Η νέα ιδιοκτησία του Twitter προκαλεί αλλαγές στη δομή ασφαλείας

Η νέα ιδιοκτησία του Twitter προκαλεί αλλαγές στη δομή ασφαλείας

März 11, 2023 0 Von admin

Καθώς τα πρωτοσέλιδα ειδήσεων περιβάλλουν την κατάσταση του Twitter υπό τη νέα του ιδιοκτησία, οι ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για το πώς οι πρόσφατες περικοπές προσωπικού θα επηρεάσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της εταιρείας.

Υπό την ηγεσία του τεχνολογικού δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, πολλά καταστήματα έχουν προσδώσει μια νοοτροπία «ο ουρανός πέφτει» στο κοινωνικό δίκτυο, αν και μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά περιστατικά που να επηρεάζουν δεδομένα ή πληροφορίες χρηστών.

Υπήρξαν μια χούφτα απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος που ζητούσαν από επαληθευμένους χρήστες να πληρώσουν μετρητά για την κατάστασή τους, σύμφωνα με ένα άρθρο από TechCrunch, όπου οι χρήστες καλούνται να διατηρήσουν την «επαληθευμένη» κατάστασή τους με αντάλλαγμα μετρητά. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προήλθε από έναν λογαριασμό Gmail και, σύμφωνα με το TechCruch, η Google απέσυρε γρήγορα τους συνδέσμους και τον λογαριασμό μόλις επισημάνθηκαν από τον δημοσιογράφο.

Από την πλευρά της, μια πρόσφατα απαιτούμενη μηνιαία χρέωση για μια συνδρομή „Twitter Blue“ δημιούργησε μια χούφτα ζητήματα σχετικά με την πλαστοπροσωπία, αλλά σύμφωνα με ένα slide deck που έγραψε πρόσφατα ο Musk, το οποίο πρόσφατα μειώθηκε.

Ωστόσο, όσον αφορά τις βελτιώσεις ασφαλείας, ο Μασκ επιβεβαιώθηκε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να συμπεριλάβει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE) στην πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων του – χαρακτηριστικό άλλων πλατφορμών ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Signal, iMessage και πολλών άλλων.

Αυτό ήταν κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνασύμφωνα με την αναφορά από το Hacker News, όπου ένας ερευνητής εντόπισε αλλαγές κώδικα στην εφαρμογή Android του Twitter, όπου υπήρχαν αλλαγές στον πηγαίο κώδικα «αναφοράς σε κλειδιά συνομιλίας για συνομιλίες E2EE», σύμφωνα με το Hacker News.