Οθόνη NITS |  Τι είναι τα NITS στην οθόνη;

Οθόνη NITS | Τι είναι τα NITS στην οθόνη;

November 30, 2022 0 Von admin

Από τηλέφωνα και οθόνες υπολογιστών μέχρι τηλεοράσεις και jumbotron, η φωτεινότητα έχει σημασία.

Έχετε βγάλει ποτέ το φορητό υπολογιστή σας έξω μόνο για να ανακαλύψετε ότι η οθόνη είναι απλώς σκιές; Αυτές τις μέρες, πολλά τηλέφωνα και tablet διαθέτουν λειτουργίες αυτόματης προσαρμογής, ώστε να μην παρατηρείτε καν την αλλαγή φωτεινότητας αυτόματα όταν βγαίνετε έξω.

Η φωτεινότητα είναι ένας βασικός παράγοντας για να κάνετε ή να σπάσετε την αποτελεσματικότητα της επένδυσής σας σε μια οθόνη LED. Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν πρόκειται για τη φωτεινότητα μιας κινητής οθόνης LED ή της σταθερής εγκατάστασης; NITS.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ NITS ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ;

Γνωστό και ως καντέλες ανά τετραγωνικό μέτρο, το NIT είναι μια μονάδα μέτρησης της φωτεινότητας – είναι η τυπική μονάδα φωτεινότητας που χρησιμοποιείται για την περιγραφή διαφόρων πηγών φωτός. Η ικανότητα του ανθρώπινου ματιού να αντιλαμβάνεται τη φωτεινότητα κοινοποιείται συχνά με όρους καντέλας έναντι της πραγματικής ποσότητας φωτός που εκπέμπεται και δηλώνεται σε αυλούς. Με απλά λόγια, ένα NIT είναι η φωτεινότητα που μπορεί να αντιληφθεί το μάτι του θεατή από μια οθόνη.

Επειδή αυτή η μέτρηση βασίζεται σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι, έχει πολλούς διαφορετικούς παράγοντες εισόδου. Η ποσότητα των lumens (φως που εκπέμπεται από την οθόνη), ο αριθμός των pixel και το pixel pixel (πόσο κοντά είναι τα pixel μεταξύ τους), όλα επηρεάζουν το πόσο φως μπορεί να αντιληφθεί το μάτι. Αυτό που τελικά έχει σημασία είναι πώς συνεργάζονται όλοι αυτοί οι παράγοντες στην εμπειρία προβολής.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ τα NITS;

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Όσο πιο φωτεινό είναι το περιβάλλον σας, τόσο πιο φωτεινή χρειάζεστε την οθόνη σας και αντίστροφα. Όσο περισσότερα NITS τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητες φωτεινότητάς του. Τούτου λεχθέντος, οι οθόνες που προορίζονται για εξωτερική χρήση χρειάζονται μεγαλύτερο NITS από τις οθόνες για εσωτερική χρήση.

Όταν μιλάμε για οθόνες LED εσωτερικού χώρου ή για σταθερή εγκατάσταση, αναζητούμε 1000-1500 NITS. Οι συνθήκες θέασης σε εσωτερικούς χώρους είναι εξαιρετικά ελεγχόμενες. Τα παράθυρα μπορούν να σκιαστούν και τα φώτα μπορούν να μειωθούν για να βελτιώσουν την εμπειρία θέασης. Οι καταστάσεις σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι τόσο απλές.

Είναι κάπως προφανές, αλλά η κύρια πηγή εξωτερικού φωτός, ο ήλιος, κινείται. Αυτό σημαίνει ότι η φωτεινότητα που περιβάλλει την εμπειρία θέασης βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και είναι πολύ φωτεινότερη από τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Για αυτόν τον λόγο, η κατανόηση των δυνατοτήτων φωτεινότητας και των NITS της οθόνης LED του κινητού σας είναι πολύ σημαντική. Συνιστούμε μεταξύ 3000-7000 NITS για μια εξωτερική οθόνη που θα μπορούσε να βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως.

Η έλλειψη αρκετών NITS θα αφήσει το περιεχόμενό σας να μοιάζει με σκιές στην οθόνη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την επένδυσή σας διασφαλίζοντας ότι η οθόνη σας θα έχει τις δυνατότητες φωτεινότητας που χρειάζεστε.

Είμαστε όλοι για αξέχαστες εμπειρίες – πρέπει να μπορείτε να δείτε κάτι για να σας μείνει αξέχαστο. Μας ενδιαφέρει να σας προσφέρουμε την οθόνη που χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας για την εκδήλωσή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος της οθόνης που χρειάζεστε για την επερχόμενη εκδήλωσή σας, επικοινωνήστε με την ομάδα μας σήμερα.