Εικονικές Στρογγυλές Τράπεζες με Ζουμ Breakout Rooms

Εικονικές Στρογγυλές Τράπεζες με Ζουμ Breakout Rooms

März 16, 2023 0 Von admin

Πολλές από τις συνεδρίες σας περιλαμβάνουν στρογγυλά τραπέζια; Συχνά, οι συνεδρίες στρογγυλής τραπέζης ακολουθούν αυτή τη μορφή:

 1. Ένας ή περισσότεροι ομιλητές ηγούνται της συνεδρίας
 2. Σε διάφορα σημεία, οι ομιλητές χωρίζουν τους συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες για να συζητήσουν ένα πρόβλημα ή μια ερώτηση
 3. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα (πέντε έως δέκα λεπτά), οι ομιλητές ολοκληρώνουν τις συζητήσεις σε μικρές ομάδες και συγκεντρώνουν ξανά ολόκληρη την ομάδα

Αυτή η συνεργασία καθιστά τις συνεδρίες στρογγυλής τραπέζης έναν δημοφιλή και ισχυρό τρόπο παροχής οδηγιών και βοήθειας στους συμμετέχοντες σας να σκεφτούν τις δύσκολες προκλήσεις. Σε ένα πρόσωπο με πρόσωπο περιβάλλον, θα βλέπατε συμμετέχοντες στρογγυλής τραπέζης να κάθονται σε τραπέζια των 8, 10 ή 12 ατόμων. Αυτά τα τραπέζια γίνονται η βάση των συζητήσεων μικρών ομάδων. Ωστόσο, τι συμβαίνει εάν έχετε κάνει την εκδήλωσή σας εικονική χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα όπως το Zoom; Τα καλά νέα είναι ότι το Zoom έχει μια εκπληκτική δυνατότητα που ονομάζεται „Δωμάτια ξεμπλοκαρίσματοςΑυτό μπορεί να προσφέρει την ίδια εμπειρία.

Για να μην συγχέεται με τις ταυτόχρονες συνεδρίες επιμέρους συσκέψεων, η λειτουργία δωματίου του Zoom σάς επιτρέπει να χωρίσετε μια συνάντηση Zoom σε μικρές ομάδες και στη συνέχεια να τη συναρμολογήσετε ξανά, όπως σε μια τυπική συνάντηση στρογγυλής τραπέζης πρόσωπο με πρόσωπο. Εδώ είναι πώς μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτό το εκπληκτικό χαρακτηριστικό.

Πριν τη Συνεδρία

1. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση «Δωμάτια επιμέρους» στο ζουμ

Πριν από την έναρξη της συνεδρίας, βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση αιθουσών επιμέρους συσκέψεων είναι ενεργοποιημένη για τον λογαριασμό σας Zoom:

 1. Συνδεθείτε στην πύλη ιστού Zoom στη διεύθυνση https://zoom.us/signin.
 2. Κάντε κλικ στο «Ο λογαριασμός μου» στη γραμμή πλοήγησης.
 3. Επιλέξτε τη σελίδα „Ρυθμίσεις“ στο πλευρικό μενού του προφίλ.
 4. Κάντε κλικ στον γρήγορο σύνδεσμο „Σε σύσκεψη (Για προχωρημένους)“ για να μεταβείτε στις σύνθετες ρυθμίσεις στη σύσκεψη.
 5. Ενεργοποίηση „Αίθουσα επιμέρους“

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι αυτό είναι ενεργοποιημένο ξεκινώντας μια σύσκεψη ζουμ. Θα πρέπει τώρα να δείτε το „Breakout Rooms“ στη γραμμή εργαλείων Zoom.

Σημείωση: Οι αίθουσες επιμέρους διαμερισμάτων είναι διαθέσιμες μόνο σε συσκέψεις Zoom. Οι συναντήσεις Zoom έχουν σχεδιαστεί για να είναι συνεργατικές, όπως μια τάξη. Τα διαδικτυακά σεμινάρια ζουμ δεν είναι συμβατά με τα ξεσπάσματα, καθώς είναι σχεδιασμένα για λίγες έως πολλές εκπομπές, όπως ένα θέατρο. Ελέγξτε το γράφημα σύγκρισης δυνατοτήτων Συνάντηση Zoom και Webinar για να δείτε όλες τις διαφορές.

2. Εγκαταστήστε το Zoom Client for Meetings

Για να φιλοξενήσετε μια σύσκεψη με αίθουσες επιλογών, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Zoom Client στην επιφάνεια εργασίας σας. Παω σε https://zoom.us/download για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Zoom.

Έχετε ήδη εγκαταστήσει το Zoom; Ανοίξτε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σας για να δείτε το μενού. Επιλέξτε «Έλεγχος για ενημερώσεις» για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, κάντε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης πριν ξεκινήσει η σύσκεψή σας.


Κατά τη διάρκεια της Συνόδου

Διαχειριστείτε τα δωμάτια επιμέρους διαμερισμάτων

Δημιουργία δωματίων

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο οικοδεσπότης πρέπει να δημιουργήσει τις αίθουσες επιλογών. Για να δημιουργήσετε τα δωμάτια:

 1. Κάντε κλικ στην επιλογή „Δωμάτια επιμέρους“
 2. Ορίστε τον αριθμό των δωματίων που θέλετε να δημιουργήσετε
 3. Επιλέξτε πώς θέλετε να αναθέσετε τους συμμετέχοντες:
  1. Εκχώρηση αυτόματα: Το Zoom θα χωρίσει τους συμμετέχοντες ομοιόμορφα σε δωμάτια
  2. Αντιστοίχιση χειροκίνητα: Θα επιλέξετε ποιους συμμετέχοντες θα θέλατε σε κάθε δωμάτιο
  3. Αφήστε τους συμμετέχοντες να επιλέξουν δωμάτιο: Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μια αίθουσα επιμέρους συμμετοχών.
 4. Κάντε κλικ στο „Δημιουργία“

Αφού δημιουργηθούν οι αίθουσες, μπορείτε να τροποποιήσετε τις αίθουσες, να αλλάξετε τις αναθέσεις των συμμετεχόντων και να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις επιμέρους στοιχείων.

Τροποποίηση δωματίων

 • Προσθήκη δωματίου: Κάντε κλικ στην „Προσθήκη δωματίου“ στο κάτω μέρος του παραθύρου „Δωμάτια επιμέρους“ Αυτό θα προσθέσει ένα κενό δωμάτιο στο κάτω μέρος της λίστας δωματίων σας. Εάν δεν έχετε επιλέξει να επιτρέψετε στους συμμετέχοντες να επιλέξουν το δωμάτιό τους, πρέπει τώρα να κάνετε κλικ στην επιλογή „Ανάθεση“ για να προσθέσετε συμμετέχοντες στη νέα αίθουσα.
 • Μετονομασία δωματίου: Εάν επιτρέπετε στους συμμετέχοντες να επιλέξουν το δωμάτιό τους, ίσως θελήσετε να δώσετε στα δωμάτια ονόματα που αντικατοπτρίζουν θέματα ή ειδικά ενδιαφέροντα. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα δωμάτιο στη λίστα σας για να δείτε το μενού ενεργειών. Κάντε κλικ στο «Μετονομασία» και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το νέο όνομα.
 • Διαγραφή δωματίου: Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα δωμάτιο στη λίστα σας για να δείτε το μενού ενεργειών. Κάντε κλικ στο «Διαγραφή». Κάντε κλικ στο «Ναι» για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε το επιλεγμένο δωμάτιο. Εάν δεν έχετε επιλέξει να επιτρέψετε στους συμμετέχοντες να επιλέξουν το δωμάτιό τους, πρέπει τώρα να εκχωρήσετε τους συμμετέχοντες που βρίσκονταν στη διαγραμμένη αίθουσα σε μια νέα αίθουσα.

Αλλαγή εργασιών συμμετεχόντων

 • Εκχώρηση ή κατάργηση ανάθεσης συμμετεχόντων: Εάν το δωμάτιο είναι άδειο, κάντε κλικ στο „Ανάθεση“ για να αρχίσετε να προσθέτετε συμμετέχοντες. Εάν η αίθουσα έχει συμμετέχοντες, κάντε κλικ στον αριθμό για να προσαρμόσετε τις εργασίες. Ελέγξτε τα ονόματα για να τα συμπεριλάβετε στο δωμάτιο. Καταργήστε την επιλογή των ονομάτων για να τα αφαιρέσετε από το δωμάτιο.
 • Μετακίνηση Συμμετέχοντος: Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα ενός συμμετέχοντα για να προβάλετε το μενού ενεργειών. Κάντε κλικ στο «Μετακίνηση» και επιλέξτε το όνομα του δωματίου στο οποίο θέλετε να τα μετακινήσετε.
 • Ανταλλαγή Συμμετεχόντων: Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα ενός συμμετέχοντα για να προβάλετε το μενού ενεργειών. Κάντε κλικ στην «Ανταλλαγή» και επιλέξτε το όνομα του συμμετέχοντος με τον οποίο θέλετε να κάνετε ανταλλαγή.

Ενημερώστε τις Ρυθμίσεις Διάσπασης

Κάντε κλικ στο „Επιλογές“ για να ανοίξετε το μενού Επιλογές και να τροποποιήσετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

 • Επιτρέψτε στους συμμετέχοντες να επιλέξουν δωμάτιο: Εάν επιλεγεί, οι συμμετέχοντες που έχουν εγγραφεί χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη για υπολογιστές Zoom ή την εφαρμογή Zoom για κινητά θα μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους μια αίθουσα επιμέρους γνωριμιών για να συμμετάσχουν. Οι συμμετέχοντες που έχουν εγγραφεί από το πρόγραμμα περιήγησης δεν μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους δωμάτια επιμέρους συσκέψεων.
 • Επιτρέψτε στους συμμετέχοντες να επιστρέψουν στην κύρια συνεδρία ανά πάσα στιγμή: Εάν επιλεγεί, οι συμμετέχοντες μπορούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα επιμέρους συσκέψεων ανά πάσα στιγμή. Διαφορετικά, οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν στις αίθουσες επιμέρους συσκέψεων έως ότου ο οικοδεσπότης κλείσει τα δωμάτια.
 • Αυτόματη μετακίνηση όλων των συμμετεχόντων σε επιμέρους αίθουσες: Εάν επιλεγεί, οι συμμετέχοντες που έχουν ανατεθεί θα τοποθετηθούν αυτόματα στην αίθουσα που τους έχει ανατεθεί όταν ανοίξουν οι αίθουσες επιμέρους συσκέψεων. Διαφορετικά, οι συμμετέχοντες που έχουν ανατεθεί θα προσκληθούν στην αίθουσα επιμέρους συσκέψεων τους και πρέπει να επιλέξουν „Συμμετοχή“.
 • Τα επιμέρους δωμάτια κλείνουν αυτόματα μετά από _ λεπτά: Εάν επιλεγεί, οι αίθουσες επιμέρους θα κλείσουν αυτόματα μετά τον καθορισμένο αριθμό λεπτών. Διαφορετικά, ο οικοδεσπότης πρέπει να κλείσει το δωμάτιο χειροκίνητα.
 • Ειδοποιήστε με όταν τελειώσει η ώρα: Εάν επιλεγεί, ο οικοδεσπότης θα δει μια ειδοποίηση όταν τελειώσει ο χρόνος. Μπορούν να επιλέξουν «Κλείσιμο τώρα» ή «Διατήρηση των αιθουσών επιμέρους συσκέψεων ανοιχτές» εάν θέλουν να δώσουν στους συμμετέχοντες περισσότερο χρόνο στις μικρές ομαδικές συζητήσεις τους.
 • Αντίστροφη μέτρηση μετά το κλείσιμο της αίθουσας επιμέρους δοκιμών και ορίστε το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης: Εάν επιλεγεί, οι συμμετέχοντες θα δουν μια αντίστροφη μέτρηση που θα υποδεικνύει πόσο χρόνο έχουν για να συμμετάσχουν ξανά στην κύρια συνάντηση. Θα παραμείνουν στα δωμάτιά τους κατά τη διάρκεια αυτής της αντίστροφης μέτρησης μέχρι να επιλέξουν να εγκαταλείψουν την αίθουσα επιμέρους συσκέψεων.

Αφού ενεργοποιήσετε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο „Άνοιγμα όλων των δωματίων“ για να ξεκινήσετε τις μικρές ομαδικές συζητήσεις.

Συμμετέχετε στα δωμάτια Breakout ως οικοδεσπότης

Μόλις οι αίθουσες επιμέρους συσκέψεων είναι σε εξέλιξη, οι οικοδεσπότες μπορούν να ενταχθούν σε δωμάτια επιμέρους συσκέψεων, να απαντήσουν σε αιτήματα για βοήθεια και να μεταδώσουν μηνύματα σε όλα τα δωμάτια.

Εγγραφείτε στο Breakout Room

Κάντε κλικ στην επιλογή Συμμετοχή δίπλα στο όνομα του δωματίου που θα τοποθετηθεί σε αυτό το δωμάτιο επιμέρους συσκέψεων. Επιστρέφετε στην κύρια αίθουσα συσκέψεων ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στην επιλογή Έξοδος από την αίθουσα και μετά στην επιλογή Έξοδος από την αίθουσα επιμέρους συσκέψεων.

Αίτημα για βοήθεια

Εάν ένας συμμετέχων κάνει κλικ στο Ζήτηση βοήθειας, μπορεί να προσκαλέσει τον οικοδεσπότη να συμμετάσχει στην αίθουσα επιμέρους συσκέψεων. Αυτό εμφανίζει μια ειδοποίηση στην οθόνη σας, που εμφανίζει το όνομα του συμμετέχοντα και του δωματίου επιμέρους συσκέψεων. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή „Συμμετοχή στην αίθουσα επιμέρους συσκέψεων“ για να τοποθετηθείτε αμέσως στην αίθουσα επιμέρους συσκέψεων ή να κάνετε κλικ στο „Αργότερα“ για να απορρίψετε την ειδοποίηση και να παραμείνετε στην τρέχουσα αίθουσα.

Μηνύματα μετάδοσης

Κάντε κλικ στην επιλογή «Μετάδοση μηνύματος σε όλους» για να στείλετε ένα μήνυμα σε όλες τις αίθουσες επιμέρους συσκέψεων. Αυτό το μήνυμα θα εμφανιστεί σε όλες τις οθόνες των συμμετεχόντων.

Ξαναάνοιγμα και αναδημιουργία δωματίων

Αφού δημιουργήσετε δωμάτια επιμέρους συσκέψεων, οι αναθέσεις των συμμετεχόντων αποθηκεύονται. Εάν θέλετε να επανασυναρμολογήσετε τις ίδιες ομάδες, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή «Δωμάτια διάσπασης» και μετά «Άνοιγμα όλων των δωματίων». Εάν θέλετε να δημιουργήσετε διαφορετικά δωμάτια, κάντε κλικ στην επιλογή «Δωμάτια επιμέρους» και μετά στην επιλογή «Επαναδημιουργία». Το Recreate σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία, από το αρχικό βήμα δημιουργίας δωματίου.

Θέλετε να κάνετε την εκδήλωσή σας εικονική; Δείτε πώς μας Λογισμικό εικονικής διάσκεψης με ενσωμάτωση Direct Zoom μπορεί να κάνει το pivot σας πιο εύκολο!