Η Unis ΔΕΝ πρέπει να χρεώνει πάνω από 9 χιλιάδες λίρες για ανεπαρκή διδασκαλία, λέει ο υπουργός Πανεπιστημίων

Η Unis ΔΕΝ πρέπει να χρεώνει πάνω από 9 χιλιάδες λίρες για ανεπαρκή διδασκαλία, λέει ο υπουργός Πανεπιστημίων

Oktober 8, 2020 0 Von admin

Εάν ξεκινήσατε τη θητεία μόνο για να διαπιστώσετε ότι η εμπειρία σας στο πανεπιστήμιο δεν είναι μέχρι το μηδέν, θα πρέπει να πληρώσετε τα πλήρη δίδακτρα; Δείτε τι είπε η κυβέρνηση για αυτό…

γυναίκα ενοχλημένη στο φορητό υπολογιστή με τα χρήματα και τη σκέψη emojis

Credit: Damir Khabirov – Shutterstock

Με πολλούς φοιτητές που πληρώνουν έως και 9.250 £ σε δίδακτρα, είναι τόσο σημαντικό να κερδίζουν τα χρήματά τους.

Όμως, με πολλές πτυχές της πανεπιστημιακής ζωής που έχουν αλλοιωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι δίκαιο για τους μαθητές να συνεχίσουν να πληρώνουν τα ίδια δίδακτρα για λιγότερη προσωπική διδασκαλία, λιγότερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και, για χιλιάδες, ανάγκη για τον εαυτό τους -απομονώνω?

Πιστεύουμε ότι όχι – και η υπουργός Πανεπιστημίων, Michelle Donelan, έχει επίσης προειδοποιήσει τα πανεπιστήμια ότι είναι «απαράδεκτο» να χρεώνουν πάνω από 9.000 £ εάν τα επίπεδα υποστήριξης και η ποιότητα της διδασκαλίας δεν είναι στο μηδέν.

Ακολουθεί μια σύνοψη των ειδήσεων, μαζί με συμβουλές στο τέλος για το πώς να παραπονεθείτε και πιθανώς να διεκδικήσετε αποζημίωση εάν είστε δυσαρεστημένοι με την εμπειρία σας στο πανεπιστήμιο.

Γιατί τα δίδακτρα παρέμειναν ίδια το 2020/21;

πανεπιστήμιο με σακούλες με χρήματα

Ίσως θυμάστε τον Μάιο του 2020 ότι αναφέραμε στις ειδήσεις ότι η κυβέρνηση είπε ότι τα δίδακτρα θα ισχύουν δεν πέσει αυτό το ακαδημαϊκό έτος, ακόμα κι αν η διδασκαλία παρέμενε στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το άρθρο, είχαμε εξετάσει τη σημαντική προϋπόθεση για αυτό που είχε τονίσει η Υπουργός Πανεπιστημίων, Michelle Donelan – να χρεώνουν τα πανεπιστήμια πλήρη δίδακτρα, η διαδικτυακή διδασκαλία έπρεπε να είναι αρκετά καλή για να δικαιολογεί το κόστος.

Αλλά, αυτό αυξήθηκε τόσα πολλά ερωτήσεις. Για αρχάριους, είναι αμφισβητήσιμο ότι η διαδικτυακή διδασκαλία δεν μπορεί ποτέ να είναι απολύτως συγκρίσιμη με τη διαπροσωπική διδασκαλία, χωρίς την πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών και του καθηγητή τους.

Συν τοις άλλοις, υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ενιαία ζωή από απλά μαθήματα. Όχι μόνο τα δίδακτρα επιτρέπουν στους φοιτητές να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου τους, όπως η βιβλιοθήκη και οι σουίτες υπολογιστών, αλλά παρέχουν επίσης πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες υποστήριξης όπως συμβουλευτική, οικονομικές συμβουλές, υποστήριξη συγγραφής εκθέσεων και πολλά άλλα.

Αυτά τα ζητήματα παραμένουν ακόμη. Όμως, στις 6 Οκτωβρίου 2020, σε μια επιτροπή επιλογής εκπαίδευσης, η Michelle Donelan βασίστηκε σε αυτό που είχε πει προηγουμένως για να πει:

Θα ήταν Απαράδεκτος για έναν φοιτητή να πληρώνει αυτά τα δίδακτρα και να μην έχει αυτή την ποιότητα ή να μην λαμβάνει αυτή την υποστήριξη.

Αν και οι επιστροφές των διδάκτρων εξακολουθούν να μην είναι εγγυημένες, ελπίζουμε ότι αυτή η αλλαγή στη γλώσσα του Donelan σχετικά με το θέμα, λέγοντας „θα ήταν απαράδεκτο“, θα μπορούσε να βοηθήσει τις υποθέσεις των φοιτητών εάν θέλουν να διαμαρτυρηθούν.

Νιώθετε ότι το πανεπιστήμιό σας κάνει αρκετά για να σας υποστηρίξει και να σας παρέχει υψηλής ποιότητας διδασκαλία φέτος; Εάν όχι, ο Donelan προτείνει ότι εναπόκειται στα πανεπιστήμια και όχι στην κυβέρνηση να προσφέρει εκπτώσεις στα δίδακτρα και επιστροφές χρημάτων.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το τι είπε ο Donelan σχετικά με το θέμα, μαζί με μια επισκόπηση της διαδικασίας καταγγελιών για φοιτητές πανεπιστημίου…

Η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να είναι ακόμη πιο απογοητευτική για φοιτητές που μένουν μακριά από το σπίτι τους και έχουν ενοίκιο και λογαριασμούς να πληρώσουν – ανακαλύψαμε ποιοι φοιτητές του πανεπιστημίου πληρώνουν το μεγαλύτερο ενοίκιο. 😬

Η θέση της κυβέρνησης για τα δίδακτρα

σπίτια του κοινοβουλίου του Γουέστμινστερ

Πίστωση: Sven Hansche – Shutterstock

Στην Επιτροπή Επιλογής Εκπαίδευσης αυτή την εβδομάδα, η Michelle Donelan είπε:

Η κυβέρνηση ορίζει μόνο μέγιστα τέλη, δεν ορίζει ένα ελάχιστο έτσι είναι μέχρι τα πανεπιστήμια εάν θέλουν και πιστεύουν ότι δεν παρέχουν επαρκή μάθηση που να ανταποκρίνεται σε αυτή την αξία, το κάνουν θα μπορούσαν οι ίδιοι να εκδώσουν έκπτωση.

Η κυβέρνηση δεν έχει τον τελευταίο λόγο για αυτό.

Επιπλέον, είπε επίσης ότι έχει τονίσει τη σημασία της προσφοράς υψηλής ποιότητας διδασκαλίας και υποστήριξης:

Ήμουν πολύ σαφής με τα πανεπιστήμια, περιμένω να υπάρχει η ποιότητα και να υπάρχουν τα πρότυπα.

Και είναι σημαντικό να το σημειώσουμε αυτό Συχνά η διαδικτυακή μάθηση είναι πιο ακριβή από την παραδοσιακή μάθηση, εάν γίνεται σωστά και αν γίνεται με καινοτόμο τρόπο.

Μπορείτε να επιστρέψετε τα δίδακτρα σας;

χρήματα σε ένα πορτοφόλι

Credit: Yevgen Kravchenko, kamui29, Bell Photography 423 – Shutterstock

Προς το παρόν, εάν θέλετε να ζητήσετε αποζημίωση από το πανεπιστήμιό σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη συνήθη διαδικασία παραπόνων (που περιγράφεται παρακάτω) – η κυβέρνηση δεν προσφέρει αυτόματες επιστροφές χρημάτων για τα δίδακτρα.

Ωστόσο, αυτή είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται, οπότε αν αλλάξει κάτι, θα το καλύψουμε οπωσδήποτε στην ενότητα φοιτητικών ειδήσεων του ιστότοπού μας.

Για εμπεριστατωμένες συμβουλές σχετικά με το πώς να διεκδικήσετε αποζημίωση από το πανεπιστήμιό σας, διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας.

Αλλά, ως μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου αναζήτησης επιστροφής των διδάκτρων, θα χρειαστεί να το κάνετε πρώτα πλησιάστε το πανεπιστήμιό σας με το παράπονό σου. Προσπαθήστε να παρουσιάσετε μια ισχυρή υπόθεση με όλους τους λόγους για τους οποίους πιστεύετε ότι η ποιότητα και η υποστήριξη λείπει στο πανεπιστήμιό σας, παρέχοντας όσο περισσότερα στοιχεία μπορείτε.

Εάν έχετε ακολουθήσει τη διαδικασία παραπόνων του πανεπιστημίου σας και εξακολουθείτε να είστε δυσαρεστημένοι με την απάντησή τους, τότε θα έχετε την επιλογή να απευθυνθείτε σε έναν διαμεσολαβητή.

Ακολουθεί η υπηρεσία διαμεσολαβητή με την οποία θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε, με βάση την περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην οποία βρίσκεστε:

  • Γραφείο Ανεξάρτητου Διαιτητή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΙΑ) – Για φοιτητές στην Αγγλία και την Ουαλία
  • Συνήγορος Δημοσίων Υπηρεσιών της Σκωτίας (SPSO) – Για φοιτητές στη Σκωτία
  • Διαμεσολαβητής Δημοσίων Υπηρεσιών Βόρειας Ιρλανδίας (NIPSO) – Για φοιτητές στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Διαμεσολαβητής θα εξετάσει την καταγγελία σας και, εάν πιστεύει ότι είναι δικαιολογημένη, θα συμβουλεύσει το πανεπιστήμιό σας για τον καλύτερο τρόπο απάντησης.

Μια πρόταση που θα μπορούσε να κάνει ο Διαμεσολαβητής στο πανεπιστήμιό σας είναι να σας προσφέρουν αποζημίωση – οπότε πιθανότατα θα πρότειναν ένα συγκεκριμένο ποσό.

Αλλά, και πάλι, αξίζει να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μας για την αναζήτηση αποζημίωσης από το uni για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της καταγγελίας.

Μάθετε πόσα ξοδεύει ο μέσος φοιτητής για το κόστος ζωής…