Βέλτιστες πρακτικές για εκπαίδευση συμμόρφωσης στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Βέλτιστες πρακτικές για εκπαίδευση συμμόρφωσης στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

April 16, 2023 0 Von admin

Βέλτιστες πρακτικές για εκπαίδευση συμμόρφωσης στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Αρχική > Ιστολόγιο > Βέλτιστες πρακτικές για εκπαίδευση συμμόρφωσης στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Συμμόρφωση για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Είναι ένα ανοιχτό μυστικό στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου – οι μαθητές πιστεύουν ότι η εκπαίδευση συμμόρφωσης είναι βαρετή αλλά υποχρεωτική. Πρέπει να καταναλώνεται σαν ένα πικρό χάπι για να αποφευχθούν οι νομικές συνέπειες, οι συνέπειες της υγείας και ασφάλειας και οι διαδικαστικές συνέπειες.

Σε μια αυστηρά ρυθμιζόμενη βιομηχανία όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις. Οποιαδήποτε μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια για τον εαυτό και τους άλλους, περιβαλλοντική ζημιά, ζημιά στη φήμη, νομικές επιπτώσεις και φυσικά απώλεια χρόνου και χρημάτων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων. Η αλήθεια είναι ότι η εκπαίδευση συμμόρφωσης δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αλλά πρέπει να είναι τόσο φοβισμένο;

Τα πέντε κορυφαία προβλήματα με όλη την εκπαίδευση συμμόρφωσης ήταν:

  1. Πυκνές πληροφορίες με πολλά πρέπει και όχι – Η εκπαίδευση συμμόρφωσης είναι συχνά μακρά και κουραστική
  2. Παθητική μάθηση – Η εκπαίδευση καλύπτει αργά πολλές πληροφορίες που πρέπει να διαβαστούν για να κατανοήσουμε το πραγματικό νομικό και οργανωτικό πλαίσιο, τον ίδιο τον νόμο ή τον κώδικα και τα πολλά σενάρια συμμόρφωσής του
  3. Διαρκής αλλαγή συμπεριφοράς – Η επιτυχία μιας δοκιμής βάσει σεναρίου δεν εγγυάται ότι θα υπάρξει συμμόρφωση. αυτές οι προπονήσεις δεν επιβάλλουν αλλαγή συμπεριφοράς
  4. Διαρκώς μεταβαλλόμενες πληροφορίες – Το συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον σημαίνει διαρκώς μεταβαλλόμενη νομική και επιχειρηματική πραγματικότητα που οδηγεί σε πολλές δευτερεύουσες και σημαντικές συνεδρίες εκπαίδευσης
  5. Δεν υπάρχει τρόπος ανανέωσης και ανάκτησης εξαρτημάτωνΓια όλη μας την ευκολία με την τεχνολογία, πηγαίνοντας σε ένα LMS και βρίσκοντας ακριβώς αυτό που θέλετε βοήθεια με „τώρα αμέσως‘ είναι κουραστικό. Αλλά δεν μπορεί να αποθηκευτεί όλη η εκπαίδευση στην επιφάνεια εργασίας σας.

Για το εργοδότεςκαι το τμήμα χορηγίας ειδικότερα, όχι μόνο κακή εμπειρία μαθητή αλλά και σχετικά ανεπαρκείς ή αναποτελεσματικές δοκιμές, αναφορές και μετρήσεις προκαλούν επιπλέον πόνο στην καρδιά. Τα κουίζ και τα σενάρια από μόνα τους δεν αποτελούν ολοκληρωμένο μέτρο μάθησης. Πού βρισκόμαστε λοιπόν;

Ακολουθούν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούμε στο δικό μας εταιρικές λύσεις eLearningπου λειτούργησαν καλά για την εκπαίδευση συμμόρφωσης:

1. Πυκνή πληροφορία

Ρόλος συγκεκριμένος – Δημιουργήστε πολύπλευρες διαδρομές κατάρτισης για τους μαθητές με βάση τους ρόλους τους. Εξοικονομεί χρόνο και χρήμα για τη δημιουργία μιας εκπαίδευσης σε ένα θέμα που ισχύει για πολλούς ρόλους. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ρόλοι περνούν από ό,τι είναι απαραίτητο για αυτούς και ό,τι είναι απαραίτητο για όλους τους άλλους στο τμήμα.

„Να είστε ενήμεροι“ έναντι „πρέπει να γνωρίζετε“ έναντι „πρέπει να συμμορφώνονται με“ – Ξεκινώντας από την κορυφή, δημιουργήστε μονοπάτια μάθησης ανάλογα με τους ρόλους που βοηθούν στην εστίαση «πρέπει να συμμορφώνονται με» πληροφορίες εκ των προτέρων και σημειώστε τις άλλες πληροφορίες που πρέπει να συμπληρωθούν ως και πότε. Εξουσιοδοτήστε μόνο ό,τι χρειάζεται με σαφείς πληροφορίες σχετικά με το «Τι πρέπει να συμμορφώνεστε, γιατί και τι συμβαίνει εάν δεν συμμορφωθείτε». Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι εκπαιδευόμενοι δεν θα καταπονηθούν και θα έχουν όλα όσα χρειάζονται.

2. Παθητική μάθηση

Δώστε στους μαθητές τον έλεγχο – Επιτρέψτε στους μαθητές να επιλέξουν τον δρόμο τους. Για παράδειγμα, το να επιτρέπεται στους μαθητές να κάνουν την αξιολόγηση πριν από την εκπαίδευση, ώστε να έχουν προτάσεις για τους τομείς στους οποίους πρέπει να επικεντρωθούν επιπλέον, τους δίνει μια λογική ώθηση να καλύψουν το έδαφος.

Χρησιμοποιήστε πολλαπλές μορφές – Σπάστε τη μονοτονία με πολλαπλές μορφές. Κινούμενα σχέδια, αρχεία PDF, παιχνίδια, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφίσες, spot κουίζ και εβδομαδιαίες προκλήσεις – αφήστε το περιεχόμενο να υπαγορεύσει τη φόρμα. Ωστόσο, θυμηθείτε να τα συνδέσετε όλα μαζί χρησιμοποιώντας ένα οπτικό κλειδί και μια λογική δομή για την επιβολή της στρατηγικής.

Συνδυάστε τις λειτουργίες – Ο χρόνος επαφής με έναν ειδικό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Διασπείρετε συζητήσεις με ειδικούς, όσο σύντομες κι αν είναι, για να συμβάλετε στην ενίσχυση των βασικών αποτελεσμάτων και των βέλτιστων πρακτικών για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης. Αυτά μπορεί να είναι εικονικά ή φυσικά.

Πρακτικές ικανότητες – Για δεξιότητες που απαιτούν εξάσκηση, ακολουθήστε έναν κύκλο Learn-Do- Correct-Imbibe. Μια εκπαίδευση έννοιας και προσομοίωση υπολογιστή που ακολουθείται από κάποια πρακτική πρακτική εκπαίδευση στη δουλειά σπάει τη μονοτονία και οδηγεί την εκπαίδευση σε όλη τη διαδρομή.

Κάντε τη μάθηση λίγο διασκεδαστική – Μετακινήστε την εστίασή σας από τα αρνητικά αποτελέσματα της μη συμμόρφωσης, του φόβου και της πολλής παραμονής σε μια πιο χαλαρή και συναρπαστική εμπειρία που οι εκπαιδευόμενοι μπορεί να λατρεύουν και να είναι αρκετά χρήσιμη και συναρπαστική για να ολοκληρωθεί. Χρησιμοποιήστε σοβαρά παιχνίδια, παιχνιδοποιημένες διεπαφές μάθησης, προσομοιώσεις και οτιδήποτε ταιριάζει στο μήνυμα για να ελαφρύνετε και να εμπλέξετε τον εκπαιδευόμενο σε βαθύτερο επίπεδο.

3. Διαρκής αλλαγή συμπεριφοράς

Οικοσύστημα απόδοσης – Η ενσωμάτωση συμπεριφορών απαιτεί ένα οικοσύστημα απόδοσης που κοιτάζει πολύ πέρα ​​από το LMS στο εργασιακό περιβάλλον των μαθητών και στα ίδια τα κίνητρα των μαθητών. Μια καλά μελετημένη εκπαίδευση δεν είναι φευγαλέα και δεν ανακατασκευάζει ένα έγγραφο διαδικασίας. Ενώ οι απαιτήσεις του κώδικα ή της διαδικασίας είναι υψίστης σημασίας, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

  • προεκμάθηση – Βεβαιωθείτε ότι η προ-μάθηση που απαιτείται για την τρέχουσα εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί
  • Προηγούμενα δεδομένα – Διερευνήστε τους λόγους μη συμμόρφωσης μέσω δεδομένων ανάλυσης βασικών αιτιών και ειδικών. Οι περισσότερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου διατηρούν ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης συμβάντων που καταγράφουν όλες τις μη συμμορφούμενες δραστηριότητες και τις βαθύτερες αιτίες. Λίγη έρευνα με τη βοήθεια ειδικών μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας εκπαίδευσης στο κέντρο ενός οικοσυστήματος απόδοσης που εξαλείφει τέτοια περιστατικά.
  • Συστημικά μέτρα – Ο διαχωρισμός 70-20-10 της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της επίσημης εκπαίδευσης στην εργασία (OJT) μπορεί συχνά να τροποποιηθεί όταν η επίσημη εκπαίδευση και η πιστοποίηση είναι σχετικά εκτεταμένες και η πιθανότητα εξάρτησης από τις πληροφορίες από την OJT μπορεί να είναι επικίνδυνη . Η αύξηση του χρόνου συνεργασίας με ειδικούς και επαγγελματίες και η προσομοίωση κινδύνων σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει. Δείτε το 50-30-20 ως το ανανεωμένο σας μείγμα ή δημιουργήστε το δικό σας.
  • Ενοποίηση/μέτρηση απόδοσης διευθυντή γραμμής – Παρακολουθήστε την εφαρμογή για έως και έξι μήνες για κρίσιμη εκπαίδευση συμμόρφωσης. Ενσωματώστε την παρακολούθηση συμμόρφωσης στα αρχεία απόδοσης των εκπαιδευόμενων και των διευθυντών γραμμής τους, εάν χρειάζεται. Συλλέξτε δεδομένα και επαναξιολογήστε πού μπορούν να ενσωματωθούν οι ενεργοποιητές εκπαίδευσης και χώρου εργασίας για να βεβαιωθείτε ότι η μη συμμόρφωση προκαταλαμβάνεται και η υποστήριξη παρέχεται την κατάλληλη στιγμή.

4. Διαρκώς μεταβαλλόμενες πληροφορίες

Μόνο σταδιακές αλλαγές – Είναι δελεαστικό να ενημερώσετε μια εκπαίδευση και να ξεκινήσετε εκ νέου, αλλά σκεφτείτε να στείλετε τις ενημερώσεις μόνο εάν οι ενημερώσεις δεν αποτελούν αναθεώρηση ή τον αρχικό νόμο ή κανονισμό. Χρησιμοποιήστε μια σύντομη κινούμενη εικόνα, μια παρουσίαση PowerPoint ή ένα διαδραστικό PDF (iPDF) που ακολουθείται από μια σύντομη δοκιμή ανοιχτού βιβλίου, για παράδειγμα, μέσω του LMS.

Περιοδική επαναπιστοποίηση αντί για πολλές μικρές ενημερώσεις – Εάν ο κανονισμός ή οι αλλαγές στη διαδικασία είναι πάρα πολλές, συμπληρώστε σύντομες ενημερώσεις με περιοδική εκ νέου πιστοποίηση.

5. Δεν υπάρχει τρόπος ανανέωσης και ανάκτησης εξαρτημάτων

Βοηθήματα υποστήριξης απόδοσης με δυνατότητα λήψης – Χρησιμοποιήστε βοηθήματα εργασίας υποστήριξης σύντομων επιδόσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις εταιρικές σας λύσεις ηλεκτρονικής μάθησης, αλλά και να ληφθούν και να αποθηκευτούν και να σταλούν μέσω email, εάν χρειάζεται. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν βασικά βήματα σε μια κινούμενη εικόνα διεργασιών ενσωματωμένη σε έναν κώδικα QR μέσα σε μια αφίσα, εικονογραφική γραφική ιστορία που καθοδηγεί την αναγνώριση κινδύνων ή κινδύνου και γραφήματα βασικών πολιτικών και πρακτικών.

Ρίξτε μια ματιά στο infographic μας σχετικά με το πώς να κάνετε την εκπαίδευση συμμόρφωσης από υποχρεωτική σε επιτακτική.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και χρήσιμο. Για να μοιραστείτε τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός σας αντιμετωπίζει τα 5 σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης συμμόρφωσης ή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες διαχειριζόμενης εκμάθησης, [email protected].

Με Anisha Chauhan, Αντιπρόεδρος – Learning Design στο MPS Interactive

The post Βέλτιστες πρακτικές για εκπαίδευση συμμόρφωσης στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου εμφανίστηκε πρώτα στο MPS Interactive.