Δωρεάν λήψη: Πρότυπο ερευνητικής πρότασης (+ Παραδείγματα)

Δωρεάν λήψη: Πρότυπο ερευνητικής πρότασης (+ Παραδείγματα)

Juni 13, 2020 0 Von admin

Συχνές Ερωτήσεις

Για ποια θέματα θα λειτουργεί αυτό το πρότυπο πρότασης;

Το πρότυπο είναι αρκετά ευέλικτο για χρήση στα περισσότερα πεδία μελέτης ή/και ερευνητικά θέματα. Αν και αντικατοπτρίζει στενά μια τυπική ερευνητική πρόταση στις κοινωνικές επιστήμες, μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σχεδόν σε οποιοδήποτε ερευνητικό θέμα. Ίσως χρειαστεί απλώς να προσθέσετε ένα ή δύο τμήματα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πανεπιστημίου σας.

Μπορεί αυτό το πρότυπο να χρησιμοποιηθεί για ερευνητικές προτάσεις που δεν είναι για διατριβή ή διατριβή;

Ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ερευνητικά έργα ή ακόμα και για ερευνητικές επιχορηγήσεις. Εάν πρέπει να συντάξετε μια πρόταση για επιχορήγηση έρευνας, θα πρέπει να καλύψετε το ίδιο περιεχόμενο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αναφερθείτε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον προϋπολογισμό σας, τις απαιτήσεις χρηματοδότησης και τις απαιτήσεις πόρων.

Πόσο καιρό θα πρέπει να είναι η ερευνητική μου πρόταση;

Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το πανεπιστήμιο, το πτυχίο και το επίπεδο σπουδών (π.χ. προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό). Ως πρόχειρος οδηγός, α Η ερευνητική πρόταση σε επίπεδο Masters κυμαίνεται γενικά μεταξύ 2000-3000 λέξειςενώ μια πρόταση σε επίπεδο διδακτορικού μπορεί να κυμαίνεται από 5000-8000 λέξεις. Είναι καλύτερο να ελέγξετε με το πανεπιστήμιό σας ποιες είναι οι απαιτήσεις του προτού αρχίσετε να γράφετε την πρότασή σας.

Πόσο καιρό πρέπει να είναι κάθε ενότητα της ερευνητικής μου πρότασης;

Δεν υπάρχει καθορισμένος τύπος ή κατανομή πλήθους λέξεων για αυτό. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η ενότητα εισαγωγής και υποβάθρου (που περιλαμβάνει το ερευνητικό πρόβλημα), μαζί με την ενότητα ανασκόπησης της βιβλιογραφίας θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος των λέξεων σας σε μια ερευνητική πρόταση.

Χρειάζεται να παρέχω πλήρη βιβλιογραφική ανασκόπηση στην ερευνητική μου πρόταση;

Γενικά, δεν χρειάζεται να παρέχετε μια εκτενή, σε βάθος ανασκόπηση της βιβλιογραφίας στο στάδιο της πρότασης. Ωστόσο, πρέπει να δείξετε ότι είστε εξοικειωμένοι με τη βασική βιβλιογραφία στον ερευνητικό σας τομέα και ότι έχετε εντοπίσει ένα σαφές ερευνητικό κενό. Τούτου λεχθέντος, οι απαιτήσεις ποικίλλουν μεταξύ πανεπιστημίων και πτυχίων, επομένως ελέγξτε με το πανεπιστήμιό σας ποιο επίπεδο βάθους περιμένουν από εσάς σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

Χρειάζομαι μια λεπτομερή μεθοδολογία για την ερευνητική μου πρόταση;

Σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεται να περιγράφετε κάθε πιθανή λεπτομέρεια του σχεδιασμού και της μεθοδολογίας της έρευνάς σας στο στάδιο της πρότασης. Ωστόσο, πρέπει να δείξετε ότι έχετε μια αξιοπρεπή κατανόηση της μεθοδολογίας που θα εφαρμόσετε, ποια δεδομένα θα συλλέξετε, πώς θα τα συλλέξετε και πώς θα τα αναλύσετε. Επομένως, μην κόβετε τις γωνίες εδώ – βεβαιωθείτε ότι έχετε πλήρη κατανόηση της μεθοδολογίας που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε προτού προτείνετε ένα σχέδιο. Μέσα στο υπόδειγμα ερευνητικής πρότασης θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να καλύψετε.

Μπορώ να μοιραστώ αυτό το πρότυπο ερευνητικής πρότασης με τους φίλους μου;

Ναι, μπορείτε να μοιραστείτε το πρότυπο ερευνητικής πρότασης Grad Coach όπως θέλετε. Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε σχετικά με αυτό στο ιστολόγιό σας ή στα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακαλούμε ανατρέξτε σε αυτήν τη σελίδα.

Εχω χαθεί. Πού μπορώ να λάβω βοήθεια με την ερευνητική μου πρόταση;

Μέσα στο υπόδειγμα ερευνητικής πρότασης, θα βρείτε σαφείς εξηγήσεις για το τι πρέπει να συμπεριληφθεί σε κάθε ενότητα, καθώς και συνδέσμους προς πρόσθετους πόρους. Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια με την ερευνητική σας πρόταση, είστε ευπρόσδεκτοι να εξετάσετε τις υπηρεσίες καθοδήγησης διατριβής και διατριβής.