Η RFD θέτει οργανωτικά ρεκόρ με αριθμούς φορτίου 2020.  Αυξάνεται 15% από έτος σε έτος » Διεθνές Αεροδρόμιο Σικάγο Rockford

Η RFD θέτει οργανωτικά ρεκόρ με αριθμούς φορτίου 2020. Αυξάνεται 15% από έτος σε έτος » Διεθνές Αεροδρόμιο Σικάγο Rockford

März 17, 2023 0 Von admin

Η εξυπηρέτηση επιβατών συνεχίζει να κερδίζει ξανά έλξη, μειώνει την τάση του κλάδου

ROCKFORD, Ill. (12 Φεβρουαρίου 2021) – Το Διεθνές Αεροδρόμιο Rockford του Σικάγο (RFD) ανακοίνωσε ότι τελείωσε το 2020 με το μεγαλύτερο βάρος φορτίου εκφόρτωσης από το έτος μέχρι σήμερα στην ιστορία του οργανισμού. Το αεροδρόμιο μοιράστηκε επίσης ότι ο αριθμός των επιβατών του αυξάνεται ξανά στα προ-COVID χρονοδιαγράμματα και ξεπερνά τις τάσεις της εθνικής βιομηχανίας.

Αύξηση φορτίου
Το 2020, ο αριθμός των φορτίων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 15% σε 2,7 δισεκατομμύρια λίβρες φορτίου που εκφορτώνονται και ταξίδεψαν μέσω RFD σε σύγκριση με 2,3 δισεκατομμύρια λίρες το 2019. Ο κύριος μοχλός της αύξησης του φορτίου ήταν οι αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Η αύξηση των φορτίων συνεχίστηκε με υψηλό ρυθμό από την περίοδο των διακοπών του 2019 λόγω της πανδημίας στην οποία συνεχίστηκε η αύξηση των αγορών μέσω Διαδικτύου καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό, σε συνδυασμό με τις πτήσεις φορτίου που μεταφέρουν βασικά προϊόντα και ΜΑΠ στην περιοχή, αύξησε τον αριθμό των πτήσεων εμπορευμάτων και τις νέες διεθνείς δραστηριότητες εμπορευμάτων.

Το 2019, ο αριθμός των φορτίων αυξήθηκε σχεδόν κατά 11% σε σχέση με το 2018 με περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια λίβρες φορτίου να ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου. Συγκριτικά, ο αριθμός φορτίου του 2018 ήταν 2,1 δισεκατομμύρια λίβρες και το 2017 σημείωσε 1,4 δισεκατομμύρια λίβρες βάρους προσγείωσης στο RFD.

Το RFD φιλοξενεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κόμβο UPS στη Βόρεια Αμερική, ο οποίος συνεχίζει να αυξάνει τις καθημερινές πτήσεις φορτίου. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί επίσης άλλους ηγέτες στον κλάδο των αεροπορικών φορτίων, συμπεριλαμβανομένων των ABX Air, ATI, Senator International, DB Schenker, National Airlines και Atlas Air. Με τις πρόσφατες επεκτάσεις φορτίου του αεροδρομίου, το Rockford μετατρέπεται γρήγορα σε κέντρο Midwest για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές.

«Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε καταλύτη για την πρόσβαση και την ευκολία μεταφοράς αγαθών για την περιοχή μας», δήλωσε ο Mike Dunn, Εκτελεστικός Διευθυντής, RFD. «Οι συνεχιζόμενες βελτιώσεις υποδομής και η νέα ανάπτυξη στην ιδιοκτησία μας θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ενισχυμένη ανάπτυξη θέσεων εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες επίσης».

Η εξυπηρέτηση επιβατών αποκτά πρόσφυση
Μετά από ένα χρόνο που είχε μειωμένες πτήσεις λόγω των περιορισμών για τον COVID-19, η RFD βλέπει και πάλι να αυξάνονται τα ταξίδια επιβατών. Συνολικά, οι επιβατικές πτήσεις έκλεισαν το έτος με πτώση 32%, με 4ου τρίμηνο με πτώση μόλις 18%. Σε εθνικό επίπεδο, ο κλάδος των επιβατικών αεροπορικών εταιρειών στο σύνολό του εξακολουθεί να είναι μειωμένος κατά 50-60%, ενώ η RFD συνεχίζει να μειώνει το χάσμα.