Γιατί η υβριδική μάθηση είναι το μέλλον της εταιρικής εκπαίδευσης

Γιατί η υβριδική μάθηση είναι το μέλλον της εταιρικής εκπαίδευσης

April 16, 2023 0 Von admin

Γιατί η υβριδική μάθηση είναι το μέλλον της εταιρικής εκπαίδευσης

Αρχική > Ιστολόγιο > Γιατί η υβριδική μάθηση είναι το μέλλον της εταιρικής εκπαίδευσης

υβριδική μάθηση

Αν είστε από τη Generation X, όπως και εγώ, πιθανότατα θα χάσετε τις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο με τους συναδέλφους σας. Γνωρίζουμε πόσο εύκολο ήταν για εμάς να πάμε σε ένα μέλος της ομάδας ή έναν προπονητή και να ζητήσουμε βοήθεια χωρίς να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το προνόμιο σύντομα θα εξαφανιζόταν. Θυμάστε τις φορές που διώξατε έναν φλύαρο φίλο γραφείου που ήρθε να βοσκήσει στο γραφείο σας για ένα γύρο δέσιμο το μεσημέρι, επειδή ήσασταν απασχολημένος σε μια κλήση; Δεν ήταν πολύ καιρό πριν. Παρά τις γενναίες προσπάθειές μας να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση, εξακολουθούμε να στέλνουμε ping στους φίλους ή το αφεντικό μας στο γραφείο μας στο IM και σε κούνια κάθε φορά που παρουσιάζεται μια ευκαιρία.

Τώρα, σκεφτείτε τη Generation Z, που εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό σε αυξανόμενους αριθμούς. Όχι, δεν θα μας χαϊδέψουν για την προσαρμοστικότητά μας (πραγματική και φανταστική), έχουν μεγαλώσει σε έναν ψηφιακά προικισμένο κόσμο, θυμάσαι; Έχουν schmoozed με την τεχνολογία για εργασία, συνεργασία και μάθηση. Και αλλάζουν τον εργασιακό μας χώρο και το μαθησιακό περιβάλλον.

Αυτή η πανδημία έχει επηρεάσει μόνιμα το παραδοσιακό εργασιακό και εκπαιδευτικό σύστημα. Έχει αναγκάσει τους εκπαιδευτικούς να εξερευνήσουν υβριδικά μοντέλα μάθησης και τις εφαρμογές τους σε σχολεία και κολέγια. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τα διαδικτυακά μαθήματα είναι το νέο φυσιολογικό. Ομοίως, σε ένα εργατικό δυναμικό πολλών γενεών, καθώς η Generation Z γίνεται κυρίαρχη, τα γραφεία πρέπει να οργανώσουν τον σύγχρονο χώρο εργασίας για να προσελκύσουν αυτή τη γενιά ταλέντων, να τους εκπαιδεύσουν και να εξασφαλίσουν παραγωγικότητα. Αλλά η εμπειρία μας με τη μικτή μάθηση μας λέει ότι δεν είναι τόσο δύσκολο, σωστά;! ΟΧΙ ακριβως.

Σε τι διαφέρει ένα υβριδικό μοντέλο από ένα μοντέλο μεικτής μάθησης;

Το Hybrid δεν είναι μόνο η προώθηση των πόρων εκμάθησης σε μια εικονική πλατφόρμα. Ενώ και οι δύο είναι βολικές, αποτελεσματικές και οικονομικές μορφές εξατομικευμένων λύσεων εκπαίδευσης, η διαφορά είναι λεπτή και σημαντική.

Υβριδικό μοντέλο και Μικτό μοντέλο μάθησης – Ομοιότητες

 • Εμπλέκω και τα δυο αυτοπροσώπως και εικονικοί μαθητές
 • Χρησιμοποιήστε παγοθραυστικά, ελέγχους γνώσεων, δημοσκοπήσεις για να προσελκύσετε τους μαθητές
 • Χρησιμοποιήστε μια ευέλικτη προσέγγιση με ευκαιρίες σύγχρονης και ασύγχρονης μάθησης
 • Χρησιμοποιήστε χρόνο στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης για συλλογικές δραστηριότητες, παρουσιάσεις, Q&A και συνεδρίες καταιγισμού ιδεών
 • Διευκολύνετε τις συνομιλίες
 • Συλλέξτε σχόλια

Υβριδικό μοντέλο και Μικτό μοντέλο μάθησης – Διαφορές

 1. Τρόπος διδασκαλίας – Ένα μοντέλο μικτής μάθησης επιδιώκει να συνδυάσει τόσο τη μάθηση εκτός σύνδεσης όσο και τη διαδικτυακή μάθηση. το υβριδικό μοντέλο μάθησης επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ της ηλεκτρονικής και της εκτός σύνδεσης διδασκαλίας
 2. Ηλεκτρονικό υλικό – Σε ένα συνδυαστικό μοντέλο μάθησης, το διαδικτυακό υλικό συμπληρώνει την προσωπική εκπαίδευση. ενώ, σε ένα υβριδικό μοντέλο μάθησης, το διαδικτυακό υλικό αντικαθιστά τη φυσική επικοινωνία
 3. Επιπρόσθετοι πόροι – Οι πόροι εμπλουτίζουν τις συνεδρίες διδασκαλίας-μάθησης σε ένα μοντέλο μικτής μάθησης. ενώ οι πόροι οδηγούν τις συνεδρίες διδασκαλίας-μάθησης στο υβριδικό μοντέλο μάθησης.

Γιατί πρέπει να υιοθετήσουμε ένα υβριδικό μοντέλο μάθησης;

Η οικοδόμηση ενός ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος μπορεί απλώς να γίνει όλο και πιο σημαντική για τους οργανισμούς, επειδή οι ψηφιακές ιθαγενείς θα απαιτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στις ρυθμίσεις εργασίας τους. Μετά από μήνες απομακρυσμένης εργασίας και τα τελικά στοιχεία μεγαλύτερης παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας, οι εργοδότες θα χρειαστεί πιθανώς να υποστηρίξουν την εργασία από το σπίτι με την περιοδική επιστροφή στο γραφείο για να παρέχουν ατομική υποστήριξη στις ομάδες όπως και όταν απαιτείται. Σήμερα, εξατομικευμένες λύσεις εκπαίδευσης Και η εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου είναι ακόμη πιο σημαντική για την εξέλιξη, την ευημερία και τη συντήρηση του εργατικού δυναμικού.

Πώς εφαρμόζουμε ένα υβριδικό μοντέλο μάθησης για ένα εργατικό δυναμικό πολλών γενεών;

Πρέπει να προσδιορίσουμε ποιο μέρος της εκπαίδευσης μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα μέσω προσωπικών συνεδριών. Για παράδειγμα, η ανατροφοδότηση μπορεί να γίνει πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω διάσκεψης ήχου/βίντεο. Πρέπει να προσαρμόσουμε τεχνικές για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι και οι ηγέτες μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον. Τόσο ο εργοδότης όσο και ο εργαζόμενος μπορούν να επιτρέψουν την εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου.

Καθήκοντα για τον εργοδότη

 1. Αναθεωρήστε τις αξίες και την κουλτούρα του οργανισμού σας
 2. Επανασχεδιάστε τον χώρο του γραφείου σας
 3. Διασφαλίστε την ασφάλεια των πληροφοριών
 4. Ζητήστε και αναγνωρίστε τα σχόλια των εργαζομένων
 5. Ενσωματώστε τους εικονικούς και πραγματικούς υπαλλήλους
 6. Αναγνωρίστε την ανάγκη για βελτίωση της ψυχικής υγείας
 7. Ορίστε μέντορες
 8. Εισαγωγή πρακτικών αυτοεξυπηρέτησης των εργαζομένων
 9. Κατανείμετε χρόνο, πόρους και buffers για την αντιμετώπιση τεχνολογικών ταχυτήτων / δυσλειτουργιών

Καθήκοντα για τον Υπάλληλο

 1. Ζητήστε από τον διαχειριστή check-in για να συζητήσετε τις ανησυχίες σας
 2. Μείνετε εμπλεκόμενοι σε καθημερινές εργασίες γραφείου
 3. Προσφέρετε υποστήριξη για την επίσπευση των θεμάτων
 4. Αναπτύξτε την ικανότητά σας να επικοινωνείτε αποτελεσματικά
 5. Απευθυνθείτε για να αποφύγετε ένα αίσθημα αποσύνδεσης και δυσαρέσκειας
 6. Δημιουργήστε έναν ειδικό χώρο εργασίας στο σπίτι και εξασφαλίστε πρότυπα υγείας και ασφάλειας
 7. Προτείνετε πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις ή συναντήσεις για να νιώσετε περισσότερο εμπλεκόμενοι ή ενημερωμένοι
 8. Ζητήστε ψηφιακή εκπαίδευση για ανάπτυξη και κάλυψη των κενών δεξιοτήτων
 9. Παρακολουθήστε ανεπίσημες και κοινωνικές συναντήσεις για να αποφύγετε να νιώθετε απομόνωση

Πώς οδηγούμε τη γενιά Z σε ένα υβριδικό περιβάλλον;

Σύμφωνα με το Forbes, η ευκινησία είναι μια κρίσιμη ικανότητα για τους ηγέτες σε αυτόν τον ατελείωτο κύκλο εικονικών συναντήσεων και οικονομικών προκλήσεων. Αυτή είναι η στιγμή να δοθεί προτεραιότητα στους ανθρώπους έναντι των διαδικασιών και στους πελάτες έναντι των συμβάσεων. Οι συγκεκριμένες στρατηγικές για την καθοδήγηση της Generation Z θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

 • Αναγνωρίστε τα επιτεύγματά τους για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας
 • Ενθαρρύνετε τη συναισθηματική επένδυση στη μάθηση
 • Σπάστε μεγαλύτερες εργασίες σε διαχειρίσιμα κομμάτια
 • Προσφέρετε οικονομικά κίνητρα

συμπέρασμα

Ήμασταν τυχεροί που οι ηγέτες μας κάθονταν στον διπλανό κόλπο όταν μπήκαμε στο εργατικό δυναμικό. Οι ηγέτες μας μας περιποιήθηκαν, κατευνάρισαν τους φόβους και τις ανησυχίες μας. Ένιωσαν τη γνωστική μας ετοιμότητα, το κοινωνικό και συναισθηματικό IQ μας και κράτησαν έναν οδικό χάρτη για να μας βοηθήσουν να πλοηγηθούμε στους διαδρόμους της ζούγκλας της εταιρικής μάθησης. Η γενιά Ζ πρέπει να δει αυτά τα ηγετικά χαρακτηριστικά εικονικά. Ως μέντορες και συνάδελφοι της Generation Z, πρέπει να καταβάλουμε επιπλέον προσπάθεια για να συνδεθούμε μαζί τους γιατί αυτά είναι τα διαμορφωτικά χρόνια της εταιρικής τους ζωής. Χρειάζονται να τους καθοδηγήσουμε σε αυτό το εξαιρετικά ανατρεπτικό και βασισμένο σε VUCA επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αυτή είναι η στιγμή να δημιουργήσετε έναν υβριδικό χώρο εργασίας για ένα υβριδικό εργατικό δυναμικό. Αυτή είναι η στιγμή να κάνετε την προπόνηση πιο έξυπνη.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας στο [email protected] ή εξερευνήστε μας Λύσεις εκμάθησης VR.

Με Rukmini Chaudhary, Director – Instructional Design στο MPS Interactive

The post Γιατί η υβριδική μάθηση είναι το μέλλον της εταιρικής εκπαίδευσης εμφανίστηκε πρώτα στο MPS Interactive.