωση της σύστασης περίπου 53.000 λιρών, αυτό ήταν για έναν φοιτητή που παραπονέθηκε για τις διδακτορικές του σπουδές – τα χρήματα περιλάμβαναν επιστροφή μερικών από τις αμοιβές και τα έξοδά τους, καθώς και αποζημίωση για στενοχώρια και ταλαιπωρία.

Τι ήταν οι καταγγελίες των μαθητών;

Νεαρός σοβαρός άνδρας στο τηλέφωνο στο γραφείο

Πίστωση: GaudiLab – Shutterstock

Μεταξύ των καταγγελιών το 2019, 50 σχετίζονταν με εργατικές ενέργειες από το 2018. Οι καταγγελίες για τις απεργίες του 2019 θα εξεταστούν το 2020 και είμαστε πολύ ενδιαφέρεται να δει πώς θα συγκριθούν οι αριθμοί των καταγγελιών.

Ακολουθούν οι κατηγορίες καταγγελιών που έκλεισε ο ΟΙΑ το 2019, κατατάσσονται από τις περισσότερες έως τις λιγότερο κοινές:

 1. Ακαδημαϊκές προσκλήσεις – 48%
 2. Ζητήματα εξυπηρέτησης – 29% (σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται παράπονα για τις απεργίες)
 3. Χρηματοοικονομική – 5%
 4. Πειθαρχικά θέματα (ακαδημαϊκά) – 4%
 5. Δίκαιο ισότητας / ανθρώπινα δικαιώματα – 4%
 6. Ζητήματα πρόνοιας / μη μαθημάτων – 4%
 7. Πειθαρχικά θέματα (μη ακαδημαϊκά) – 3%
 8. Καταλληλότητα για εξάσκηση – 2%
 9. Δεν κατηγοριοποιείται – 1%.

Ποια μαθήματα είχαν τα περισσότερα παράπονα;

Τάξη Θεματική ενότητα Αριθμός παραπόνων ΟΙΑ 2019
1 Επιχειρηματικές και διοικητικές μελέτες 391
2 Θέματα που συνδέονται με την ιατρική 217
3 Δημιουργικές τέχνες και σχέδιο 206
4 Νόμος 188
5 Μηχανική και τεχνολογία 151
6 Κοινωνικές σπουδές 138
7 Βιολογικές μελέτες 138
8 Ψυχολογία 122
9 Ιατρική και οδοντιατρική 120
10 Επιστήμη των υπολογιστών 106

Μπορείτε να πάρετε αποζημίωση από το πανεπιστήμιό σας για τον κορονοϊό;

χρήματα σε ένα πορτοφόλι

Credit: Yevgen Kravchenko, kamui29, Bell Photography 423 – Shutterstock

Ένα πράγμα που γνωρίζουμε α παρτίδα από εσάς που θα θέλετε να μάθετε είναι: μπορούν οι φοιτητές να παραπονεθούν και να λάβουν αποζημίωση για την απάντηση του πανεπιστημίου τους στην πανδημία του κορωνοϊού; Λοιπόν, ζητήσαμε από τον ΟΙΑ να μάθουμε…

Η Sarah Liddell, Επικεφαλής του Γραφείου Ηγεσίας του OIA, δήλωσε:

Καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι μια πολύ ανησυχητική περίοδος για όλους και το θέλουμε βοηθούν τους μαθητές και τους παρόχους για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Έχουμε δημοσιεύσει κάποιες πληροφορίες για το κατάσταση κορωνοϊούσυμπεριλαμβανομένου Συχνές ερωτήσεις για μαθητές.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του πανεπιστημίου σας στο ξέσπασμα του κορωνοϊού και θέλετε να παραπονεθείτε, η Liddell σας προτείνει να πάρετε αυτά τα βήματα:

Θα ενθαρρύνουμε τους φοιτητές που έχουν ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το πανεπιστήμιό τους ή άλλος πάροχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει ανταποκριθεί στην πανδημία του κορωνοϊού μιλήστε με τον πάροχο για να δούμε αν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα.

Είναι σημαντικό τόσο οι πάροχοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της διαταραχής όσο και οι μαθητές ρεαλιστικός για το τι είναι δυνατό σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Εάν τα ζητήματα δεν μπορούν να επιλυθούν, τότε ο μαθητής μπορεί να υποβάλει καταγγελία μέσω του παρόχου επίσημη διαδικασία καταγγελίαςκαι μετά σε εμάς αν είναι ακόμα δυστυχισμένοι.

Και, θα μπορούσατε να δικαιούστε αποζημίωση; Δυστυχώς, αυτό είναι δύσκολο να ειπωθεί με βεβαιότητα σε αυτό το σημείο:

Δεν μπορούμε να πούμε καταρχήν για αποζημίωση, γιατί εξετάζουμε τις συνθήκες κάθε μεμονωμένης περίπτωσης που εξετάζουμε και εξετάζουμε πώς καλύτερα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους αν κάτι έχει πάει στραβά.

Τελικά, αν και η αποζημίωση δεν είναι εγγυημένη, εάν επιθυμούν να υποβάλουν καταγγελία σχετικά με τον χειρισμό του πανεπιστημίου σας για το ξέσπασμα του κορωνοϊού ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, εξακολουθεί να αξίζει να το κάνετε.

Επισκόπηση της διαδικασίας παραπόνων για φοιτητές πανεπιστημίου

Για όσους φοιτητές θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το πανεπιστήμιό τους, είτε για τον χειρισμό της επιδημίας του κορωνοϊού είτε για άλλον τρόπο, ακολουθεί μια σύντομη περίληψη των βημάτων:

 1. Υποβάλετε το παράπονό σας πρώτα στο πανεπιστήμιό σας και στακολουθήστε τη διαδικασία επίσημων παραπόνων.
 2. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντηση του uni, μπορείτε να υποβάλετε την καταγγελία στο ΟΙΑ (ή το SPSO στην Σκωτία / NIPSO στη Βόρεια Ιρλανδία).
 3. Ο Διαμεσολαβητής θα αποφασίσει εάν πιστεύει ότι η καταγγελία σας είναι δικαιολογημένη και εάν υπάρχουν περισσότερα, το uni μπορεί να κάνει πέρα ​​από αυτό που σας είχε προτείνει μετά την αρχική σας καταγγελία.
 4. Στη συνέχεια, εάν πιστεύουν ότι πρέπει να λάβετε αποζημίωση ή εάν το πανεπιστήμιο πρέπει να προβεί σε ενέργειες ως απάντηση στο παράπονό σας, θα κάνει συστάσεις όπως κρίνει σκόπιμο.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα παράπονα και τη λήψη αποζημίωσης από το πανεπιστήμιό σας, ανατρέξτε στον εύχρηστο οδηγό μας.