Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα αποπληρωμής φοιτητικού δανείου ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα αποπληρωμής φοιτητικού δανείου ανακοινώνει η κυβέρνηση

Februar 24, 2022 0 Von admin

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει δραστικά σχέδια για μείωση του ορίου αποπληρωμής και παράταση της περιόδου αποπληρωμής για τους μελλοντικούς φοιτητές – αλλά οι αλλαγές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια συγκλονιστική ανισότητα.

Γυναίκα με καπέλο αποφοίτησης ανησυχεί με το λογότυπο SLC, ένα γράφημα που δείχνει προς τα κάτω και ένα χαρτονόμισμα λίρας

Πίστωση: Krakenimages.com, Linda Bestwick – Shutterstock

Εκσυγχρονίζω: Αυτό έχει τροποποιηθεί με βάση τις ενημερωμένες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών τον Μάρτιο του 2022 – η ανάλυσή του διαπίστωσε ότι οι πτυχιούχοι με χαμηλότερες και μεσαίες αποδοχές θα πληγούν ακόμη περισσότερο από τις αλλαγές από ό,τι αρχικά πιστευόταν.

Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά εικασίες ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να μειώσει τα κατώτατα όρια αποπληρωμής φοιτητικών δανείων ορισμένων φοιτητικών δανείων πέρυσι, απογοητευτήκαμε, το λιγότερο.

Ελπίζαμε ότι, δεδομένης της αντίδρασης από φοιτητές και οργανισμούς σαν εμάς, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τα σχέδιά της και θα τα καταργήσει. Ωστόσο, έχει ανακοινωθεί ότι οι φοιτητές που ξεκινούν το πανεπιστήμιο το 2023 θα αντιμετωπίσουν σημαντικές αλλαγές στο σύστημα αποπληρωμής φοιτητικού δανείου, με βάση τις συστάσεις από την αναθεώρηση Augar.

Αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν πολλούς αποφοίτους με χαμηλότερες αποδοχές να αποπληρώσουν περισσότερο από ό,τι θα έκαναν με το ισχύον σύστημα, ενώ οι απόφοιτοι με τις υψηλότερες αποδοχές θα το ξεπληρώσουν πιο λιγο. Το να εισαγάγει η κυβέρνηση ένα σύστημα που επηρεάζει αρνητικά όσους έχουν χαμηλότερα εισοδήματα είναι συγκλονιστικό.

Επιπλέον, οι τρέχοντες φοιτητές και οι απόφοιτοι, καθώς και οποιοσδήποτε από την Αγγλία και την Ουαλία που ξεκινά το πανεπιστήμιο πριν από το ακαδημαϊκό έτος 2023/24, θα επηρεαστεί επίσης από μια αλλαγή στον τρόπο προσαρμογής των ορίων αποπληρωμής από το οικονομικό έτος 2025/26 εμπρός.

Διαβάστε παρακάτω για τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Έχουμε δημιουργήσει ένα αναφορά ενάντια στις αλλαγές (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω). Εάν θέλετε να συμμετάσχετε μαζί μας για να παροτρύνουμε την κυβέρνηση να μην κάνει αυτές τις αλλαγές στο σύστημα φοιτητικών δανείων, παρακαλούμε υπέγραψε το και στείλτε το στους φίλους σας.

Αλλαγές στο σύστημα αποπληρωμής φοιτητικού δανείου

χρήματα σε ένα πορτοφόλι

Credit: Yevgen Kravchenko, kamui29, Bell Photography 423 – Shutterstock

Ακολουθεί μια επισκόπηση των αλλαγών στο Φοιτητικό Δάνειο που επηρεάζουν τους φοιτητές στην Αγγλία που ξεκινούν το πανεπιστήμιο από τον Σεπτέμβριο του 2023:

  • Το όριο αποπληρωμής θα μειωθεί από 27.295 £ σε 25.000 £. Αυτό θα αυξάνεται κάθε χρόνο από το οικονομικό έτος 2027–28 (το οποίο διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Απρίλιο) σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Λιανικής (RPI).
  • Οι απόφοιτοι θα πρέπει να αποπληρώσουν τα δάνειά τους για έως και 40 χρόνια, αντί για 30 χρόνια.
  • Το επιτόκιο θα μειωθεί έτσι ώστε να είναι μόνο το επιτόκιο του RPI και όχι του RPI συν ένα ποσοστό έως και 3% όπως είναι σήμερα (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Και αυτή είναι μια αλλαγή που θα επηρεάσει όλους όσους έχουν ήδη δάνεια στο Σχέδιο 2, καθώς και όσους ξεκινούν το uni το 2022 ή νωρίτερα:

  • Το όριο αποπληρωμής θα αρχίσει να αυξάνεται ετησίως κατά RPI από τον Απρίλιο του 2025 (προηγουμένως αυξανόταν σύμφωνα με τη μέση αύξηση των κερδών).
Θα έχετε ένα δάνειο Plan 2 εάν είστε από την Αγγλία και την Ουαλία και έχετε λάβει προπτυχιακό Φοιτητικό Δάνειο μετά το 2012. Για τους τρέχοντες φοιτητές και αποφοίτους, καθώς και για όσους ξεκινούν το πανεπιστήμιο το ακαδημαϊκό έτος 2022/23, η κυβέρνηση έχει ανακοίνωσε ότι το όριο αποπληρωμής θα παγώσει στις £27.295 μέχρι και το οικονομικό έτος 2024/25.

Η μείωση του ορίου στις 25.000 £ για τους μελλοντικούς φοιτητές θα μπορούσε να κοστίσει στον μέσο απόφοιτο της κοόρτης 2023/24 ή αργότερα 1.000 £ περισσότερο κατά τη διάρκεια της ζωής του, σε σύγκριση με το τρέχον σύστημα. Όπως ακριβώς και το επερχόμενο αύξηση των πληρωμών της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα είναι οι μεσαίοι και οι χαμηλότεροι μισθοί που θα πληγούν περισσότερο από την αλλαγή στο όριο αποπληρωμής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όχι μόνο πολλοί μελλοντικοί απόφοιτοι θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν τις αποπληρωμές νωρίτερα, αλλά θα πρέπει επίσης να αποπληρώνουν περισσότερα κάθε μήνα.

Οι απόφοιτοι υποχρεούνται να επιστρέψουν το 9% του ό,τι κερδίζουν πάνω από το όριο. Για κάποιον με μισθό 28.000 £, θα πρέπει να αποπληρώνει περίπου 5 £ το μήνα με το τρέχον όριο των 27.295 £. Όμως, με όριο αποπληρωμής 25.000 £, οι αποπληρωμές θα αυξάνονταν σε περίπου 22,50 £ το μήνα.

Οι απόφοιτοι με τα χαμηλότερα εισοδήματα θα ξεπληρώσουν περισσότερα, αλλά οι με τα υψηλότερα εισοδήματα θα ξεπληρώσουν λιγότερα

Για αποφοίτους από την κοόρτη 2023/24 ή μεταγενέστερα που συνεχίζουν να κερδίζουν τους υψηλότερους μισθούς, οι αλλαγές θα μπορούσαν να τους εξοικονομήσουν χρήματα καθώς θα ήταν ήδη πιθανό να εξοφλήσουν πλήρως το δάνειό τους με το τρέχον σύστημα. Οι μεγαλύτερες μηνιαίες αποπληρωμές θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα να τα αποπληρώσουν όλα νωρίτερα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος χρόνος για να προστεθούν τόκοι στο χρέος.

Επιπλέον, καθώς τα επιτόκια θα μειωθούν μόνο σε RPI, αντί για RPI συν έως και 3%, το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί να αποπληρώσουν θα είναι χαμηλότερο. Επιταχύνει και πάλι το πόσο γρήγορα μπορούν να αποπληρώσουν πλήρως τα δάνειά τους και μειώνει περαιτέρω το ποσό των πρόσθετων τόκων που θα χρειαστεί να αποπληρώσουν.

Συνολικά, οι απόφοιτοι στο 30% περίπου των κερδισμένων θα αποπληρώσουν λιγότερα, με τα άτομα με τα υψηλότερα εισοδήματα να αποταμιεύουν περίπου 25.000 £ καθ‘ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Ωστόσο, για τους πτυχιούχους με χαμηλότερα εισοδήματα, το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί να αποπληρώσουν πιθανότατα θα αυξηθεί. Καθώς τα δάνειά τους δεν θα σβήνουν πλέον μετά από 30 χρόνια, θα μπορούσαν να κάνουν αποπληρωμή για έως και 10 ακόμη χρόνια.

Παρόλο που οι πρόσθετοι τόκοι θα είναι χαμηλότεροι από ό,τι θα ήταν με το τρέχον σύστημα, θα μπορούσε να προστεθεί στο συνολικό χρέος για επιπλέον 10 χρόνια, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για τους πτυχιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η πλειονότητα των αποφοίτων θα αποπληρώσει περισσότερα από όσα θα είχαν κάνει με τους τρέχοντες όρους αποπληρωμής – αυτό θα μπορούσε να είναι όσο 28.000 £ περισσότερα. Το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (IFS) το εξηγεί λίγο πιο αναλυτικά εδώ.

Στη συνέχεια, όταν εξετάζουμε την αλλαγή που επηρεάζει επίσης όλους στα δάνεια του Σχεδίου 2 (αύξηση του ορίου αποπληρωμής σύμφωνα με το RPI κάθε χρόνο αντί της μέσης αύξησης των κερδών), αυτό θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει αρνητικά τους πτυχιούχους με χαμηλότερα εισοδήματα.

Το IFS εκτιμά ότι οι φοιτητές που ξεκινούν το πανεπιστήμιο το 2022 και συνεχίζουν να έχουν χαμηλότερα μεσαία κέρδη θα μπορούσαν να είναι 19.000 £ χειρότερα λόγω των αλλαγών:

Tweet της IFS

Οι φοιτητές θα πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις εισόδου για να λάβουν Φοιτητικά Δάνεια

Τα παραπάνω νέα είναι αρκετά απογοητευτικά, αλλά η κυβέρνηση διαβουλεύεται επίσης για το εάν οι μαθητές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα πέρασμα βαθμού 4 στο GCSE (ισοδύναμο με αυτό που ήταν παλαιότερα βαθμός C) ή δύο Es at A Level για να έχουν πρόσβαση σε Φοιτητικά Δάνεια .

Ελπίζουμε πραγματικά να μην εισαχθεί αυτή η αλλαγή.

Η επιτυχία των Αγγλικών και/ή των Μαθηματικών στο GCSE δεν είναι απαραίτητα δείκτης του εάν ένας μαθητής θα πετύχει στο μάθημα που έχει επιλέξει. Και, επιπλέον, η ανισότητά του είναι απίστευτα άδικη.

Οι μαθητές από νοικοκυριά με υψηλότερα εισοδήματα θα μπορούσαν να εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο, εάν οι γονείς τους μπορούν να καλύψουν τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσής τους. Ωστόσο, για πολλούς μαθητές και τις οικογένειές τους, αυτό απλώς δεν θα ήταν δυνατό.

Όλα αυτά έρχονται εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο λογαριασμών ενέργειας που εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να αφήσει τους μαθητές 100 εκατομμύρια λίρες σε χειρότερη θέση από αυτούς που πληρούν τις προϋποθέσεις. Η κυβέρνηση παραβλέπει επανειλημμένα τις ανάγκες της πλειοψηφίας των φοιτητών και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε μαζί μας για να καλέσετε την κυβέρνηση να αντιστρέψει αυτές τις προγραμματισμένες αλλαγές και να εισαγάγει ένα πιο δίκαιο σύστημα φοιτητικών δανείων για φοιτητές, παρακαλούμε υπογράψτε την έκκλησή μας.

Αποθηκεύστε την απάντηση του μαθητή

Ο επικεφαλής της σύνταξης, Tom Allingham, λέει:

Τομ Άλιγχαμ

είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένος από τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση του ορίου αποπληρωμής Φοιτητικού Δανείου και παράταση της περιόδου αποπληρωμής για τους νέους φοιτητές.

Οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι οι απόφοιτοι μεσαίου εισοδήματος του μέλλοντος θα πληγούν περισσότερο από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις αποπληρώνοντας 28.000 £ περισσότερα καθ‘ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Αντίθετα, οι απόφοιτοι με τα υψηλότερα εισοδήματα θα δουν τις αποπληρωμές τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους να μειώνονται, όσο 25.000 £ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο προτεινόμενος συνδυασμός χαμηλότερου ορίου αποπληρωμής και ανώτατου ορίου στα επιτόκια σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι με τις υψηλότερες αποδοχές όχι μόνο θα συγκεντρώνουν λιγότερους τόκους στο χρέος τους κάθε μήνα, αλλά θα αποπληρώνουν και σε μικρότερη περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, με το τρέχον σύστημα, οι βαθμοί με μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα είναι απίθανο να αποπληρώσουν πλήρως τα δάνειά τους και συχνά δεν θα αποπληρώσουν το ποσό που δανείστηκαν χωρίς τους τόκους. Η έναρξη των αποπληρωμών νωρίτερα και η δέσμευσή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα κοστίσει αναπόφευκτα περισσότερο σε αυτό το δημογραφικό στοιχείο και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να δουν οποιοδήποτε όφελος από το ανώτατο όριο των τόκων, πέρα ​​από το ψυχολογικό.

Αλλά ίσως το πιο κυνικό από όλα είναι η προτεινόμενη αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ορίου αποπληρωμής του Σχεδίου 2. Η λεπτή λεπτομέρεια της αύξησής του σύμφωνα με το RPI, αντί για τις μέσες αποδοχές, μπορεί να φαίνεται άσχετη με την πρώτη ματιά, αλλά θα μπορούσε να κοστίσει σε ορισμένους με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα έως και 19.000 £ περισσότερα συνολικά.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματά μας ότι, κατά μέσο όρο, τα δάνεια συντήρησης υπολείπονται του κόστους διαβίωσης κατά £ 340 κάθε μήνα και ότι το 52% των φοιτητών ανησυχούν ήδη για την αποπληρωμή των δανείων τους, είναι δύσκολο να το δούμε αυτό ως οτιδήποτε άλλο εκτός από την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης. για νέους ανθρώπους.

Πάντα γνωρίζαμε ότι αλλαγές μπορούν, γίνονται και θα γίνουν στο σύστημα Φοιτητικού Δανείου, αλλά αυτές θα ήταν από τα πιο οπισθοδρομικά Ακόμη. Θα ενθαρρύνουμε θερμά τους φοιτητές και τους αποφοίτους να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ενάντια σε αυτές τις προτάσεις.

Η αναφορά κατά του συστήματος αποπληρωμής φοιτητικού δανείου αλλάζει

Απόφοιτοι

Πίστωση: fongbeerredhot – Shutterstock

Στο Save the Student, καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις αποφάσεις για μείωση του ορίου αποπληρωμής και αύξηση της περιόδου αποπληρωμής για φοιτητές από τον Σεπτέμβριο του 2023 ή αργότερα.

Αντίθετα, τους προτρέπουμε να διατηρήσουν την περίοδο αποπληρωμής στα 30 χρόνια και να συνεχίσουν να αυξάνουν το όριο αποπληρωμής ετησίως, σύμφωνα με τα μέσα κέρδη.

Για να συμμετάσχετε στην εκστρατεία μας κατά των αλλαγών στο Φοιτητικό Δάνειο, κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω για να υπογράψετε την έκκλησή μας και να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Υπογράψτε την αίτηση »

Συνεχίστε με την καμπάνια μας Facebook, Κελάδημα και Ίνσταγκραμ.