Έχουν σημασία στο Πανεπιστήμιο;  – Worcester Student Life

Έχουν σημασία στο Πανεπιστήμιο; – Worcester Student Life

August 24, 2017 0 Von admin

Μια ημέρα αποτελεσμάτων Level μόλις πέρασε και δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πώς ένιωσα αυτή την εποχή πέρυσι. Μόλις είχα πάρει τα αποτελέσματά μου, μπήκα στο πανεπιστήμιο της πρώτης επιλογής μου και αρχικά ήμουν γεμάτος ενθουσιασμό και αναρωτιέμαι για το τι θα είχε η επόμενη χρονιά. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εμφανιστούν τα νεύρα και η αβεβαιότητα μαζί με μια συντριπτική αίσθηση αυτοπεποίθησης

Επέλεξα να σπουδάσω Αγγλική Λογοτεχνία, Ψυχολογία και Μουσική σε ένα επίπεδο μαζί με ένα προχωρημένο απολυτήριο Ουαλίας (το οποίο είναι υποχρεωτικά στην Ουαλία) και κατάφερα να πετύχω το ABBC συνολικά.

Ήμουν ευχαριστημένος με τους βαθμούς μου καθώς ήξερα ότι είχα δουλέψει όσο πιο σκληρά μπορούσα για να τους πετύχω. Ωστόσο, άρχισα να αναρωτιέμαι αν οι βαθμοί μου θα αντικατοπτρίζουν πόσο καλά θα τα πήγαινα στο πτυχίο μου.

μελετώ Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο και για το Επίπεδο Ψυχολογίας μου πήρα βαθμό Β. Αρχικά ενθουσιάστηκα μέχρι που άρχισα να ακούω και να διαβάζω πολλά για το πώς για να τα πάτε καλά στο πτυχίο σας πρέπει να μελετήσετε ένα μάθημα στο οποίο τα πήγατε καλύτερα στο Α Επίπεδο ή ότι ένας βαθμός Β στο επίπεδο Α ισοδυναμούσε με λιγότερο από μια αποτυχία στο Πανεπιστήμιο. Όπως ήταν φυσικό, άρχισα να πανικοβάλλομαι και να αναρωτιέμαι αν είχα επιλέξει το σωστό.

Γράφω αυτό το blog για να σας πω ότι έκανα απολύτως το σωστό και να σας καθησυχάσω. Μην ακούτε αυτά που ακούτε από ανθρώπους ή διαβάζετε στο διαδίκτυο.

Υπάρχει τόση πίεση που ασκείται στους νέους στη σημερινή κοινωνία και η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω στους υποψήφιους φοιτητές είναι ότι εσείς ξέρω ο ίδιος, εσείς ξέρετε τι συμφέροντα εσείς και τι εσείς έχουν πάθος για.

Επέλεξα την Ψυχολογία όχι μόνο επειδή έχω φιλοδοξίες καριέρας στη μουσικοθεραπεία και την κλινική ψυχολογία, αλλά γιατί τη βρίσκω πραγματικά συναρπαστική. Επέλεξα να σπουδάσω ένα μάθημα για το οποίο μου αρέσει ειλικρινά να μαθαίνω και όχι κάτι στο οποίο ήμουν απαραίτητα ο καλύτερος στο σχολείο.

Το στυλ μάθησης στο Πανεπιστήμιο είναι τελείως διαφορετικό από αυτό στην έκτη τάξη ή στο κολέγιο. Δεν τρέφεστε με πόρους με κουτάλι και δεν διδάσκεστε από ένα σχολικό βιβλίο για να απαντάτε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Μαθαίνεις μέσα από πολλά διαφορετικά μέσα και πρέπει να εργάζεσαι ανεξάρτητα.

Κανείς δεν σε κυνηγάει για προθεσμίες και εσύ είσαι υπεύθυνος για τη μελέτη και τον τρόπο δουλειάς σου. Η εργασιακή σας ηθική θα είναι αυτή που καθορίζει την επιτυχία σας, όχι οι βαθμοί που έχετε πετύχει στο παρελθόν.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι κανείς στο Πανεπιστήμιο δεν θα σας κρίνει με βάση τους βαθμούς σας. Ανησυχούσα τόσο πολύ που όλοι όσοι συνάντησα θα ήταν κορυφαίοι στην κατηγορία τους στην Ψυχολογία και θα έμενα πίσω όταν στην πραγματικότητα το θέμα δεν αγοράζεται ποτέ ή αν είναι δεν είναι πραγματικά σημαντικό.

Οι φίλοι που έχω κάνει στο μάθημά μου υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και τα πηγαίνουν καλά ανεξάρτητα από τους βαθμούς που πετυχαίνουμε.

Το γενικό μήνυμα αυτού του ιστολογίου είναι να καθησυχάσει τους υποψήφιους φοιτητές ότι ανεξάρτητα από τους βαθμούς A Level σας, η εμπειρία σας στο Πανεπιστήμιο είναι αυτό που κάνετε από αυτό.

Μην με παρεξηγείτε, οι καλοί βαθμοί είναι εξαιρετικοί και οι βαθμοί είναι σημαντικοί για τη βελτίωση του εαυτού μας και για τη μέτρηση της προόδου μας, αλλά στην πραγματικότητα οι απογοητευτικοί βαθμοί πραγματικά, πραγματικά δεν έχουν σημασία όταν φτάσετε εδώ.