Η εμπειρία μου με το UCAS Clearing – Worcester Student Life

Η εμπειρία μου με το UCAS Clearing – Worcester Student Life

Juli 26, 2019 0 Von admin

Ήταν η τελευταία μου χρονιά στο Sixth Form College. Είχα περάσει από τη διαδικασία αίτησης UCAS, όπως και πολλοί άλλοι. Ήμουν έτοιμος σε ένα πανεπιστήμιο περίπου 2 και 1/2 ώρες μακριά από το σπίτι και είχα μια υπό όρους προσφορά έτοιμη να σπουδάσω Δράμα. Δεν ήμουν 100% σίγουρος ότι θα έπαιρνα τους βαθμούς που χρειαζόμουν, αλλά δούλεψα σκληρά παρόλα αυτά και την ημέρα των αποτελεσμάτων συνδέθηκα στο UCAS Track.

είχα μπει.

Λοιπόν, γιατί, αναρωτιέστε, πέρασα από την εκκαθάριση;

Οι άνθρωποι περνούν από την εκκαθάριση για πολλούς λόγους. Ίσως δεν σκεφτήκατε να πάτε στο πανεπιστήμιο και ξαφνικά αποφασίσατε ότι θέλετε να πάτε. Ίσως δεν πήρες τους βαθμούς για την πρώτη σου επιλογή. Ή ίσως, όπως εγώ, αποφασίσατε ότι η πρώτη σας επιλογή είναι ακριβώς δεν ήταν η πρώτη σου επιλογή πια;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το Clearing είναι ένα φανταστικό σύστημα που βοηθά όσους έχουν ανάγκη να αποκτήσουν εκείνα τα μέρη που θέλουν και αξίζουν. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά – υπάρχει τίποτα Λάθος όταν περάσετε από την εκκαθάριση για να πάρετε τη θέση σας και δεν αξίζετε λιγότερο την εμπειρία σας στο πανεπιστήμιο περνώντας από αυτό το σύστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα UCAS:

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 23 Οκτωβρίου, μπορείτε να κάνετε αίτηση για ένα μάθημα χρησιμοποιώντας το Clearing, εάν δεν έχετε ήδη προσφορά από πανεπιστήμιο ή κολέγιο και το μάθημα έχει ακόμα θέσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Clearing εάν:

υποβάλλετε αίτηση μετά τις 30 Ιουνίου

δεν λάβατε καμία προσφορά (ή καμία που θέλατε να δεχτείτε)

δεν πληρούσες τους όρους των προσφορών σου

απορρίψατε την σταθερή σας θέση χρησιμοποιώντας το κουμπί „Απόρριψη της θέσης μου“ στο Track

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι αν βρεθείτε χωρίς πανεπιστημιακό μέρος κάπου που θέλετε να είστε, θα χρειαστεί να περάσετε από το ξεκαθάρισμα. Υπάρχουν μερικά βήματα που θα χρειαστείτε για να συμβεί αυτό:

  • Πρώτα και κύρια θα χρειαστεί εγγραφείτε για Εκκαθάριση στο Ιστοσελίδα UCAS. Θα σας δοθεί ένας αριθμός σύνδεσης και ένας αριθμός εκκαθάρισης (αυτός είναι ξεχωριστός από το προσωπικό σας αναγνωριστικό UCAS).
  • Εάν κατέχετε ήδη μια θέση αλλού (αυτό που έκανα εγώ), θα πρέπει να επικοινωνήσετε με αυτό το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο για να σας απελευθερώσουν από αυτό το μέρος και επίσης απορρίψτε τη θέση στο UCAS Track.
  • Θα χρειαστεί να έχετε ένα περιηγηθείτε στο εργαλείο αναζήτησης UCAS για να δείτε ποια μαθήματα είναι διαθέσιμα. Είναι η επίσημη λίστα κενών θέσεων για πανεπιστημιακές θέσεις – αλλά μην αγχώνεστε αν δεν βλέπετε αυτό που ψάχνατε! Ίσως σκεφτείτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να αναζητήσετε διαφορετικά θέματα ή μαθήματα σύμφωνα με την αρχική σας ιδέα! Και συνεχίστε να ελέγχετε, τα πανεπιστήμια και τα κολέγια θα ενημερώνουν τις λίστες τους καθώς οι χώροι γίνονται διαθέσιμοι.
  • Επόμενο, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τα ιδρύματα που σας ενδιαφέρουν. Καλέστε τους και αναφέρετε τον αριθμό εκκαθάρισης και την προσωπική σας ταυτότητα. Μπορούν να ρίξουν μια ματιά στην αίτησή σας και ακόμη και να κάνουν ανεπίσημες προσφορές μέσω τηλεφώνου.
  • Μόλις έχετε μια προσφορά που θα θέλατε να αποδεχτείτε, μπορείτε προσθέστε την επιλογή Εκκαθάριση στο Track. Αυτή είναι μια επίσημη επιβεβαίωση ότι αποδέχεστε την προσφορά. Μπορείτε μόνο να προσθέσετε ένας κάποια στιγμή, αλλά εάν το πανεπιστήμιο/κολέγιο δεν επιβεβαιώσει την προσφορά σας, θα μπορείτε να προσθέσετε άλλη.

Ξέρω ότι την εποχή που έκανα αίτηση, ο Clearing ένιωθα πολύ συντριπτικός και ήμουν γεμάτος από πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Ανησυχώ ότι έκανα λάθος επιλογή πανεπιστημίου και αγχώνομαι για το πώς να τα αλλάξω όλα. Αλλά το Clearing είναι πραγματικά καλά δομημένο και εύκολο στη χρήση μόλις ολοκληρωθεί. Απλώς να είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε πολλές επιλογές όσον αφορά το πανεπιστήμιο, τα μαθήματα και τις κενές θέσεις.

Το να αλλάξω γνώμη και να περάσω από το Clearing για να κερδίσω μια θέση στο Worcester ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ!

Το University of Worcester έχει τη δική του σελίδα αφιερωμένη στο Clearing, με όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα που είναι διαθέσιμα για τον Σεπτέμβριο, πώς να εξασφαλίσετε διαμονή εάν δεν έχετε υποβάλει ακόμη αίτηση και ακόμη και μια φόρμα εγγραφής για όλες τις ενημερώσεις που θα κάνετε χρειάζομαι! Η τηλεφωνική γραμμή του Πανεπιστημίου του Worcester Clearing είναι 01905 855111 και μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα εδώ!

Καλή τύχη για την ημέρα των αποτελεσμάτων και να θυμάστε, μην ανησυχείτε αν δεν πάρετε αυτό που περιμένετε ή δεν αλλάξετε γνώμη! Η εκκαθάριση είναι εδώ!