Ερευνητικές Ερωτήσεις, Στόχοι & Στόχοι (+ Παραδείγματα)

Ερευνητικές Ερωτήσεις, Στόχοι & Στόχοι (+ Παραδείγματα)

Juni 27, 2022 0 Von admin

Τι είναι η «χρυσή κλωστή»;

Η χρυσή κλωστή παραπέμπει απλώς στο συλλογικό ερευνητικούς στόχους, ερευνητικούς στόχουςκαι ερωτήσεις αναζήτησης για οποιοδήποτε δεδομένο έργο (δηλαδή, μια διατριβή, διατριβή ή ερευνητική εργασία). Αυτά τα τρία στοιχεία συνδυάζονται γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να ευθυγραμμιστούν μεταξύ τους και ότι ολόκληρο το ερευνητικό έργο ευθυγραμμίζεται με αυτά.

Είναι σημαντικό ότι η χρυσή κλωστή πρέπει να περάσει μέσα από το το σύνολο οποιουδήποτε ερευνητικού έργου, από την αρχή μέχρι το τέλος. Με άλλα λόγια, πρέπει να οριστεί πολύ ξεκάθαρα ακριβώς στην αρχή του έργου (στο στάδιο του ιδεασμού του θέματος και της πρότασης) και πρέπει να ενημερώνει σχεδόν κάθε απόφαση σε όλο το υπόλοιπο έργο. Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός και η μεθοδολογία της έρευνάς σας θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από το χρυσό νήμα (θα το εξηγήσουμε λεπτομερέστερα αργότερα), καθώς και από την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σας.

Οι στόχοι της έρευνας, οι στόχοι και τα ερευνητικά ερωτήματα (η χρυσή κλωστή) ορίζουν την εστίαση και εύρος (τις οριοθετήσεις) του ερευνητικού σας έργου. Με άλλα λόγια, βοηθούν να περιορίσετε τη διατριβή ή τη διατριβή σας σε έναν σχετικά στενό τομέα, έτσι ώστε να μπορείτε να „μπαίνετε βαθιά“ και πραγματικά σκάψει σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή ευκαιρία. Βοηθούν επίσης να σε κρατήσει σε καλό δρόμο, καθώς λειτουργούν ως λυδία λίθος για τη συνάφεια. Με άλλα λόγια, εάν δεν είστε βέβαιοι αν θα συμπεριλάβετε κάτι στο έγγραφό σας, απλώς αναρωτηθείτε: «συμβάλλει αυτό στους ερευνητικούς μου στόχους, στόχους ή ερωτήσεις;». Εάν δεν το κάνει, το πιθανότερο είναι ότι μπορείτε να το αφήσετε.

Εντάξει, αρκετά με τα χνουδωτά, εννοιολογικά πράγματα. Ας ξεκινήσουμε τη δουλειά και ας δούμε ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι, οι στόχοι και τα ερωτήματα της έρευνας και ας περιγράψουμε μερικά παραδείγματα για να ζωντανέψουμε αυτές τις έννοιες.